Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elég furcsa dolgok vannak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég furcsa dolgok vannak nálunk. Másnál is igy müködik a párkapcsolat?

Figyelt kérdés

röviden felvázolom,mik azok a dolgok,amiket kissé furának tartoka párkapcsolatomban.5 éve vagyunk eggyütt,ebböl 4 éve eggyütt is élünk.

a ház amiben lakunk a párom nevén van.(ez késöbb lesz lényeges.)

sajnos közel egy éve nem dolgozom,mert a szakmámban nem találok,állást, más munkaerötéren pedig nem dolgoztam még,igy oda meg ezért nehéz bejutnom.

állandó veszekedések vannak emiatt,pedig eddig kaptam munkanélkülit de lassan lejár,és én nagyon félek,hogy kitesz innen ha nemtudok beleszállni a háztartsba anyagilag.pedig én igyekszem,hoyg legyen pénzem,most is vasárnap éjjel elvállaltame gy olyan malot a mit nem birtam fizikailag,még ma is fáj mindenem töle,és egy korábbi mütétböl kifolyolag enm is emelhetem volna ekkorát.

állandoan veszekszik velem,mindneb beleköt,tegnap mire hazaértem,ö már elment egy tanfolyamra,és listát találtam mit kell megcsinálnom.este mondtam neki ,nem szeretnék még egy listát tudom a dolgom....mire ö joga na hozzá,mert én pénzt nem teszek le az asztalra.meg én beadom a rezsibe a részem,utánna a többit bevásárlásra,miota nem dolgozok,semmi ruhanemüt smmi luxust nem engedtem meg magamnak.most szükségem elnne egy kissebb összegre ,az automhoz,neki van pénze,nem kisebb összeg,de nem ad.most ki akar menni külföldre és azt mondta tegnap ,hogy legszivesebben lezárná a házat arra az idöre,én meg menjek amerre akarok,mert ugysem tudoma fizetni a rezsimet.háát nagyn rosszul esett ,hoyg 5 év után igy cserben hagy.vagyis én igy lérzem .én csak azt szertném töletek megtudni,hogy jogos e a sértödöttségem. mert én ugy gondolom,hoyg ha valaki a másikat szereti,akkor ha baj van ,nemfordit hátat neki.vélemények?

ja én nem mgyek ki vele,mert nem tudok nyelvet,meg engem nem vonz külföld,és félek attol is hogy ha otts em sikeül állást kapnom,akkor hoyg jövök haza?

véleményem szerint egy jol müködö párkapcsolatban nem kérdés az,hoyga egyik a másikon segit. nem?

ja ez most jutott eszembe avlemelyik nap azt mondta nekem,hyg jövö honaptol elfelezzüka hütöt,és alulra pakolok én fölülre ö,és ki mit vesz azt eszik.

2009. okt. 20. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem vagy lusta élősködő. Attól, hogy eltart, még nem leszel a tulajdona.
2009. okt. 20. 16:05
 42/63 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem a párodnak igaza van!Én nő vagyok,de nem bírnám elviselni,hogy a párom dolgozzon,én meg várjam a csodát,hátha valaki tálcán kínálja a munkát.Sajnos már nem olyan világot élünk,hogy válogathatunk.Nézz egy kicsit magadba,mindent meg teszel,hogy munkát találj?A háztartást meg minden nő megcsinálja,még munka mellett is.
2009. okt. 20. 16:23
 43/63 anonim ***** válasza:
73%

De sok olyan férfi van, aki úgy is szereti a feleségét, ha csak háztartásbeli.

AMúgy szerintem megpróbált mindent.Ha nincs megfelelő végzettsége vagy tapasztalata, akkor úgy nehéz munkát találni.Esteleg járhatna valamilyen tanfolyamra,de az pénzbe kerül, amit kétlek, hogy a párja lenne olyan aranyos és finanszírozná.Estleg ideiglenesen végezhetnél újság kihordást, szórólapozást, vagy ha van MC a közelben akkor ott valamit.Elvileg akár takarítónőnek is el lehet menni bizonyos helyekre.Kezdetnek ezek is megteszi,de ha tényleg végzettség szerint akarsz válogatni, akkor az nehéz eset..Bocsi de nem olvastam el mindet és nem tudom írtad-e,de hány éves vagy és milyen végzettséged és tapasztalatod van eddig?

