Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elég furcsa dolgok vannak nálunk. Másnál is igy müködik a párkapcsolat?
röviden felvázolom,mik azok a dolgok,amiket kissé furának tartoka párkapcsolatomban.5 éve vagyunk eggyütt,ebböl 4 éve eggyütt is élünk.
a ház amiben lakunk a párom nevén van.(ez késöbb lesz lényeges.)
sajnos közel egy éve nem dolgozom,mert a szakmámban nem találok,állást, más munkaerötéren pedig nem dolgoztam még,igy oda meg ezért nehéz bejutnom.
állandó veszekedések vannak emiatt,pedig eddig kaptam munkanélkülit de lassan lejár,és én nagyon félek,hogy kitesz innen ha nemtudok beleszállni a háztartsba anyagilag.pedig én igyekszem,hoyg legyen pénzem,most is vasárnap éjjel elvállaltame gy olyan malot a mit nem birtam fizikailag,még ma is fáj mindenem töle,és egy korábbi mütétböl kifolyolag enm is emelhetem volna ekkorát.
állandoan veszekszik velem,mindneb beleköt,tegnap mire hazaértem,ö már elment egy tanfolyamra,és listát találtam mit kell megcsinálnom.este mondtam neki ,nem szeretnék még egy listát tudom a dolgom....mire ö joga na hozzá,mert én pénzt nem teszek le az asztalra.meg én beadom a rezsibe a részem,utánna a többit bevásárlásra,miota nem dolgozok,semmi ruhanemüt smmi luxust nem engedtem meg magamnak.most szükségem elnne egy kissebb összegre ,az automhoz,neki van pénze,nem kisebb összeg,de nem ad.most ki akar menni külföldre és azt mondta tegnap ,hogy legszivesebben lezárná a házat arra az idöre,én meg menjek amerre akarok,mert ugysem tudoma fizetni a rezsimet.háát nagyn rosszul esett ,hoyg 5 év után igy cserben hagy.vagyis én igy lérzem .én csak azt szertném töletek megtudni,hogy jogos e a sértödöttségem. mert én ugy gondolom,hoyg ha valaki a másikat szereti,akkor ha baj van ,nemfordit hátat neki.vélemények?
ja én nem mgyek ki vele,mert nem tudok nyelvet,meg engem nem vonz külföld,és félek attol is hogy ha otts em sikeül állást kapnom,akkor hoyg jövök haza?
véleményem szerint egy jol müködö párkapcsolatban nem kérdés az,hoyga egyik a másikon segit. nem?
ja ez most jutott eszembe avlemelyik nap azt mondta nekem,hyg jövö honaptol elfelezzüka hütöt,és alulra pakolok én fölülre ö,és ki mit vesz azt eszik.
Látszik, hogy Bp-ről írogatnak legtöbben, el sem tudják képzelni, milyen a falusi élet.
Lidl, Mc, stb. ilyen helyeken nem létezik.
Tömegközlekedés pocsék. Az autó nem luxus, hanem létszükséglet, már ha valaki nem segélyből él.
Ha eljársz minimálbérért dolgozni jó messzire, és ugye nem fizetik a közlekedést, mert akkor mindjárt van helyetted helybeli, aki olcsóbb, nem éri meg elmenni, akkora a közlekedési költség.
Higgyük már el a kérdezőről, hogy nem lusta. Szerintetek egy ilyen helyzetben, ahol az orra alá dörgölik, hogy miért nem hoz már pénzt a házhoz, nem ezrrel keresi a lehetőséget, márcsak azért is, hogy megszabaduljon a szekálástól?
bnőm kisvárosban lakik (solt), van ott Coop, CBA, Liddl, Spar, stb. Pedig tleg nem egy hatalmas település.
Értelemszerűen ha valaki egy kis faluban lakik akkor fogja fel, hogy ott nehezebb megélni nehezebb melót találni, stb. Lehet költözni kellene. A barátja is ezt látta be vhol amikor úgy döntött, h külföldre megy. Persze nem törvényszerű, hogy a lány is kövesse.
ahol anyósomék laknak, onnan van 1 busz reggel fél 7-kor, fél 8-kor, délután 2-kor, és fél 5-kor. Na most a fél 8-ast , és a fél 5-öst meg akarják szüntetni.
