Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért nem vezetnek be egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem vezetnek be egy olyan "törvényt", hogy a válás után a gyerekkel élő szülő nyújtson be számlát arról, hogy mire költötte a tartásdíjat?

Figyelt kérdés

Sokkal nyugodtabb lenne így ez a helyzet,nem? Az apa is tudná,hogy a tartásdíj tényleg a gyerekre van költve,az anyának is könnyebb lenne,hiszen megszűnne sztem egy pár olyan féltételezés,hogy nem oda költi a pénzt ahova küldik,lehet kevesebb apa kérne tartásdíj csökkentést,mert látja tényleg szükség van a gyereknek a pénzra ruházkodni stb.

Nem kérek ezért lehurrogásokat,meg olyanokat sem,hogy "tisztában vagy azzal,hogy egy gyerek eszik és fürdik és tv-t néz?" Mert tudomásom szerint,a gyerekkel élő szülőnek kell gondoskodni a rezsiről az ételről és a tisztálkodó szerről.

Köszönöm a válaszokat...

2009. jún. 16. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem 19:26-nak nagyon igaza van. :-)

Annak a hölgynek pedig, akinek a párját csőbe húzta az ex neje és ott a 2 közös gyerek + 1 sérülten született, nem kellene feladnia és igenis harcolni kéne a 2 gyerekért. Azok a gyerekek nem tehetnek erről a helyzetről, és az ő boldogabb életük miatt kellene.

2009. jún. 16. 20:14
 32/81 anonim ***** válasza:
76%
19:32. Én vagyok itthon, a babával, én vok gép közelébe, én netezek, nekem van rá időm, mert a párom dolgozik. 3 műszakban. Ha elolvastad volna a legutolsó hozzászólásomat, más lenne a véleményed. Én voltam az, aki elmentem a bíróságra, a párommal, és szó nélkül magamhoz vettem volna a gyerekeket. Sajnos ezt a törvény nem engedi. De hogy van az, hogy ő nemhogy kotorászik az én pénztárcámban, hanem pénzt is kivesz belőle? Netán ő megteheti? Elég szomorú, hogy nem kellett az első gyereked után a gyerektartás. Miért nem jártál utánna? Netán erről is én tehetek? Mostmár megvan, miért vagy olyan ellenséges azokkal a nőkkel szemben, akik vállalják egy elvált férfi minden nehézségét.
2009. jún. 16. 20:26
 33/81 anonim válasza:
76%

Fúú..ez nagyon komoly vádaskodás, ami itt folyik. Válaszolok már én is, hogy írjon egy "szenvedő gyerek" is (22 éves lány), hogy milyen a gyerektartásból "élni".

Van egy testvérem is, ő 17 évesen (szakmunkásképző után) a válás miatt elment dolgozni, hogy anyu ki tudja fizetni a tartozások, de végül szinte testvérem és a felesége fizették ki (még mindig törlesztünk). Ő közel 30 éves már!

Apám 2x látogatott meg, volt, hogy a köszönésemet sem fogadta, és ismerőseimtől azt kérdezgette meddig tanulok még...(na vajon miért). Szerencsére Édesanyám (több munkahelyet vállalva, és emellett én is dolgoztam minden nyáron, még volt, hogy iskolaidő alatt is 7végente) megteremtette a feltételeket, hogy főiskolára tudjak menni, persze hitelt kellett felvenni ehhez is!

Eközben apámnak egy román nőtől született 2 gyermeke, a feleségét kitaníttatta és a nő 300 ezer ft körül keresett, persze ez a bíróságon már szinte minimálbér lett, de mindegy! Mikor elkezdtem a fősulit a pereskedések még folytak! Be kellett bizonyítani, hogy mennyi pénz kell a főiskolára nekem. Persze 1000rel kértem mindenről a blokkot és becsületesen! A bíróság többet ítélt meg első fokon, mint amennyit kaptam.(na nem nagy összegre kell gondolni, 18 ezerre emelték)Nagyon örültem, de megfellebbezte a szerető apuka (sírt egy kicsit a bíróságon, de Máltára,meg Egyiptomba mentek nyaralni) és 10 ezer Ft. lett. Vicces igaz? Egy heti kajám! Mellette meg gyógyszerekre is kellett rendszeresen költenünk! Így levelező tagozatra jöttem, jövőre államvizsgázok, iskola mellett dolgozom.

Na kedves anyukák és apukák mit szóltok ehhez?

Bebizonyosodott, hogy még a 18000 Ft is kevés, de mivel 3om részre kellett osztani, így is megelégedtünk vele! De én a megvesztegetést se zárnám ki!

Szóval egy gyereket megcsinálni könnyű, de mindkét félnek az lenne az érdeke, hogy ne nélkülözzön és tanuljon...stb. Úgyhogy én pont a másik fél miatt gyűjtetném be legalább egyszer a számlákat, de nehogy még a végén magasabb gyermektartást kelljen fizetni a számlák alapján!!!!!

Üdv.

2009. jún. 16. 22:32
 34/81 anonim válasza:
81%

22.32-es vagyok. Tisztelet a kivételnek, vannak persze bőven olyanok is!!!

A megvesztegetést pedig a "másodfokú bíróságra" értettem.

2009. jún. 16. 22:46
 35/81 A kérdező kommentje:

Má nem tudom hanyas hozzászóló hordott el mindennek barátnőim miatt...Annak üzenem hogy igen én már hangoztattam a barátnőimnek,hogy a tartásdíjat a gyerekre kellene fordítnai,nem az autórészlet kifizetésére vagy éppen új telefon vásárlására.

