Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Visszajár-e a gyerektartás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszajár-e a gyerektartás, ha DNS-ből kiderül, nem az elvált férj az apa?

Figyelt kérdés

Kamukérdés. Mármint itt divat így illetni, azért szólok, hogy ez egy képzeletbeli eset, de megtörténhet, ezért kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor mi van.

Házaspár, gyerek, válás, gyerek anyunál, apu fizet, mint a katonatiszt minden hónapban.

Aztán évekkel kiderül, hogy asszonypajtás átbasta férjeurát, mint szart a palánkon, mert a kölök nem az övé. (Hivatalos DNS vizsgálat által kimutatva.)

No ilyenkor mi van?

2013. máj. 13. 15:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Olvastam ilyenről a Jogifórumba. Egy nő átcseszte a pasi(azt hiszem nem volt férjnél)fejét, zsarolta ezerrel a pasit, hogy az asszonynak kitálal, a pasi kijátszotta a zsarolót, kiderült nem az övé a gyerek. A jog szerint pasinak nem jár vissza egy kanyi fillér se.
2013. máj. 13. 15:18
 2/24 anonim ***** válasza:

ez történt nagybátyámmal

bíróságra vitte az ügyet, de végül ő fizette a teljes perköltséget (pedig volt hivatalos DNS teszt)

szóval minden el lehet intézni sajnos (utólag olyasmi derült ki, hogy az ő ügyvédjét már régebbről ismerte a csaj, de ki tudja, a lényeg hogy az egyértelmű helyzet ellenére megint ő szívta meg)

2013. máj. 13. 15:18
 3/24 anonim ***** válasza:
A röhej az egészben, hogy ez szerintem az a nő, aki arra a gyerekre aki valóban a pasi gyereke volt, mindenféle zabigyereknek, és szemétnek, kakukkfiókának elmondta-a pasi valódi gyerekét, akivel kapcsolatban az adott nő egy fillér gyerektartást sem fogadott el sosem, nem kért, nem követelt.
2013. máj. 13. 15:20
 4/24 anonim ***** válasza:
1+3 egy hozzászólás
2013. máj. 13. 15:21
 5/24 A kérdező kommentje:
ja értem
2013. máj. 13. 15:24
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Alapesetben a felélt gyermektartásdijat nem kapja vissza, de indithat polgári pert jogalap nélküli gazdagodás cimén.
2013. máj. 13. 16:22
 7/24 anonim ***** válasza:
6 Te vagy az ász:) Köszi:)
2013. máj. 13. 16:52
 8/24 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ügyvéd, de egy ötlet: Esetleg az miatt nem indíthat pert hogy mekkora lelki problémát okozott neki szánt szándékkal a nő? Azért egy ilyet senki se tud könnyen feldolgozni. Van olyan, hogy nem vagyoni kártérítés, szerintem az indokolt ilyen esetben.
2013. máj. 13. 16:55
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem jár vissza. Az apaság vélelmezett, ha a születéstől 1 éven belül nem támadja meg a férj a dolgot.

Ugyan ez a helyzet az örökbefogadott gyerekkel. Ha feleségül veszel egy nőt akinek már van gyereke és te a gyerekeket örökbe is fogadod akkor válás esetén a vadidegen gyerekek után is fizethetsz.

2013. máj. 13. 17:54
 10/24 anonim ***** válasza:
9%

"Nem jár vissza. Az apaság vélelmezett, ha a születéstől 1 éven belül nem támadja meg a férj a dolgot. "

Csak hogy ezzel a szöveggel nem lehet takarózni, mert a csalás az csalás.

2013. máj. 13. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!