Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a válás menete? 3 hónapja házasodtunk össze, de ez hatalmas hiba volt részemről.
Hogy kell elkezdeni a válás megindítását? Van 2 kisgyermekünk és nemsokára születik a 3. baba. Most mutatta ki a foga fehérjéjét a párom, még félre is járt a terhességem alatt.
Meggyűlöltem teljesen.
Bérelt lakásban élünk. A 4 éves fiúnkat teljesen ellenem "neveli",azaz nem neveli, mindent megenged neki, engem hülyéz előtte, nem tisztel, állandóan veszekszünk a házasság óta.
Kisfiamat én próbálom nevelni, ez nem tetszik neki, húz az apjához, pont azért, mert ott nincs követelmény, fegyelem.
Kislányunkkal nem igazán foglalkozik a párom, ő 2 éves lesz.
Ilyenkor mi a teendő? Napokon belül szülök, de szemétkedik, mocskolódik, tiszta idegroncs vagyok.
Letehenez, megaláz, miközben az ő gyerekét hordom, akit ő is akart.
Nem hiszem el, hogy ebbe a helyzetbe kerültem.
Ne kioktassatok, hanem segítséget kérek, hogy hogy lehetne ezt a házasságot mihamarabb felbontani.
Köszönöm
Nincs gyerekem. Külföldön élek. Jó a keresetem nekem is, a páromnak is.
Mégis, ha rászorulnék 80.000 ft-nyi összegre, megfontolnám, hogy ez min múlik.
Mert ha azon, hogy teljesen alárendeljem magamat egy már eleve rossz kapcsolatban, akkor NEMET mondanék, bármennyire is kéne az a pénz.
Az az igazság, hogy egy buta, önző, pénzéhes nőszemély vagy.
Hogy miért?
- Buta vagy, mert látod a párod jellemét, tisztában vagy vele, hogy félrejár, de nem törődsz vele, abban reménykedtél, mint egy 5 éves kislány, hogy a házasság majd varázsütésre megold mindent. Ezenfelül még mártírt is faragsz magadból, hogy te vagy a hőn áhított gyermekeinek szentséges édesanyja, aki mindent megtesz érte és értetek, és milyen boldognak kellene lennie - aztán kiderül, hogy a 2. gyereke már nem is érdekli a hapsit, de azért te még bevállaltál egy harmadikat és utána sajnáltatod magadat. Ezenfelül pedig: eddig a két kérdésednél összese megközelítőleg 20 oldalon keresztül kifejtették, hogy VAN VELED IS BAJ BŐVEN, de le se sz*rod, csak mentegeted magadat, magatokat, hogy majd ülsz a kakában, és minden jobb lesz egy idő után.
- Önző vagy, mert a gyermekeidre kicsit sem vagy tekintettel. Kezdjük ott, hogy egy év után nem szülünk az atyaúristennek sem gyereket, mert MÉG NEM ISMERJÜK A MÁSIKAT ELÉGGÉ!!!!!!!!!!!!!!!!! De fogjuk rá, vak voltál, buta, sz*rtál bele ismét, megszülted azt a szerencsétlen gyereket. Ezután látod, hogy a férjed nem jól neveli, félrejár, stb. - mi a válasz rá? SZÜLSZ MÉG EGYET, hogy még jobban magadhoz kösd - mert a gyerekek sz*r sorsa egy csöppet sem érdekel téged. Na és, meglepetés - ezzel a gyerekkel sem foglalkozik. Mi a megoldás? KIPOTTYANTASZ EGY HARMADIKAT és várod a csodát. Az nem érdekel, milyen sz*r lesz a gyerekeknek veszekedésben, később apa nélkül felnőni, te csak szülöd őket, hogy együtt maradjatok, hogy mehessen a képmutatás a külvilág felé, hogy legyen esküvő. Gratulálok.
- És mindezekután, mint már említettem: 80.000 ft adókedvezményért eladod magad ebbe a már eleve sz*r helyzetbe, mert egy buta, gondolkodásképtelen, társfüggő, mártírkodó, önállótlan kis senki vagy.
Sajnos én is megerősíthetem azt,amit a többiek írnak.Az utolsó hozzászólásod kérdező mindent elárul:S Lehetsz akármilyen tanult, kereshetsz akármennyit, eszed még se sok van.A soraidból lejön egy pár dolog.Amiket felsoroltál a legfontosabb az életedben az,hogy a kívűlállók mit gondolnak.(minket hisznek álompárnak,a gyerekeink 50ezer ft értékben játékokat kapnak havonta).Lehet igaz,lehet kamu,nem vagyok ott.DE!!Kérdem én,szerinted azoknak a gyerekeknek mi kell??100 újabb márkás játék,vagy egy kiegyensúlyozott élet?A ti életetek sajnos olyan mint az alma, kívűlről szép,de belülről férges.Mást mutattok,mint amilyen valójában.Látszik megint a soraidból,hogy a pénzért,még a saját magad tiszteletét is elfelejted.Megcsalhat téged akárhányszor a férjed, nem érdekel,mert legalább pénz van,meg irigyelnek,hogy milyen szépen éltek.Amúgy egy dolgot nem értek.A családi adókedvezmény nincs házassághoz kötve.Mikor az akkori párom (azóta a férjem) megigényelte, nem voltunk házasok és járt,igaz egy gyerekünk van,de járt.Gondolom ez 3 gyermeknél sem változott.