Tisztába vagyok a egyedül maradt anyukák helyzetével mert volt párkapcsolatom,amibe volt az előző kapcsolatból gyerek. Úgyhogy én sem vagyok buta ehhez a témához. Lehurrogni az új párt könnyű,de valami ok csak van arra,hogy az apuka miért nem látogatja a gyereket,vagy éppen miért dolgozik feketén,és megnyugtatásotokra közlöm,ebbe nem az új pár a "hibás",hanem ti egyedül maradt anyukák...

Különben könnyű az mondani,hogy mindkét szülő felelőssége a gyerek (ebbe persze 100 százalékosan egyetértek) de van olyan akiknek véletlenül becsúszott a baba(ne mondjátok hogy még ilyen nem fordult elő) és a férfi véleményére nem volt kíváncsi senki,ha akarta a férfi a gyereket ha nem meg kell tartani,mert azt az anyuka dönti el,hiszen ő hordja ki a babát. Sokan ilyenekkel utáltatják meg magukat,ami érthető is.

Miért nem lehet szépen elvállni,megegyezi hogy az apuka fizet tartásdíjat,és ha plusz költség alakul ki a hónapban(betegség kirándulás stb.) fele fele költségre megy. Sokkal jobban meg lehetne értetni magatokat,ha nem mindenért az új pár lenne a hibás!!!

2009. jún. 17. 08:57
 36/81 anonim ***** válasza:
66%

A barátnőidnek annyira sok tartásdíjat ítélt meg a bíróság, hogy sokkal több a havi díj, mint a gyerek fenntartásának a fele? Mért nem akkor a bíróságot perled be pontatlanságért?

Vagy éheznek a gyerekek és kinőtt ruhába járnak és dolgozniuk is kell, mert az anyjuk elkölti a tartásdíjat autó hitelre?

Nem tudok elképzelni olyan tisztességes apukát, akit az ex vissza tud tartani attól, hogy lássa a saját gyerekét. Mi ok lehet erre? Épp ésszel ilyet nem lehet felhozni,mind-mind csak kifogás arra, hogy ő, az apa miért nem akarja.

....minden olyan elvált férfi, aki feketén dolgozik azért teszi ezt,mert a volt neje a hibás ebben...hmmm....milyen messzire elnyúlik egy volt feleség keze...megéri a nyugdíjat és az egészségbiztosítást is kockáztatni miatta...csak, hogy ne kelljen a gyereken át a volt nőt eltartani? egy kicsit krimibeillő, nem?

...akkor ezek szerint, ha sex van, akkor azt csak a nő akarta...szegény pasik, csak el lettek csábítva, ők nem tehettek semmiről, hisz nem tudják, ha egy nővel vannak,akkor abból lehet akár gyerek is...kis butuska pasik...szegénykék...ráadásul állófarokkal mégnehezebb a gondolkodás, amikor a tartásdíjra epekedő leendő anyukákkal szemben ÁLLnak

2009. jún. 17. 12:19
 37/81 anonim ***** válasza:
81%
12:19-es a szoveged!!!:))))))))Mar harmadszorra olvastam el!:)))))))) Ird meg a konyvedet!:)))
2009. jún. 17. 13:11
 38/81 A kérdező kommentje:

12:19-es igaza van az utánnad szólónak csak ugyanazt hajtogatod. Az az anyukák baja,hogy már nem kellett az férfinak... Gyereken keresztül gondoljátok könnyebb megfogni valakit. Jah,persze csak így utáltatjátok meg magatokat.

Nehogy már mindig a egyedül maradt anya legyen a szent. Lehet azért vagy felháborodva mert kevesled a pénzt amit neked küld az ex,mert így már rád nem jut. Szegény... De sajnállak!

Sok gyereknek jobb lenne az apjánál... Úristen szegény gyereked mit élhet át miattad...

2009. jún. 17. 14:12
 39/81 anonim ***** válasza:
68%
Tökéletesen igaza vam az előttem szólónak. Nem kellene az exeknek magukat isteníteni. Ha nem megya gyerektartás, oda lehet adni apucinak a gyereket. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb helyen tárt karokkal fogadnák. Még az "új maca is" Olvastam itt egy sztorit, megdöbbentő. Azt a nőt is falhoz kellene állítani, aki ezt csinálja a volt férjével.
2009. jún. 17. 16:09
 40/81 anonim ***** válasza:
79%

Nos, a tesómnak úgy lett fia, hogy járt egy csajszival. Szakított Vele, rá pár hétre megismerkedett az új csajszival, aki most a felesége. De... A csaj 8 hónapos terhes volt, mikor szólt a tesómnak. Ő a nevére vette, hitt a lánynak. Tényleg övé a kisfiú, nagyon szép , imádjuk.

Azonban a csaj a gyerektartás növelését követeli mindig, a nagyobb összegű tárgyakat, angolórát a tesóm fizette.

Most pedig indul a pereskedés. Az óvónéni szólt, hogy vmi nincs rendben a kisfiúval. Nagyon sovány, zavart, ideges, valamikor koszos ruhában viszik oviba. Megindult az utánajárás. A csaj lepasszolja mindig valakinek a gyereket, a lakás romokban, óriási zsákokban áll a szemét, penészes kaják a hűtőben, stb. Rezsi nincs fizetve, árverezik a lakást, amit azért kapott az apjától,hogy a kis unokának és neki meglegyen a helye. Mi már észrevettük, hogy valami nem okés,csak nem akartuk az anyukát meggyanusítani,hisz régebben nagyon jó anya volt, talán megdinkult.

Csak egy történet, egy anyáról. Mert ilyen anyák is vannak, de mégsem általánosítok,mert az éremnek 2 oldala van.

Na ez kicsit off lett:D Sebaj!

2009. jún. 17. 16:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!