Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megteheti a feleségem, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megteheti a feleségem, hogy a hozzám is ragaszkodó gyerekekkel egyszerűen fogja magát és elköltözik albérletbe? Csak azért, hogy kiszúrjon velem, mert gyülöl?

Figyelt kérdés

Közös házról van szól, gyerekek számára teljesen életvitelszerűen (gyerekszoba, nappali, stb) felszerelve. 3 és 6 éves fiúk...

teljesen normális életet élek, nem bántok senkit, sőt. Ő elég régóta gyesen van, én dolgozom és tartom el a családot. Tényleg elé kell állnom, hogy "csak a testemen át, ők maradnak, te mehetsz"?

2013. dec. 10. 12:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon értékesek a hozzászólásaitok. Próbálom visszadani a hasznosságérzetét. Segítek neki fejvadászhoz bejutni, céggel tárgyalni. Illetve segítenék, ha hagyná, de ezek is mind rosszul sülnek el: ne segítsek neki, hagyjam, ne avatkozzak be. Anyaként is csak jót mondtam róla 6 éven át, sose kritizáltam, épp, hogy ezt a csapdát elkerüljem. Én estem bele. Ő fenyeget a gyerekek elvitelével, a rendőrséggel, látlelettel. Mondanom sem kell, hogy a simogatásom, ölelésem az egyetlen, amit e gyerekek felé teszek. És megtenném felé is, ha nem undorral állna hozzám. Ezért nem tudok férfiként se újra "bemutatkozni" már neki. Támogatom mindenben, és most úgy érzem, hogy kilátástalanul egyhelyben pörgök, és egyre mélyebbre kerülök. Tegnap pl a nagyfiúnak két 39,5 fokos nap után (amikor otthon aludt) csak hőemelkedése volt, és erre bejelentette, hogy újra átmegy a szomszédhoz, és hogy szóljak, ha van valami. Első felindulásból azt mondtam neki, hogy biztosan nem szólok, ha elmegy, akkor én megoldom az hütőfürdőt is, ne foglalkozzon ezzel. Erre az anyámat, és majd erről beszélünk, mert szemét vagyok. Aztán mondtam neki, hogy természetesen szólok, ha nagy baj van, ne izguljon, menjen, ha menni akar. El is ment. Éjjel visszajött ránézni a gyerekre (hála Istennek semmi baja nem volt), aztán vissza, majd reggel itthon ébredt. Na ezért vagyok keresztre feszítve: én nem mehetek, mert nem hagyon itt a kicsiket, ő meg ezzel visszaél... A szomorúságon, elkeseredésen csak egyre nő... Közben pedig a fiúkkal jókedvűen kell játszani, ők nevetgélnek, kedvesek aranyosak. Rajtam fekszik mindkettő, ha hazaérek és tévézünk. Ők az életerőt adó elemeim, mert belül romokban vagyok. Nem ilyen életet akartam a fiaimnak, a kész álmom semmisül meg éppen. Szeretném újraélni, rendbehozni, de nagyon egyedül vagyok, és így nagyon kevésnek érzem magam ehhez... Egyetlen "fegyverem" az, hogy szeretem a fiaimat, mindennél jobban és meg akarom őket védeni mindentől, ami ellenük van. Jelszó: "kettétörve" :-(
2013. dec. 11. 13:30
 32/66 apa72 ***** válasza:
30-nak írnám. A végében elvileg igazad van. Azonban az élet más. A tapasztalatom az, lehet, hogy ironikus és sarkos, de így érthető, hogy ha egy apa azt mondja, hogy a tárgyalóteremben vagyunk és felsorolja, hogy kik vannak ott, azt két tanúval kell igazolnia, akiket még soha nem látott, de ha anyuka azt mondja, hogy a tárgyalás egy sörözőben van, azt tényként kezeli a bíróság. Erre készülj.
2013. dec. 11. 23:08
 33/66 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom. Nem tudom mit lehet tenni ilyen helyzetben. Az a legrosszabb, hogy a másik fél nem hajlandó engedni és nem látja be a saját hibáit.

