Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért nem vezetnek be egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem vezetnek be egy olyan "törvényt", hogy a válás után a gyerekkel élő szülő nyújtson be számlát arról, hogy mire költötte a tartásdíjat?

Figyelt kérdés

Sokkal nyugodtabb lenne így ez a helyzet,nem? Az apa is tudná,hogy a tartásdíj tényleg a gyerekre van költve,az anyának is könnyebb lenne,hiszen megszűnne sztem egy pár olyan féltételezés,hogy nem oda költi a pénzt ahova küldik,lehet kevesebb apa kérne tartásdíj csökkentést,mert látja tényleg szükség van a gyereknek a pénzra ruházkodni stb.

Nem kérek ezért lehurrogásokat,meg olyanokat sem,hogy "tisztában vagy azzal,hogy egy gyerek eszik és fürdik és tv-t néz?" Mert tudomásom szerint,a gyerekkel élő szülőnek kell gondoskodni a rezsiről az ételről és a tisztálkodó szerről.

Köszönöm a válaszokat...

2009. jún. 16. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
53%

Te nagyon-nagyon buta! A pénzéhségedtől nem látsz vagy más miatt ment ki a vér a fejedből?

Ennyire buta nőt, mint te ritkán látni még ezen az oldalon is! Nem kellettél csak gyerekes apának vagy mi van veled,hogy ennyire sok negatív és rosszindulatú erő van benned és rettegsz más nőktől főleg, ha azok egyedülálló anyák?

Nézzél szépen magadba és szépen gondolkodjál el, hogy mi az, ami miatt irigy vagy annyira a barátnőidre, hogy még itt is kérdést kellett, hogy nyissál erről a témáról, annyira felzaklatott. Te szegény. Nagyon-nagyon el van kalandozva a kis agyacskádban a gondolat, ha már elméleteket is gyártasz az általánosítás mellett....

egy férjezett anyuka

2009. jún. 17. 16:40
 42/81 anonim válasza:
71%

Én anyuka vagyok, de ezt a helyzetet is elfogadnám, semmi problémát nem látnék abban, ha szla.-kal igazolnám a gyermekre szánt pénzt, viszont sajnos ebben a helyzetben az lenne, hogy éppen miért a moziba vittem a kisgatya és kiszokni vásárlás mellett, miért nem valami másra költöttem.

A helyzet az, hogy minél kevesebb ponton van kötelesség a másik irányába annál nyugodtabb életet lehet élni az oda-vissza zaklatástól.

Lelkiismereti kérdés maradt.

Tudnék mesélni, hogy a párom gyermekével kapcsolatban mik történnek pedig havi kb. 25.000 Ft-ot utal minden hónapban és nem fürdik, szinte nem eszik otthon, persze áll a füst a lakásban... stb.

Jó a kérdés!

De szerintem nem lenne nyugodtabb a helyzet.

Az apa vérmérsékletétől is függ ám!

Egyébként elég érdekes elképzelése van a gyermekem apjának, hogy miért fizeti a gyerektartást, de nem szeretnék "szennyest teregetni"...

2009. jún. 17. 21:29
 43/81 anonim ***** válasza:
82%
16:09! A pontozásodból látszik, hogy ezt az oldalt szinte csak elvált anyukák használják. :D
2009. jún. 17. 21:37
 44/81 A kérdező kommentje:

16:40-es miért vagy Te felháborodva,ha férjezett anyuka vagy??? Jóhogy nem már megölsz,amiért feltettem a kérdést.

Te is hasonló helyzetbe lehetsz(bocsi,ha tévedek),de úgy veszem észre az írásodból,hogy van egy gyereked akit nem az apjával együtt nevelsz,és az apa nem gondoskodik róla,ami téged marhára bosszant,és meg tudnád ölni az új párját,mert szerinted miatta van az egész. Persze te közben férjhez mentél... Mert ha te férjezett létedre ennyire berágsz a témára... Hát gáz egy kicsit. Igenis vannak "rossz" anyák,nemcsak rossz apák.

2009. jún. 18. 08:27
 45/81 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező szerintem te meg egy 2-ik asszonykája vagy a párodnak azért látod így a dolgokat.

