Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem vezetnek be egy olyan "törvényt", hogy a válás után a gyerekkel élő szülő nyújtson be számlát arról, hogy mire költötte a tartásdíjat?
Sokkal nyugodtabb lenne így ez a helyzet,nem? Az apa is tudná,hogy a tartásdíj tényleg a gyerekre van költve,az anyának is könnyebb lenne,hiszen megszűnne sztem egy pár olyan féltételezés,hogy nem oda költi a pénzt ahova küldik,lehet kevesebb apa kérne tartásdíj csökkentést,mert látja tényleg szükség van a gyereknek a pénzra ruházkodni stb.
Nem kérek ezért lehurrogásokat,meg olyanokat sem,hogy "tisztában vagy azzal,hogy egy gyerek eszik és fürdik és tv-t néz?" Mert tudomásom szerint,a gyerekkel élő szülőnek kell gondoskodni a rezsiről az ételről és a tisztálkodó szerről.
Köszönöm a válaszokat...
Engem nem érint a dolog... Csak a barátnőimen látom hogy egyik sem közülük,nem oda költi a tartásdíjat ahova kellene. És pontosan ezt vártam, a feldúlt anyák kommentjét,hogy "mi az hogy az apuka én elszámoljak"...
Ha hasonló helyzetbe kerülnék egyszer én kérés nélkül benyújtanám az apukának a számlát. De komolyan!!!
Hogy vinnél számlát a vacsoráról, amiből valahány százalékot a gyerek evett meg? Vagy minden vásárlásnak az x százalékát a gyerekre számolja el? Ez havonta több órás munkát jelentene mindent kiszámolgatni. És akkor lehetne vitatkozni, hogy ebben hónapban, 3 vendégség volt, tehát csak kevesebb jut a gyerekre. És a tusfürdőből is kevesebbet használ, mert kicsi. Vagy legyen külön tusfürdője? Ki fizeti, ha átjön egy barátja és megiszik 2 kólát?
Szerintem te egyáltalán nem gondoltad végig amit írtál, valószínű tényleg az új barátnő vagy gyerek nélkül, aki sokallja a tartásdíjat, mert fogalma sincs róla mibe kerül a gyerek.
Nem vagyok elvált az apjukkal együtt neveljük a gyerekeinket, de ha elváltunk volna a férjem akkor se kérdőjelezné meg sohasem a gyerektartást, valószínű többet fizetne mint amit előírnak.
Nem lenne jó törvény! 1: Hülyeség kérni mindenről számlát, hisz a fentiekben említett rezsi ktg megoszlik amivel igazán nehéz lenne elszámolni. 2: Bármilyen számlákkal lehetne jönni, ami nem is fedezi a valóságot. Szerintem az lenne egy jó ötlet, hogy a gyerektartáson felüli nagyobb kiadásokat a szülők fele-fele arányban fizessék. Akár egy új és minőségi cipőről van szó, a gyermek edzéséről, tanszerről, napközi vagy éppen aktuális nyári táborról. Így az a szülő is beszállhat, aki nem a gyermek gondviselője.
(Nem minden esetben az anya neveli a csemetét) Természetesen ezeket kellene valamivel bizonyítani, pl. a számlával, iskola által kiadott igazolással.
Szerintem inkabb arra kellene torvenyt hozni, hogy egy gyereket a szuleinek KELL eltartaniuk!
Nevetseges gyerektartasokat fizetnek egyesek, es meg ok vannak felhaborodva hogy fizetniuk kell egyetlen fillert is. Pedig jol tudjak, hogy egy gyerek penzbe kerul, nagyon sok penzbe.
Ezenkivul az a szulo aki a gyerekkel marad, nem tud am elmenni tobb helyre is dolgozni, hiszen arra a gyerekre vigyazni kell! Amig anyuka megy a gyerekert a bolcsibe, az ovodaba delutan, addig a masik szulo nyugodtan dolgozhat, nyugodtan mehet a masik munkahelyere vagy eppen iranyithatja a vallalkozasat. Nem kell az orat lesnie, hogy odaerjen a gyerekert az oviba. Azt csinalhat amit akar! Annyi penzt kereshet amennyit tud!
Kerdezo kivanom hogy maradjal egyedul 2-3 kisgyerekkel, minimalis gyerektartassal, utana nem lesz kedved buta kerdesekkel foglalkoznod mar.
De persze igy, tapasztalatlanul mit tudsz te errol?!