Illetve a kérdésed az volt,hogy hogy lehetne ezt a házasságot minél hamarabb felbontani,most meg megint véded a férjed...:S Igazodjon ki rajtad valaki.
Nem védem a páromat.
Olvass utána a 3 gyerek adókedvezményének, utána kételkedj az írásomban.
A gyereknek a szereteten kívül IGENIS KELL a játék, ugyanolyan cipő, játék, mint az ovistársának......
Gondolom te is tudod, hogy a gyerekek márcsak milyenek.
Megkérdezi, hogy mit hoz a Télapó. Mondjam erre, hogy egy puszit??????
Ez nem nevelés kérdése, minden gyerek imád játszani, imádja a játékait, biciklijét, tulajdon tárgyait.
Ez kb olyan, hogy nem baj, hogy nincs pénz, csak szeretet legyen. Na ja,.... amikor meg jön a villanyszámlás átölelem és máris nem kell fizetnem.
Ez a való világ, nem az, hogy jaj de pénzéhes vagy, meg buta.
Én a való világban élek, ahol, ha bemegyek a közértbe és a gyerek kér banánt, akkor nem azt kell mondanom, hogy nagyon szeretlek, de ma csak vajaskenyér lesz, mert nincs pénz. Biztos sokan élnek így is és a gyerekek ezt kénytelenek elfogadni, de lássuk már be, hogy minél nagyobb egy gyerek, annál inkább szeretne olyan dolgokat, mint a társai. És nem mondhatjuk mindenre azt, hogy lényeg a szeretet.
Buta, pénzéhes vagyok. Lehet, de a világ márcsak ilyen.
7 oldalnyi "válasz", közel 50 hozzászólás, és egy számjegyű konkrét válasz a feltett kérdésre. Rekordot döntött ez a kérdés.
A kérdező talán valóban "butább", mint itt sokan. Nyilván abban, hogy milyen helyzetbe került, a saját keze is benne van. De attól még mi, akik nem vagyunk ilyen helyzetben, lehet, hogy nem csak baromi okosak vagyunk, hanem szerencsésebbek is? Jobb helyre születtünk, több támogatást kaptunk a szüleinktől, nagyobb az önbizalmunk?
Tök mindegy. Egyet kéne már megérteni mindenkinek szépen, magában, csendben: hogy azoknak is joguk van az élethez, az emberhez méltó, nyugodt hétköznapokhoz, a szerelemhez és a boldogsághoz, akik nálunk butábbak, csúnyábbak, szegényebbek stb.
A gyengébbek kedvéért a kérdés még egyszer:
"Hogy kell elkezdeni a válás megindítását?"
Első válaszadó voltam, üdv mindenkinek!
"A gyerekeim imádják egymást és minket is, egyáltalán nem bántam meg őket!!!! Boldogok, imádnak velünk lenni a helyzet ellenére."
kontra
"A 4 éves fiúnkat teljesen ellenem "neveli",azaz nem neveli, mindent megenged neki, engem hülyéz előtte, nem tisztel, állandóan veszekszünk a házasság óta.
Kisfiamat én próbálom nevelni, ez nem tetszik neki, húz az apjához, pont azért, mert ott nincs követelmény, fegyelem. Kislányunkkal nem igazán foglalkozik a párom, ő 2 éves lesz." Azt mondtad, h a fiatok már ugyanolyan tiszteletlenül beszél veled, mint a férjed és a korábbi kérdésednél elmondtad, h a férjed kifejtette neked, h neki a lánygyerek nem gyerek, nem is tud mit kezdeni vele. De biztosan imádják egymást meg titeket és ti is őket. mindegyiket. egyformán.
"Párom politikus, pénzt így mindig hoz, csak éppen most a vezetői állása szűnt meg."
A múltkor még azt sejtetted, h a párod a teljes kapcsolatotok alatt alig keresett valamit.
"Elég jól élünk úgy gondolom.
Havi 50-60 e ft értékben kapnak a gyerekek legot, játékokat."
Ehhez képest pár oldallal arrébb még gúnyosan azt mondtad, h "irigyled azokat, akiknem nem számít havi 80.000 ft többletbevétel". Most meg kiderül, h kb ennyit költetek játékokra. Ezek szerint olyan nagy szükségetek nincs rá. Vajon mikor nem mondtál igazat?
"Ha kell egy mosógép, bemegyünk, megvesszük."
Itt panaszkodtál, h a férjed azt mondta, amikor elromlott a mosógép, h majd mosol kézzel, mert régen is ezt csinálták az asszonyok.
"Párom politológus, én irodavezető, gazdasági mérnök és mérlegképes könyvelő vagyok."
Politológus akkor lehetne, ha lediplomázott volna, de ő otthagyta az egyetemet... te mondtad, miközben szapultad, h túl hülye hozzá és neki csak egy okj-s végzettsége van.