Én nem tudok neked okosat mondani. Talán ha te egyedül elmész konzultálni egy szakemberrel (pszichológussal), hogy mit lehet ilyenkor tenni. Lehet, hogy neked sem árt, mert erre a helyzetre rámegy a lelki világod. Lehet, hogy egy ügyvéddel sem árt beszélni, mik a kilátások. Inkább menj elébe a helyzetnek. A leírtak alapján nálad jobb helyen lennének a fiuk. Ismerek olyan apukát, aki egyedül neveli őket. Csak hát az sem túl jó, ha anyukájuktól el vannak szakítva, (ha váltok) akármilyen is anyuka. Nem egyszerű.

Nagyon sajnállak, remélem rendeződni fog a helyzetetek.

2013. dec. 12. 08:24
 34/66 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Tegnap bejelentette, hogy beadta a keresetet, és januártól el akar költözni albérletbe, viszi a gyerekeket. Mindezt munka és nagyjából kilátás nélkül, egyetlen végkielégítéssel a zsebében. És persze megint átment éjszaka a szomszédhoz... Szerencsére egyik barátomat odahívtam éjszaka, megmutattam neki a helyzetet: alvó gyerekek, üres ház.... Az ügyvéd tanácsolta a tanukat, mindenre.
2013. dec. 12. 09:20
 35/66 anonim ***** válasza:
84%
Akkor hajrá, lépj minél előbb. Legyen tanúd, meg bizonyítékod mindenre. Nem tudom miből tartaná fent az albit? Neki nincs jövedelme, neked van. Ő nem törődik a gyerekekkel, te igen. Szerintem jó esélyekkel indulnál a tárgyaláson. Sok sikert.
2013. dec. 12. 09:23
 36/66 anonim ***** válasza:
100%

1. A legfontosabb, hogy az ügyvéded már most jó legyen.Több ilyen esetet asszisztáltam végig, sok bukta volt, míg megtanultam, milyen ügyvédet kell kerülni, mert bár jónak látszik, többet fog ártani neked, mint használni.

2. Ebben a helyzetben mindig azt tanácsoltam, főleg apáknak, legyenek a jónál is jobbak, mert annak meg lesz az eredménye. Meg is lett, a másik fél kihasználta, letiporta az összes olyan ismerőst, aki megfogadta a tanácsom. Váltottam: ha nem akarsz nagyot koppanni, légy jó a gyerekeidhez, minden másban viszont a látszat a lényeg. Sajnos, önzően kell gondolkodni, és kifelé a legnagyobb önzetlenséget mutatni.

3. Nem elég a jó ügyvéd, magadnak is alaposan fel kell készülnöd. Meg kell keresned az Interneten elérhető sorstársi bejegyzéseket, és olvasni, olvasni! Ajánlom a Jogi fórumot, ott (sok butaság mellett) millió hasznos eset van, több topicban, ill., a kérdésekre ügyvédek is válaszolnak. Persze, okosan, mérlegelve kell az infokat kezelni, ahogy az ügyvédi hsz-eket is. Pl. ObudaFan tanácsait minden további nélkül megfogadhatod akkor is, ha nem azt mondja, amit hallani szeretnél - őt rég ismerem, tökéletesen tudja a dolgát. Baromi sok idő mindent elolvasni, de a végére megéri, elhiheted. Javaslom még a Gyermeki jogok, gyermekvédelem c. könyv átrágását - főleg a jogesetek miatt, ill., pl. a Szülői játszmák c. könyvet a jövőre nézve. Csak óriási energiával, rákészüléssel van esély.

