Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elég furcsa dolgok vannak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég furcsa dolgok vannak nálunk. Másnál is igy müködik a párkapcsolat?

Figyelt kérdés

röviden felvázolom,mik azok a dolgok,amiket kissé furának tartoka párkapcsolatomban.5 éve vagyunk eggyütt,ebböl 4 éve eggyütt is élünk.

a ház amiben lakunk a párom nevén van.(ez késöbb lesz lényeges.)

sajnos közel egy éve nem dolgozom,mert a szakmámban nem találok,állást, más munkaerötéren pedig nem dolgoztam még,igy oda meg ezért nehéz bejutnom.

állandó veszekedések vannak emiatt,pedig eddig kaptam munkanélkülit de lassan lejár,és én nagyon félek,hogy kitesz innen ha nemtudok beleszállni a háztartsba anyagilag.pedig én igyekszem,hoyg legyen pénzem,most is vasárnap éjjel elvállaltame gy olyan malot a mit nem birtam fizikailag,még ma is fáj mindenem töle,és egy korábbi mütétböl kifolyolag enm is emelhetem volna ekkorát.

állandoan veszekszik velem,mindneb beleköt,tegnap mire hazaértem,ö már elment egy tanfolyamra,és listát találtam mit kell megcsinálnom.este mondtam neki ,nem szeretnék még egy listát tudom a dolgom....mire ö joga na hozzá,mert én pénzt nem teszek le az asztalra.meg én beadom a rezsibe a részem,utánna a többit bevásárlásra,miota nem dolgozok,semmi ruhanemüt smmi luxust nem engedtem meg magamnak.most szükségem elnne egy kissebb összegre ,az automhoz,neki van pénze,nem kisebb összeg,de nem ad.most ki akar menni külföldre és azt mondta tegnap ,hogy legszivesebben lezárná a házat arra az idöre,én meg menjek amerre akarok,mert ugysem tudoma fizetni a rezsimet.háát nagyn rosszul esett ,hoyg 5 év után igy cserben hagy.vagyis én igy lérzem .én csak azt szertném töletek megtudni,hogy jogos e a sértödöttségem. mert én ugy gondolom,hoyg ha valaki a másikat szereti,akkor ha baj van ,nemfordit hátat neki.vélemények?

ja én nem mgyek ki vele,mert nem tudok nyelvet,meg engem nem vonz külföld,és félek attol is hogy ha otts em sikeül állást kapnom,akkor hoyg jövök haza?

véleményem szerint egy jol müködö párkapcsolatban nem kérdés az,hoyga egyik a másikon segit. nem?

ja ez most jutott eszembe avlemelyik nap azt mondta nekem,hyg jövö honaptol elfelezzüka hütöt,és alulra pakolok én fölülre ö,és ki mit vesz azt eszik.

2009. okt. 20. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
68%
akik azt tanácsolják, hogy hagyja el azoktól kérdem, hogy utána mit fog csinálni a kérdező? hisz albérlere sem fog telni neki, keresen valakit aki eltartja szó nélkül? De tleg valaki akik fentebb írták, hogy a párja a hibás mindenben azok kérem írják már le, hogyan képzelik az egészet utána miután elhagyta.
2009. okt. 20. 14:48
 12/63 anonim ***** válasza:
85%
tudsz menni valahová?
2009. okt. 20. 14:50
 13/63 anonim ***** válasza:
92%
Jelenleg a páromnak nincs munkahelye, a munkanélküli segélye éppen nemrég telt le. Volt olyan időszak, amikor munkanélküli segélye sem volt. A vállalkozókhoz nem megy dolgozni, mert a munkát kiadják, de már a fizetést nem akarják odaadni az elvégzett munka után. A lakás, amiben lakunk, az én nevemen van. Mindezek ellenére nem kezeltem őt soha úgy, ahogy a kérdés feltevőjét a párja kezeli. Az igaz, hogy őszintén szólva nem tetszik a helyzete, de nem is teszem ki az utcára, hová menne? A családja az ország túlvégén vannak, ők sem dúskálnak a javakban. Bújjuk az álláshirdetéseket és mindenhová megy felvételre.
2009. okt. 20. 14:53
 14/63 anonim ***** válasza:
89%

szia!

Ne haragudj, ti nem párkapcsolatban éltek, hanem egymás mellett.Az igazi párkapcsolat az együttműködésről szól, itt meg... Ő úgy veszi, hogy öve a lakás, azt mondd, amit csak akar. Éltél már együtt így valakivel, mármint összeköltözve? szerintem nem, vagy nagyon naiv vagy. Téged kihasznál, és erős a gyanúm hogy hamarosan mondvacsinált indokkal lapátra fog tenni. Légy már büszkébb egy kicsit! Szüleid, rokonaid nincsenek?