2009. okt. 20. 16:28
 44/63 anonim ***** válasza:
90%

Te is említetted, hogy nem tudsz hova menni. Szerintem a párodnak elege van belőled, azért piszkál, meg azért hoz szabályokat, talán "elüldözni" is próbál, mert pontosan tudja, hogy nincs munkád nincs hova menned, és ő még sem akar kitenni az utcára, jobban jön ki, ha te mégy magadtól.

Én legalább is így látom. Ha valóban így igaz, akkor nem a párkapcsolaton kell gondolkodni, hanem valahogy megpróbálni lelépni tőle, mert jobb már nem lesz.

2009. okt. 20. 16:42
 45/63 anonim ***** válasza:
82%

Nekem ismerősöm keres hónapok óta munkát (mondjuk nem egy éve), de 2 (!) könyvelői diplomával nem talál állást BP-en!!! Az összes valamennyire is számító álláskereső oldalon regisztrált, küldött számtalan önéletrajzot, de egyik sem válaszolt még annyit sem, hogy boccs de nem kellesz nekünk.

Az Tény, hogy most nagyon kevés cég vesz fel új munkaerőt. Én is próbálok a nyári gyakorlathoz keresni egy jó helyet, ahol ismerősök dolgoznak, de mind elutasító választ ad :S Pedig meg sem kéne fizetni a gyakorlaton lévőket (nem minden helyen fizetnek nekik).

Állást intenzíven kereső ismerősöm azzal találkozik a legtöbb helyen, hogy frissen diplomázott (ugyanakkor 3-5 éves tapasztalattal rendelkező, nyelvet magas szinten beszélő/olvasó/író embereket keresnek. Fiatalt azért, mert nem kell megfizetni, tapasztalattal rendelkezőt azért, mert nem kell külön betanítani stb.

Szóval én elhiszem, hogy egy év alatt, vidéken, konkrét szakmával munkahelyet találni nehéz :S

De ha valamilyen oknál fogva nem akarod/tudod ott hagyni az élettársad (amit el tudok képzelni, nem mindenkinek a szülei fogadják vissza az embert:S stb.; de nagyon szurkolok, hogy sikerüljön /otthagyni/) akkor tényleg érdemes ilyen "alap" munkák közül válogatni, vagy megpróbálni. (Ami megint nehéz, mert ényelg inkább az emberek maguk pakolnak egy kis boltban árut, mint hogy mást meg kelljen fizetni érte)

DE!!! Tapasztalat, hogy egy kisebb faluban jobban ismerik egymást az emberek, hátha van olyan ismerősöd, aki átérzi a helyzeted, és tud neked mindennek ellenére segíteni és munkát adni :)

Nagyon sok kitartást a munka kereséshez, párod elviseléséhez és a problémáid megoldásaidhoz! :)

2009. okt. 20. 16:52
 46/63 anonim ***** válasza:
80%
Az legaláb jó hogy megfőzöl ami kb max kétórás dolog és a legtöbben a munka után csinálják. De azután hogy eltart és a házában lakhatsz még elvárnád hogy saját autód legyen amit ő fizet. Hát enyhénszólva nagyon el szalad veled a ló. És amit mondasz hogy a munkába járáshoz kell kocsi hát az már a vicc kategória amikor itt mondod hogy egyéve nem dolgozol. Ráadásul biztos hogy mindenhonnan van buszjárat. És ez a válogatás hogy te márpedig csak a szakmádban dolgozol és semmi másba. Hát ezt se tehetnéd meg sok ember mellett. Majd ha kirak akkor leshetsz a lyukon és akkor majd még a ganajlapátolást is megcsinálnád csak legyen mit enned. Szerintem addig változtass a hozzáállásodom amég nem késő.
2009. okt. 20. 17:19
 47/63 anonim válasza:
73%

Szia !

