Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemmel elválunk mennyi gyerektartás "jár"?
3 pici gyerek, legnagyobb 4 éves, legkisebb fél éves.
Férj meggyűlölt, házisárkány lettem szerinte, elhidegeltünk, folyamatosan sérteget, szoptatós koca és társai....
Munkaszerződése nincs, ő az üzletvezető egy egyetemi pub-ban, pultos is. Bevallása szerint a barátjával, aki a főnöke havi 180.000ft-ban + jatt állapodtak meg. Jatt átlagban napi 3-5 e ft között van. 5-6 napot dolgozik hetente.
Béreljük a lakást (60 e ft+rezsi, Bp), innen költözik el most 1-vel.
Ti mennyi gyerektartást kérnétek?
Bp-en ez olcsó albérlet 50.000ft + közösköltség
turiba elmentem volna eddig is, de ő soha nincs itthon, ha itthon is van, ő nem vigyáz 3 gyerekre, de a szoptatósra semmiképp-így nehézkes lett volna.
már bérletet is vettem, hogy kimozduljunk, a 4 éves úszni jár-imádja. ha lelép, akkor oda sem tudom vinni, főleg nem autó nélkül.
Apuka színhúst eszik MINDENNAP, csirkemellfilén kívül más hús büdös.....
Ja, és 3 féle sajt kell neki, a pannónia, camember,......
Rostos üdítő a gyerekeknek és zsömle......
borocska, télen paprika-paradicsom....
és ezek nem az én igényeim.
Kb. 90 + 48 + 75, az 215. Nem mondom hogy rengeteg pénz, de azért valahogy be lehet osztani. Keresel egy másik albérletet, ahol télen nem 100 a rezsi. És kijössz mondjuk max 120ból havonta. (én éltem olyan háromszobásban ahol a rezsi max 60 volt télen)
Szóval marad 100 körül. Értem én hogy nem sok ez. De ha nem akarsz anyukádhoz költözni oszt be valahogy. Kajára figyelj, próbáld kihozni 60 körül. Beszélsz itt valami pénzről amiből kocsit vennél az jó lesz tartaléknak.
Közben keresgélj jobban fizető állást. Ha van diplomád, 3 szakmád csak találsz a fővárosban olyat ahol 90nél többet keresel
az albérlettel a másik gond, hogy egyedülálló anyaként 3 gyerekkel senki nem kockáztat. tapasztalat. még férjjel együtt sem tudtunk hónapokkal ezelőtt nagyobba költözni, leráztak a gyerekek miatt
ja, akkor még költözni akart. most lett szerelmes, elment az esze.
Magyarán ha elfogadod a felajánlott gyerektartást, akkor olyan 210.000 lesz az összbevételed.
120 ebből elmegy albira, rezsire. Elmondanád, hogy hány szobás az albérlet, nem emlékszem? A rezsivel kapcs: használjatok kevesebb áramot, vizet, fűssetek kevesebbet. Áram: mindenhol figyeljetek oda, hogy csak akkor égjen a villany, ha ott vagytok. Ne menjen feleslegesen a tv, rádió, tökömtudjami, csak ha nézitek. A gyerekek gépezése legyen bekorlátolva, ilyen kicsi gyerekeknek nem kell az elektronika egész nap, másféle játékokkal is le lehet őket foglalni. Fizessetek elő kisebb internetcsomagra és kevesebb TV csatornára. A vizet csak annyit folyassátok, amennyit muszáj FOgmosásnál zárjátok el. Te zuhanyozz gyorsan minden nap, az 5 perc alatt megvan. A gyerekeknek te engedd a vizet, ne pacsáljanak, nem kell benne úszni. Amíg ilyen kicsik, fürödhetnek együtt is! A fűtést a konyhában, fürdőben tekerd le, és vezesd be, hogy teszem azt este 7-től van fürdés sorban, így elég mondjuk fél7-kor befűteni egy kicsit, majd ismét letekerni. A hálóban is vedd le a fűtést, amíg nem vagy otthon. Hidd el, 10-20.000-et is megspórolhatsz így!
Marad kb. 100.000 ft. Ebből kénytelen leszel megszabni, hogy mondjuk 60-70 az étel, a többi amire elmegy, arra elmegy (pelenka, ruha, stb.)
Okosan vásárolj. Ossz be mondjuk heti 15.000 ft-ot, számold ki mi jön ki belőle; teszem azt 3 kiló sajt, 3 kiló hús (legyen mindegyik 1.000/kiló körüli, ennél jobbat sajnos nem engedhetsz meg magadnak), legyen 2.000 tisztálkodási szerekre és egyebekre pl. liszt és olaj, 2.000 tejtermékekre, 1.000 kenyérre. A maradék 4.000 menjen zöldségre, gyümölcsre. Ebből tervezz heti étrendet. Gondold végig, hogy használnád fel. Nem veheted meg mindenből a drágát. Keresd az akciós termékeket, és nézd az ár/érték arányt. Spórolj a chipsen, csokin, akkor is, ha hisztizik a gyerek. A megélhetésről van szó.
Marad 40.000 ft a többire.
Személyes vélemény: 30.000 gyerekenként szezonális ruhaváltásra luxus. Felnőtt nőként, divatkedvelőként költök ennyit magamra. Olcsóbb ruhákat vegyél, ha kell, akár turiból is - nem szégyen. Vaterán vannak ruhacsomagok olcsón. Lehet azokra is licitálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!