2009. okt. 20. 14:55
 15/63 anonim ***** válasza:
83%

Ez egyáltalán nem normális dolog! A mi esetünkben is a párom dolgozik, én tanulok. Sajnos, nekem sincs olyan végzettségem, amivel el tudnék helyezkedni, mert egyszerűen nincs rá kereslet. És még egyszer sem mondta a párom, hogy menjek amerre látok, nem dörgölte az orrom alá, hogy eltart. Sőt! Büszke rám a tanulmányi eredményeim végett, mert látja, hogy megéri áldozatokat hoznunk, mert tényleg tanulok. A párom tudja, hogy a ruhák és a könyvek a gyengéim, és soha nem szólt, ha vettem magamnak ruhát, könyvet. Azt szokta mondani, hogy örül, ha örülni lát. Persze ezzel sosem szoktam visszaélni, neki is ugyanúgy veszek meglepetéseket, mint magamnak.

Ahogy mondtad, tényleg az a normális egy kapcsolatban, hogy ha a másik bajban van kisegítjük, addig, amíg kell. Nálunk volt olyan, hogy amikor én még dolgoztam, a páromnak épp nem volt pénze, zokszó nélkül adtam és sose kértem vissza.

Közös asztal, közös ágy, közös kassza. Egy jól működő kapcsolatban nincs "enyém", "tied", hanem MIENK van.

2009. okt. 20. 14:57
 16/63 anonim ***** válasza:
90%
KÉRDEZŐ. Azért majd reagálj egy-két mondatban!
2009. okt. 20. 14:59
 17/63 anonim ***** válasza:
85%

Ez akkor már nem párkapcsolat! Ha ezen múlik, az anyagiakon.

Segítet neked munkát találni, vagy csak vádaskodik?

2009. okt. 20. 15:00
 18/63 anonim ***** válasza:
89%
Hogy is szól a mondás: ha a szükség kopogtat az ajtón, a szerelem kiugrik az ablakon? Valami ilyesmi...
2009. okt. 20. 15:03
 19/63 anonim ***** válasza:
79%
lepontoztatok, tehát olvastátok a kérdésemet. De válaszolni senki nem válaszol?
2009. okt. 20. 15:07
 20/63 anonim ***** válasza:
64%

A pároddal egyet értek abban, hogy 1 évig nem dolgozni egyszerüen felvállalhatatlan dolog. Nem teheted meg vele, hogy ő tart el téged a saját lakásában. Még fél év munkakeresés reális lenne, annyi belefér, de ha 1 éven keresztül nem találsz munkát, az már a te lustaságod, a te hibád, sőt le is írod hogy igazán nem is keresel a szakmádon kívül munkát. Ez a legnagyobb restség amit valaha hallottam. Árufeltöltőnek szinte bárhova eltudsz menni, millió áruház van ahova betudod adni a jelentkezésed. Újságot kihordani megintcsak mindig van felvétel. Átmeneti munkák pedig szintén vannak mindig: napi 4 órás munkák pl a Postánál, vagy takarítani bárhol.

Egyszerüen lusta vagy és nem füllik a fogad a munkához. A párodnak igaza van.

HA mindent megcsinálnál otthon (amire egyébként van időd):takarítás, főzés, a háztartás maximális rendbentartása, vezetése, akkor a párod NEM HAGYOTT VOLNA listát neked!!!!! Tehát nem csak munkakeresésben vagy rest, hanem valószínüleg otthon is.

Abban nem értek egyet a pároddal, hogy megakarja osztani a hűtőt meg ilyenek: mert akkor már nem a párodnak, hanem a lakótársadnak tekint. Ebből a szempontból már rég megkellett volna mondania neked, hogy már nem szeret téged és költözz el.

Ha egy párkapcsolatban az egyik fél nem dolgozik akkor jó esély van arra hogy ez megmérgezi a kapcsolatot. Ezt nyílvánvalóan TE RONTOTTAD EL. Azt írod: "hoyg ha valaki a másikat szereti,akkor ha baj van ,nemfordit hátat neki" Én úgy gondolom hogy a másik megsegítése nem azt kell jelentse, hogy 1 éven keresztül simogassa a fejed hogy "nem baj szivem hogy nem dolgozol én melletted állok".

Nem várhatod el a párodtól hogy téged tartson el. Főleg úgy, hogy nem vagytok házasok.

A párodnak ebben igaza van, jogos a dühe, mert rest vagy és lusta, és sajnos még így is neked áll feljebb.

2009. okt. 20. 15:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!