És szerintem itt és más hasonló kérdéseknél is az "új macák"pontozzák le a normális válaszokat.Ha nem így lenne nem lennének a normális ép gondolkodású válaszok lepontozva,és nem azokat a lotyókat istenítenétek akik mások férjével hetyegnek,szednek szét családokat(amiben persze apuka a fő hibás,ezt nem állítom,hogy nem így van,de akkor is).Mert mi lepontozni való van egy olyan válaszban,amikor azt írják,hogy a párok egymástól váltak el és nem a gyerekeiktől,és kötelessége mindkét szülőnek egyforma arányban gondoskodni a gyerekekről a továbbiakban is?Teljesen mindegy ilyen szempontból kinek a hibájából váltak,a gyerekek nem tehetnek róla,és akkor is gondoskodásra van szükségük.Azon meg teljesen felesleges vitatkozni,hogy mikor ki volt a hibás,mert egyértelmű,hogy mindenkinek maga felé hajlik a keze,és a másikat hibáztatja.Egy biztos,egy hibás sosincs mindig kettőn áll a vásár.Az viszont a legundorítóbb amikor 3-ik lép a képbe,mindegy melyik félnél.Ez egy ocsmány és aljas dolog.Akinek rossz a házassága váljon el,és utána kezdje új életet.És az is biztos,bárki bármit mond,hogy a házasságok min 70-80%-a a férfi hibájából nemtörődömségétől megy tönkre.És hiába lázadnak a 2-ik feleségek,mert mégis milyen férfi az,aki csinál gyerekeket erre-arra,aztán meg nem akar megfelelően gondoskodni róluk mikor tovább áll,milyen ember az ilyen?Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el tud tartani,nem a másik gyerekei kárára.Csak persze legtöbben úgy képzelik ezt,hogy vége a házasságnak akkor ezzel vége a kötelezettségeknek is, a gyerekek le vannak tojva,nevelje tartsa el az anyjuk őket,mert apukának joga van új életet kezdeni egy másik nőcivel(akivel persze többnyire egy idő után ugyanezen problémák felmerülnek,de ez már nem sajnálatos megérdemlik),és élni a kis életüket,újabb gyerekeket gyártani.Aztán rájönnek,hogy több maradna nekik ha elvennének a régi gyerekektől,ezt kell tenni nem ám többet dolgozni a jobb életért.Milyen emberek az ilyenek?És ez általában az új kedves fejéből pattan ez ki,aki nagyon rosszindulatú és irigy a párja gyerekeire.Én azt tudom mondani csak,aki olyan férfit választ maga mellé akinek már gyerekei vannak,annak számolni kell mind az anyagi vonzattal,mind egyéb gondokkal.Aki ezt nem tudja elfogadni,nem így akar élni az válasszon független férfit maga mellé.És én tudom még elfogulatlanul nézni a kérdést,mert boldog házasságban élek 3 gyönyörű gyerekkel.De ha valami miatt mégis elválnánk,a gyerekeimet nem hagynám én sem az tuti.Igaz egyik már szinte felnőtt,és nem áll szándékunkban soha elválni mert a férjem imád bennünket.

2009. jún. 18. 11:10
 46/81 A kérdező kommentje:

A páromnak én vagyok a másik komoly kapcsolata az igaz,de nekem nincs kire irigykednem mert nem érint a dolog. Abban egyetértek veled,hogy a gyerekeimet én sem hagynám, sőt senki... De miért kell a kérdésen ennyire belázadni,ha mindenki oda tenné a tartsádíjat ahova kellene(IGEN TUDOM SOKBA VAN A GYEREK,NEKEM IS VAN EGY KISLÁNYOM)akkor nem lennének kételkedések se az új asszonyka se az apa részéről. De ahhoz senki nem szól semmit,amikor az anyuka jobban öltözött,mint a gyereke. Ha mindenki tisztességesen a gyerekére költi a tartásdíjat,akkor nem értem némely ember magából való kitörését,felháborodását.

Különben meg leírtam,hogy ha én hasonló helyzetbe lennék,abba mindenki ezer százalékig biztos lehetne hogy akár az apa vagy az új asszonyka kérése nélkül elszámolnék azzal hogy hova tettem a tartásdíjat. Ha meg valaki belehal abba mert a gyerek fürdik és fogy a víz,vagy gépezik és fogy az áram vagy éppen túl sokat eszik a gyerek,akkor adja oda apucinak neveli a gyereket.

Mindenki csak azt tudja írni,mert hogy ossszam el a kaját úgy hogy számla legyen róla,az áramfogyasztást hogy osszam el hogy be tudjam mutatni az apának,hogy fogyasztott áramot a gyerek bla bla bla...