Az apák közül nagyon sok foglalkozna többet a gyerekkel,ha a neje engedné,és ha a bíróság nem mindig az anyának ítélné a gyereket.sokszor mondják egymásnak a fórumon,hogy válj el,jobb neked a férjed nélkül.,miért pnaszkodnak,ha ők akarták így,
Az pedig,hogy az apa csak 20.000.- Ft-ot ad,nem azt jelenti,hogy nem tudja,hogy ez nem elég.
Nem egy apa lesz a válás után hajléktalan,nem marad pénze a megélhetésre.Ha csak 80.000.- Ft-ot keres havonta,ennek a felét a nejnek adja,miből fizet,rezsit,lakbért, sbt ?
Elég sokat ismerek,akik ilyen helyzetben vannak.
Úgyhogy ne általánosítsunk.Az anyák egyrésze éppoly felelőtlen,mint ahogy az apák között is vannak ilyenek.
Nekem nincs gyerekem, de öcsémmel nemrég (relatív nemrég, mert 18-24 évesek vagyunk) voltunk gyerekek, és tapasztalatból tudom, hogy a szüleinknek nem volt olcsó mulatság még így se, hogy nem elvált szülők gyerekei vagyunk.
Mindkettőnknek nyelvvizsgánk van, amit tanfolyam előzött meg, mikor abban a bizonyos intenzív kamaszkorban voltunk, volt, hogy félévente kellett új cipő-ruha, mert olyan gyorsan nőttünk, öcsém még intenzívebben, mint én lányként. Heti nagybevásárlásaink 4 főre 10ezer Ft fölött vannak, ebben nincs fölösleg (ennivaló, innivaló, alapanyagok, wc-papír, papírzsebkendő, tisztasági betét, tisztítószerek, tisztálkodó szerek...), ritkán több, ami az ünnepeket és a rendkívüli vásárlásokat jelenti, ha valami nagyon szükséges (hétvégén ketté tört az egyik cipőm talpa, évekig hordtam, eddig bírta), gyógyszer, allergiára kalcium készítmények, nekünk is van közös költség, fűtésszámla, gázszámla, áram, vízdíj... Ebbe a sulis költségeket és a játékokat meg a szórakozást még nem számoltam bele. Le lehet osztani, mennyi lehet egy gyerekre eső rész egy ilyennél, biztos magasabb összeg lenne, mint amit tartásdíjként fizetnek. Persze van, aki magára költ a gyereket meg elhanyagolja, de ott a számla nem segít, hanem rá kell küldeni a gyámhatóságot, ha a gyerek szemmel láthatóan ramatyul él.
15:41-es! Tökéletesen igazad van. Nálunk is ez a helyzet. Én lennék a "gonosz boszorka" a párom válása után 3 évvel megismerkedtünk meg, és szültem is neki egy gyereket. Ott 2 gyerek van. A párom fizette a volt feleségének a főiskoláját (akkor még együtt voltak) mindezzel egy jobb életet biztosítva neki. Fizuja nettó 250.000 Miután madmazella elvégezte az iskolát, gondolt egyet, és válni akart. 2 gyerekkel. Megtette, megkapta a ház ráeső részének az összegét, a párom magára vette a közös tartozásokat, az ex kapott még egy induló összeget is, a gyerekek miatt. Ami persze celebeknek járó fogászati technikákra ment el. (kiverette az összes fogát, és implantátumot ültettetett be.) Most összejött egy kisebbségi román állampolgárral, szült neki egy beteg gyereket, és ugrál, hogy nem tudja eltartani a másik kettőt sem...sokba kerül a beteg gyerek. Mivel én is szültem, (rohadt gonosz módon) gyerektartás csökkentést kértünk. A tárgyaláson hozta a papírokat, hogy beteg a román poronty, nehéz így élni... A páromnak is, meg a macának is 3 gyereket kell eltartani. Egyenlő összegben. Ami így csökkentve 33.000 a 2 gyerekre. Ha összeadjuk az anyáéval, 66.000 erre jön a családi pótlék, ami a beteg gyerek miatt 59.000, az már 125.000 + a gyes. Ha a Román is elmenne dolgozni, és nem csak a t@két vakargatná, még több pénzük lenne. Ja, voltunk már bíróságon halálos fenyegetés miatt, kiskorúak veszélyeztetés miatt. Becitált a bíróságra azért, mert a gyereke amikor meg volt fázva fújtam az orrába orrsprayt. Szerinte meg akartam mérgezni...
Bizonyítani soha semmit nem tudott. Mi lettünk volna a legjobban meglepve ha mégis..ebben az esetben ki a szemét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!