Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem vezetnek be egy olyan "törvényt", hogy a válás után a gyerekkel élő szülő nyújtson be számlát arról, hogy mire költötte a tartásdíjat?
Sokkal nyugodtabb lenne így ez a helyzet,nem? Az apa is tudná,hogy a tartásdíj tényleg a gyerekre van költve,az anyának is könnyebb lenne,hiszen megszűnne sztem egy pár olyan féltételezés,hogy nem oda költi a pénzt ahova küldik,lehet kevesebb apa kérne tartásdíj csökkentést,mert látja tényleg szükség van a gyereknek a pénzra ruházkodni stb.
Nem kérek ezért lehurrogásokat,meg olyanokat sem,hogy "tisztában vagy azzal,hogy egy gyerek eszik és fürdik és tv-t néz?" Mert tudomásom szerint,a gyerekkel élő szülőnek kell gondoskodni a rezsiről az ételről és a tisztálkodó szerről.
Köszönöm a válaszokat...
Képzeljétek, ma a kismamaklubba felmerült a válás-eltartás kérdése és meséltem erről a kérdésről.
Arányaiban ugyanilyen válaszok születtek, mint itt!
A saját tapasztalatok a döntők, hogy ki mit élt már meg és milyen szemszögből. Igazándiból szerencsére sem itt sem ott nemigen van olyan szülő, akinél a gyerekek laknak és a másiktól kapott pénzt ne rájuk költeni. Nehéz az elválasztás, mert a havi kiadások során egybemosódnak a pénzek. Érdekes, hogy más volt a közeg ( személyes és más anyukák, mint itt) és mégis mindegyik oldalnak ugyanugy megvolt a képviselője, mint itt a neten.
Az lenne a jó, ha olyan válások lennének,ahol a felek jóban maradnak és bíznak és megbízhatnak egymásban. Nem? És ez az embereken múlik. Így van remény, hogy egyszer majd mindenkinek jó lesz, addig meg mindenki tudja reméljük úgy alakítani az életét, hogy az ő személyes életében minden szereplőnek a lehető legjobb legyen élen a gyerekekkel.
Csak tudnam miert faj neked mas penzere a fogad?
De gondolom hogy azert, mert egy olyan ferfival elsz egyutt, aki gyerektartast koteles fizetni a volt felesegenek. Es ez faj neked, semmi mas.
Csak itt vegig hazudod a topickot, de annyira atlatszo a hazugsagod, nevetseges vagy!
Sok anyuka vinne a szamlat hogy mennyibe kerul a gyerek egy honapban, es bizony az apa altal fizetett, vagy sok esetben nem fizetett gyerektartas meg a negyedet sem fedezne a koltsegeknek.
Ugyhogy te azt gondoltad, hogy irto okos kerdest teszel fel, pedig csak egy frusztralt, gonosz, rosszindulatu no vagy, semmi mas!
Na pa, Parizsbol vagyok nekem jo eletem van itt, de meg itt sincs ilyen okos torveny amit te akarnal!
Vagy teszed csak vagy tenyleg nem tudod hogy mennyi no Magyarorszagon nem kap gyerektartast, vagy 6-8-10-15 ezreket kap? Ez mire eleg?
Ne nevettessel legyszives, 8ezer ft gyerektartassal mit lehet kezdeni? Itt egy pelda: az apa dolgozik, de letagadja, hamis papirokat ad be a birosagra. Mert a birosagon azt mondja minimalbert keres, es mivel havonta 2-szer a gyereket elviszi magahoz ezert nem fizet tobbet 8ezret csak. Neki az utja is penzbe kerul, a vonat vagy benzinkoltseg. Mirol mutatna az anya szamlat? A 8ezerrol?
Kivancsi lennek a te nem letezo baratnoid mennyi gyerektartast kapnak, ami neked annyira boki a szemedet?:)))
Hogy min vannak itt egyesek felhaborodva? A butasagodon! Azon hogy a nevetseges gyerektartasrol szamlat kellene vinni!
De add be a torvenykerelmedet, aztan menjel, okoskodjal csak! Parizsbol irok, de ez a baromsag meg itt sincs, hat hogy is lenne, pedig itt aztan jol el egy egyedulallo no! Jobban, mint akik hazassagban elnek:)))
A masik meg, ha annyira super gyerektartasbol eltartani a gyereket Magyarorszagon, akkor valjal el, es majd te is fogsz kecsegteto gyerektartast kapni az ex ferjedtol. Menjel valjal el, had legyenek neked is irigyeid:))))
Gondolhatod hogy nem is fogok Magyarorszagra visszamenni:)
Olvasd vissza csak a kerdezo valaszait. Szerintem nem nehez rajonni arra, hogy o el egyutt valakivel, es ez a valaki gyerektartast fizet az ex-enek. Ez az ami a kerdezot bantja, semmi mas!:))
Csak, ha ugy tenne fel a kerdest, hogy a parom gyerektartast fizet...stb. jo lenne csokkenteni... szerinted milyen valaszok erkeznenek? Csak lehurrognak ot, hogy miert sajnalja a gyerektartast?!
De gondolom te is egy uj no vagy, akinek a ferje gyerektartast fizet az ex-enek. Ugye eltalaltam?
En mindig leirom az igazat, ez neha faj egyeseknek, de ez van. Nem birom a sunnyogokat, akik a lelkuk melyen tudjak mi az igazsag, de mast adnak elo! Pfffff
Hidd el párizsi lakos,hogyha én elvállnék én saját akartomból bemutatnám a számlát a apukának...
De különben mit vagy te felháorodva? Érint a dolog???
Megmondom őszintén hogy olyanok válaszát vártam,akik vagy egyedül maradtak a gyerekkel(férfi vagy nő) vagy a tartásdíjat fizető.
Szerintem inkabb te vagy a legjobban felhaborodva, hiszen te tetted fel a kerdest, nem?:)))
Amugy irhatnal mar valami ertelmesebb valaszt is azonkivul, hogy "miert vagy igy felhaborodva?" Minden egyes valaszodban ezt irod, barki barmit ir.
Senki nincs felhaborodva, csak feltettel egy kerdest es valaszoltunk ra.
Az igazsagot pedig mar leirtam, gondolom ez faj neked, semmi mas, ugye-ugye?
Biztosan a parod gyerektartast fizet mashova, te pedig egy fillert sem kapsz az exedtol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!