"Nem kell a gyerekeimet sajnálni, mert nincs rá okotok."
A nagyobbiknak már most viselkedésproblémái vannak, a kislányt nem szereti az apja, nem is foglalkozik vele, előbb-utóbb az ő viselkedésén is látszani fog, h valami nincs rendben otthon. A gyerek tükör, ha a családban disszonancia van, a gyerekben is kialakul.
"A válaszadók többségének szerintem se gyereke, se családja nincs, és elképzelitek az idilli házasságot. Már a nagyanyáink is érdekházasságokat kötöttek. Miről beszéltek????Ti valami mesevilágban éltek, hogy a házasság a rózsaszín álom, minden oké mindig egy kapcsolatban. Ebből is látszik, hogy ti mégcsak nem is éltetek hosszú ideig párkapcsolatban. 36 évesen az ember hoz kompromisszumokat. És igen, tévedhet, többször is."
Legjobb védekezés a támadás. Te kérdezted, h hogyan válhatnál el, most meg már mi vagyunk a hülyék, h nem tiszteljük a házasságod szentségét?
"Igen, válás esetén lenne, mert akkor legalább a párom vigyázna a gyerekekre, legalábbis gondolom, hogy akkor igen."
Abban is őszintén hittél, h a házasság javít a kapcsolatotokon. Ha elválsz, ott fog keresztbe tenni neked, ahol tud. Nem fog vigyázni a gyerekekre, csak h bosszút álljon rajtad. Max a kisfiút viszi el. Azonkívül egy egyhónapos, szoptatós csecsemőt hogy akarsz az apjára bízni?
Nincs hat éve, h együtt vagytok. A nem egész hat év alatt 3 gyereket szültél, azaz megismerted a párodat és azóta minden második évben terhes vagy. Azt írod, h a párod is akarta őket és kis korkülönbséggel szerettetek volna gyereket vállalni. Akkor miért mondogatja neked, h "folyton borjadzol", meg hogy "anyatehén" vagy? félre ne érts, a párod egy tapló és ilyet mondani minden körülmények között parasztság, de akkor azért csak nem lehet akkora egyetértés köztetek a gyermekvállalásban, ha ő így nyilatkozik a dologról...
Gyerekek!
Itt már teljesen más irányt vett a kérdés!
Miért foglalkoztok annyit vele,ki mennyiből,hogy és miként él?
Utolsó sor:Ne kioktassatok, hanem segítséget kérek, hogy hogy lehetne ezt a házasságot mihamarabb felbontani.
Köszönöm
Szóval,én még azon csodálkozok,hogy a kérdező van olyan kedves és válaszol nektek.
Persze megvan az én véleményem,de mivel nem kér belőle megtartom magamnak.
Egy 4 éves gyerek még szereti az anyját, de már valóban látható, hogyha itthon van az apja, akkor olyanokat megenged magának, amit egyébként soha. És mindezt azért, mert az apja adja alá a lovat, ill. jót nevet, ha a gyerek elismétli az általa mondott, szerintem 4 évesnek durva szöveget.
Ettől még szeretnek a gyerekek minket, méghozzá feltétel nélkül.
Számít a 80 e ft, mert a gyerekekre tudjuk költeni, illetve a szükséges dolgokra.
Pont ezek a bajaim, hogy inkább fut 3 kört, megaláz, hogy mossak kézzel, majd mosógéppel jön haza.
Igen, ő ugyanúgy akarta mindhárom gyereket, de lehet, hogy sok neki a helyzet, de a puding próbája az evés, ezt előtte nem lehetett tudni, csak ahogy több gyerek lett, ill. utálja, hogy terhes vagyok, mert elvárom, hogy segítsen, főleg, ha itthon van.
Politológus- végzettsége nincs meg, de mind a pártban, mind a munkahelyein elfogadják, mint politológus, el tudja magát adni, jól kommunikál, az átlag ember beveszi a szövegét.
Én mindig úgy gondoltam, most is, hogy a gyerekeknek nagyon jó lesz nagykorukban, tudnak egymásra számítani, együtt nőnek fel. Mégha mi nem is maradunk együtt, ők meglesznek egymásnak. Nagyon fontosnak tartom ezt, hogy ne egyke legyen egy gyerek.
1. Politológus nem egyelő a politikussal
2. 50-60ezer játékokra? MInek az a plusz 80 ezer akkor?
3. Ti vagytok az álompár? Talán mert másokat csak a külsőségek érdekelnek! De mint láthatod magad is konránt sem vagytok álompár!
4. És már megint megvédtet azt az embert, akit a kérdésedben lehordtál mindennek!
5. Igen! csak egy számjegyű a kérdésre adott releváns válasz, mivel ezt nagyon nem kell túlragozni! Vagy ügyvédhez megy, vagy elballag és megkérdni a bíróságon mitévő legyen! Nem bonyolult!
6. Azért itt az utolsó kommentjeidben megvillantottad házisárkány énedet teljesen! Még a sima, lecsupaszított kérdésed alapján, ha eltekintek attól a ténytől, hogy miket írtál már egy korábbi kérdésedben is, sajnálnálak is és segítenék! De így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!