2013. dec. 12. 20:28
 37/66 anonim ***** válasza:
100%
Mivel elsősorban gyv szempontokkal foglalkozom, majdnem megfeledkeztem a másik fontos kérdésről. Lakáshasználat, tartásdíj, "asszonytartás", vagyonmegosztás. Ne feledkezz el ezekről sem, párhuzamosan kezeld, mert a legrosszabb esetben megtörténhet, hogy a pereskedés végén, sőt, ideiglenes intézkedéssel már előtte, te találod magad albérletben, és az exnek bizony lesz jövedelme, hiszen elképzelhető, hogy a gyerekek tartása mellett az övére is köteleznek. A legrosszabb forgatókönyveket néztem végig élőben. Reméld a legjobbakat, de készülj fel a legrosszabbra. Hát, ezért kell valóban olyan jó ügyvéd, aki előre is ad jó tanácsot, aki valóban törődik veled, tisztességesen dolgozik, és, akit nem csak a saját zsebe motivál.
2013. dec. 12. 20:40
 38/66 A kérdező kommentje:
Jáger Teréz, köszönöm a tanácsot, nagyon hasznos!
2013. dec. 13. 09:29
 39/66 anonim ***** válasza:
Ha csak a válásra adta be a keresetet, akkor te add be most gyorsan egyből az ideiglenes gyermekelhelyezésre a kérvényt. De persze erről ne szólj neki, csak ha el akarná vinni őket akkor majd felmutatod és kész, ha erősködik a rendőrök is neked adnak majd igazat h nem viheti. Aztán a bíróságon is nagyobb az esélyed, hogyha már alapból nálad vannak a gyerekek.
2013. dec. 13. 10:48
 40/66 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

hat eloszor is sajnalom. Masodszor tudd, hogy a haverom 3 eve ugyanilyen helyzetbe kerult. A felesege szerelmes lett, megbolondult. A csaj nem akart terapiara menni, nem akart mediatorhoz menni. Csak a masik pasi, pedig teljesen rendben volt a baratom. A no ugy kepzelte el, hogy megy 20 gurigaval meg 2 gyerekkel, meg az 5 millios autoval, plusz gyerektartassal. Mert eppen fene nagy szerelmes volt.

A baratom nem hagyta magat. Nem akart hetvegi Apuka lenni. Pereskedes. Most a baratome a kizarolagos gyermekfelugyelet, lathatas 1 het-1 hetben maradtak. Ez mar lezarult. (A feleseg a jogeros iteletnel osszeomlott, hogy o ezt nem gondolta volna.)

A vagyonmegosztas meg nem ert veget. De a haverom ajanlata egyelore a kocsi es 3 m Ft. Azota persze a kocsi boven amortizalodott. A baratom fizette 3 even keresztul a csaj hitelet is! Mert persze nehogy mar a feleseg fizesse a sajat hitelet! Neki arra nincs penze.

Amit a baratom meselt, hogy az ugyved -habar jo volt- alig dolgozott valamit. Nem azert mert lusta, hanem azert, mert nincs annyi idejuk ra, mint neked. A perhez szinte mindent a baratom szedett ossze. Az ugyved megmutatta az iranyvonalat es a baratom, mint egy tanulmanyt elkeszitette. Sot utana a bironak le is tisztazta a sok oldalas tanulmanyat nehany oldalban.

De a lenyeg!!!

A baratom ugy meselt az egesz valasarol, hogy az egesz egy DIPLOMA MUNKA iras volt egy ugyvedi konzulenssel. Csak ugye sokkal nagyobb téttel!

Tanacs! Egybol tanu es bizonyitek mindenrol.

Kitartas! Lathatasban mostanaban egyre elfogadottabb az 1 het-1 het.

Ismeretlenul is szurkolok neked es a "kis" csaladodnak!

39F

(UI: Tavaly az egyik rokonom raugrott a felesegemre es ugye ezzel egyutt a csaladunk fel vagyonara. Erotikus chatig jutottak.)

2013. dec. 13. 10:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!