Hogy járjanak be csórik dolgozni? hát sehogy. Aki tud, az fenntart egy rozoga kis autót, aki meg nem, az bicajjal jár be hozzánk (kisváros), ami kb negyed óra, és innen felszáll a vonatra, vagy buszra. És ezt télen-nyáron.
Nem mindenhol van ám negyed óránként busz. Azért ezt is figyelembe kell venni.
(annak szól, aki azt írta, hogy biztos megy busz). Hát nem mindenhol van ez így. És ahogy a mostani helyzet alakul, egyre kevesebb lesz, busz is, vonat is.
Nem ,nem így működik,mert a tiétek nem párkapcsolat.
Oké,azt elhiszem,hogy nincs a környéketeken 10 multi,ahová eladónak mehetnél,de az,hogy itt volt a nyár és falun még alkalmi munkát se találtál.Na ez röhej.
Azonkívűl miért nem mentél el egy tanfolyamra legalább?A munkaügyin keresztül ingyenes.
Hát én nem is tudom mit képzelsz.Nyilvánvaló,hogy ha a pasi külföldre megy,akkor te a semmiből nem tudod fenntartani a házat,az autót,meg magadat.Vagy úgy gondolod,hogy majd pénz küld neked?Miért is?
Meghallgatnám a másik oldalt is, mert mindenki hajlamos kicsit szépíteni. Nem dolgozol - de milyen intenzíven keresel munkát? Mivel otthon vagy van időd - ragyog a ház vagy a pasid pakol még utánad is? Mióta nincs munkád? Lehet, hogy beleunt abba, hogy neki kell eltartania téged te meg az ő pénzén élsz.
Ez már nem szerelem, hanem gazdasági kapcsolat. Ő eltart te meg szétteszed a lábad, valószínűleg egy útszéli prosti olcsóbb lenne neki. De döntsd el, akarsz prostiként élni? Valószínűleg nem... Szóval légy igazi nő, állj a sarkadra, legyen büszkeséged és költözz el tőle, áll a saját lábadra!
a munkaügyön ha elmész tanfolyamra fizetnek érte. Utolsó lehetőségként ott van a szociális segély. Tudom, hogy ez mindennek a legallja, de ez is több a semminél. Ha azt veszed, akkor egymagadra elég.
Azért ezt a hűtős dolgok erősnek tartom, holnaptól majd csak hetente 2-szer fürödhetsz vagy mi lesz?
Állj a sarkadra, még nem dob ki tényleg, mert ha megteszi, még nehezebb lesz.
utolsó vagyok lemaradt:
Szerintem nem hiába akar külföldre menni
Én mondjuk megértem a párodat. Nő vagyok, volt, hogy az én párom sem dolgozott fél évig, én tartottam el, persze nem mondtam neki ilyeneket, de azért a tudtára adtam, hogy kereshetne melót, mert rohadtul nem tetszett, hogy a fizetésembő (amiért minden hóban erőn felül teljesítek, ha nincs meg a kvóta, csak 50%os fizut kapok) egyedül fizetem az albit a csekkeket a kaját és amiért én megdolgoztam még egy nadrágot sem tudtam belőle venni, ami nem ötvenediknek kellett volna a többi mellé a polcra. Ez a helyzet egy idő után idegesítő, megértem a párod. Amúgy nem hiszem el, hogy aki akar melót találni annak nem sikerül, még ha faluról beszélünk akkor is. Tényleg elég nagy elvárásaid vannak, ha nem elég hogy eltartanak, még a kocsidat is finanszíroztatni akarod. Megértem a párod, hogy nem téged akar eltartani életed végéig, hanem mondjuk az előrejutáshoz gyűjtögetni. Nem hiszem, hogy egyből fel kéne háborodnod,, hanem látni a másik oldalt is.
Az meg, hogy elküldesz egyszerre 5önéletrajzot, és csak a szakmádban akarsz dolgozni, nem álláskeresés. Ezt Te is tudod. És a párod is láthatja, hogy nem nagyon erőlteted meg magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!