Remelem meg elolvasod azt is amit en irok :) a baratomnak meg nekem hasonlo problemank volt, egy evig nem keresett munkat es csak amitotta magat hogy o probalkozik, de az en velemenyem ha igazan akarsz valamit akkor megtudod tenni (plane ha meg segitsegert is fordulsz ) , ahelyett hogy kifogasokat keresel inkabb probalj meg minden erodet beleadni, mert ha mar latna hogy minden eroddel probalkozol akkor talan megnyuodna jobban, felre ne erts nem gondolom hogy helyes ahogy viselkedik veled, se sajnos te hoztad ezt ki belole, ahogy mar itt valaki irta nem tisztel teged, mert azt latja hogy nem csinalsz semmit es csak probalsz megelni az o keresetebol, meg a munkanelkuli segelybol, ha van autod add el, (azt irtad hogy van), sajnos tul sokaig engedtetek ezt elhuzodni es szerintem mar nem is bizik benned, szerintem ha szeretned megmenteni a kapcsolatot akkor ulj le vele beszelgetni es mond el neki hogy sajnalod ha eddig luta voltal, de kellen neked egy kis lokes, tamogatas hogy visszaterj a regi erodhoz, hidd el neked is csak egyre rosszabb lesz ha nem talasz munkat, ha mas nem menj el a mcdonaldsba dolgozni. Szerintem nem fair hogy azt mondod hogy ki kene melletted allnia, mert kiall melletted, azert laksz meg mindig ott nala. Probalj ki MINDEN lehetoseget, utazz akar hogy dolgozhass, vagy dolgozz estenkent, tok mindegy, ha en huszoneves vegzetsegnelkuli emberkek tudnak allast talalni akkor te is, csak akarni kell. sajnos most egy ilyen helyetben vagy hogy mindent el kell fogadnod, de inkabb ezt tedd ahelyett hogy a parodra probalsz tamaszkodni, o tud neked segitseget nyujtani ha igazan szeret, de csak batoritasban es kedvessegben, ne anyagilag varj tole segitseget, mert azt mar unja, ugy erzni hogy csak kihasznalod. szerintem ha igazan szeretitek egymast tul fogtok ezen jutni, csak ero es kitartas kerdese. ha azok utan hogy MINDENT megteszel hogy munkat talalj sem valtozik meg egy kicsit is a hozzadallasa akkor meg varj egy kicsit turelmesen, es ha vegkepp nem akkor szerintem is hagyd ott. de egyebkent meg neked kell megvivni ezt a csatat es nem szabad elhagyni magad.

minden jot ! E

2009. okt. 20. 18:48
 48/63 anonim válasza:
100%
Csak tudod egyszer besokal az ember a tétlenségtől és a tehetetlenségtől.
2009. okt. 20. 19:03
 49/63 anonim ***** válasza:
78%

végig olvastam minden választ, nagyon megoszlik az emberek gondolkodása.

Azt, hogy mi miért történt, szerintem felesleges boncolgatni.

Azt kell nézni, hogy most mi van.

Én a helyedben a következőt tenném: kérnék a pasitól egy hónapot,eladnám a kocsit, minél előbb. Az árából felköltöznék Pestre, kivennék egy olcsó(már amennyire lehet,olcsó)albérletet és ezerrel munkát keresnék,vagy ha van barátnő pesten,addig laknék nála.

Örülj,hogy most derült ki, hogy a barátod ilyen, és nem később. mi lesz ha együtt maradsz vele, megoldódhat ez még, de jöhet helyette már probléma, amit szintén így kezelhet a barátod.

2009. okt. 20. 19:22
 50/63 anonim ***** válasza:
100%
Az autó tényleg nem létszükséglet.
2009. okt. 20. 19:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!