Tehát elvált anyukák,az apa fizese a tartásdíjat,azon kívül vegyen játékot,ruhát,édességet vagy élelmiszert a gyereknek szálljon bele vagy teljes egészében fizesse a szakköröket,könyvet a suliba,szálljon bele a kirándulásba stb(lehetne még sok ilyet sorolni)akkor nektek ne haragudjatok de mi az a nagy dolog ami rátok marad? Ja, a nevelés... Az pedig ne is firtassuk,mert sok férfi szívesen nevelné a gyerekét,ha hagyná az anya...

2009. jún. 18. 12:02
 47/81 anonim ***** válasza:
56%
Itt az alkalom lepontozni kedves elvált anyukák! Tökéletesen egyetértek a kérdezővel! (én az új maca, aki itt is megkaptam a kotorászást más pénztárcájában) de ha már ennyire nem a témánál vagyunk, megkérdezném: Mi van akkor ha azokat a játékokat amiket a gyerekek az apjuk, az apai nagyszülei, vagy éppen én vettem nekik, és szépen lassan eltünedeznek? Ugyanis "valaki" kidobálja őket. Legyen az akár márkás, vagy akármilyen játék..vagy ugyanez a ruhákkal. Csak az új tőlünk kapott ruhákban mehetnek le a játszótérre. És minden elvált anyuka szent...na persze....Szegény gyerekeket sajnálom, mert egy ideje ami játékot kapnak, csak itt játszhatnak vele. Teljesen fölösleges odaadni nekik, mert úgyis kidobálja, így meg legalább 2 hetente itt megtalálják. Az elvált anyáknak magukba kellene szállni egy kicsit. Annak a hölgynek is, aki mindennek lehordott. Ugye, hogy ő is elvált? Szerintem otthon dörzsölgeti a kezét, hogy na ugye, én megmondtam, jókat nevet a volt férje nyomorúságán. Szégyelhetné magát!
2009. jún. 18. 13:48
 48/81 anonim ***** válasza:
62%

Te nagyon érdekes körökben forosz.Érdekes, hogy az én elvált anyuka ismerőseim mind a gyerekükre költik a pénzt, amit az apukák juttatnak a gyerekeknek.Nem tudom, hogy te milyen emberek vagy és milyen emberek barátkoznak veled. Mármint tudom milyenek, mert írtad.Olyan anyukák,akik meglopják az apukát hivatkozva a tartásdíjra.Na, de ki áll le barátkozni ilyenekkel? Te? minek?

Te nagyon általánosítasz. Csak azért, mert neked csak ilyen körökből jutott ismerős, mert ők állnak veled szóba, már rögtön azt feltételezed, hogy az összes elvált nő ugyanolyan, mint a az általad magadnak választott barátnők.Talán néz szét más házak táján is. Ha méltatnak annyira, hogy beleláthass az életükbe.

2009. jún. 18. 14:43
 49/81 anonim válasza:
73%

Teljesen jogos a kérdés! Én nem túl rég váltam el, és átérzem a helyzetet. Az én nejem kijelentette, hogy nem fog nekem gyerektratást fizetni, úgyhogy nem kerülhetnek semmiképp hozzám a gyerekek (pedig írásban lemondtam volna a gyerektartásról).

Válás meg azért volt, mert a volt nejem szinte már haza se járt. Se házimunkában, sem másban nem lehetett már rá számítani. Mai napig nem tud főzni. Ügyvéd meg el is mondta, hogy manapság az apáknak nem sok esélyük van a gyerekekre.

Úgyhogy minden hónapban kéri a gyerektartást, ami időpontokat megbeszélünk nem tartja, hanem spontán cserélget. A gyerekekre meg alig költ (azzal jön hogy ruha, meg étel, meg iskolai felszerelés sokba van, de mindezt én is megveszem, mert jópárszor nem veszi meg a fiamnak amire szüksége lenne az iskolában). Normális dolog ez?

A gyerekeket meg ne úgy számolja már az anya, hogy a csp-ből meg a gyerektartásból tartja csak el. Mert sok anya sajnos épp azzal számol, hogy ennyiből "megússza"

Az egész törvény és rendszer úgy rossz, ahogy van. És nem az apát kell lehurrogni, hanem jó lenne néha a kedves anyukát is elővenni

2009. jún. 18. 18:28
 50/81 anonim ***** válasza:
70%
18:28! Ne is próbálkozz azzal, hogy az itt jelenlévő elvált anyukák mindezt átérzik, megértik. Itt minden elvált nő tökéletes, a válaszok hangviteléből, és stílusából én csak erre tudok következtetni. (:s)
2009. jún. 18. 20:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!