Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért nem vezetnek be egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem vezetnek be egy olyan "törvényt", hogy a válás után a gyerekkel élő szülő nyújtson be számlát arról, hogy mire költötte a tartásdíjat?

Figyelt kérdés

Sokkal nyugodtabb lenne így ez a helyzet,nem? Az apa is tudná,hogy a tartásdíj tényleg a gyerekre van költve,az anyának is könnyebb lenne,hiszen megszűnne sztem egy pár olyan féltételezés,hogy nem oda költi a pénzt ahova küldik,lehet kevesebb apa kérne tartásdíj csökkentést,mert látja tényleg szükség van a gyereknek a pénzra ruházkodni stb.

Nem kérek ezért lehurrogásokat,meg olyanokat sem,hogy "tisztában vagy azzal,hogy egy gyerek eszik és fürdik és tv-t néz?" Mert tudomásom szerint,a gyerekkel élő szülőnek kell gondoskodni a rezsiről az ételről és a tisztálkodó szerről.

Köszönöm a válaszokat...

2009. jún. 16. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
44%

17,28-as mit jössz itt a saját h.lye sztoritokkal?

Nagyon értelmes emberek lehettek mindannyian ez lejön a írásodból,és a feltett kérdéseidből is.

Itt a gyerekekről kellene,hogy szóljon a dolog,hiszen nekik jár a tartásdíj nem a felnőttek ostoba huzakodásairól.Arról csak is ti tehettek,hogy nem tudjátok a dolgaitokat kulturált emberek módjára intézni.De attól a gyerekeknek még élni kell,és el kell valakinek tartani őket.És ez mindig a 2 szülője dolga kellene,hogy legyen,akár elváltak akár nem.Én azzal nem dicsekednék,ha 33000f-ot fizetne a férjem a 2 gyereke után,inkább elsüllyednék szégyenemben,hogy nem gondoskodik normálisan a gyerekeiről.És ha az ex dilis és letojja a gyerekeket akkor nektek is azt kell tenni?Szegény gyerekek igazán sajnálom őket.És minden gyereket akiknek a sorsa ilyen agyilag retardált emberekre vannak bízva.Te is az exék életében pénztárcájában kotorászol ahelyett,hogy a saját dolgaitokkal foglalkoznál.Ez talán normális dolog?Mi közöd van neked ahhoz,hogy Ő mennyit keres?És mi közöd a volt életükhöz,hogy hogyan miből végzett főiskolát?Akkor a te férjed még az Ő férje volt,szerintem természetes,hogy a közös kasszából tanult.Mint ahogy az is,hogy a te kedvedért nem mondott le mindenről amit közösen szereztek a férjével.Nagyon szánalmasak tudnak lenni egyesek nah....

2009. jún. 16. 18:08
 22/81 A kérdező kommentje:

Na persze... Az férfi új párját úgy látom egyből lehurrogja mindenki... Mindenki fel van háborodva,biztos azok az anyák,akiket ott hagyott a párjuk. Még én is lehetek ilyen helyzetbe nem tagadom,de "elhagyott" anyukák nézzetek csak egy kicsit magatokba... Ti vagytok a szentek az ex és párja a gonosz dög,holott az lehet többet foglalkozna a gyerekével ha ti is normálisan viszonyulnátok hozzájuk. Miért mindig az anyukát kell tisztelni. Ha annyira nagy a gond a gyerekkel,miért nem hagytátok,hogy az apa nevelje. Nagyon szánalmasok vagytok! Nem látjátok sose magatokba a hiábát. Talán el lehetett volna normálisan is válni,és nem lenne gubanc senki között. Ráadásul az sincs kizárva hogy valamelyikőtök,azt se hagyja hogy lássa a gyerekét az apja,mégis őt hordjátok el.

Tisztelet a kivételnek!!!

2009. jún. 16. 18:18
 23/81 anonim ***** válasza:
74%
18:08-anak: Pont az ilyen emberek miatt kellene ezt a törvényt bevezetni. Mindig az ilyenek kapálóznak a legjobban. Támadás a legjobb védekezés. Igaz? Retardált idióta.
2009. jún. 16. 18:19
 24/81 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos mi is olyanok közé tartozunk, hogy szerintem nem ártana ha legalább egyszer elszámolna ex anyuka, igen én az elvált apuka új párja vagyok:

elváltak, 2 gyerkőc, asszony lépett félre többször is és végül is ő adta be a válás miután a páromnak már nem volt annyi pénze mint a kapcsolat elején, illetve szabdságát akarta, válás után egymás után váltogatta is két gyerek szeme láttán a partnereket.

Párom fizujának 40%-a megy oda, ha minimál bért keres, akkor abból így nem sok marad, hogy kezdjen elvált apuka új életet, ha én nem keresek annyit amennyit nem is menne.

És nem sajnálom a gyerekektől a pénzt, de azért írok ide, mert párom korlátozva van a láthatásban, több száz km-re vitte őket, ha nyárra jöhetnének akkor is nekünk kell utaznunk,jobb esetben fele-fele az út, és minderre, mikor a gyerekek szájából hallom, hogy anya dohányzik, kozmetikus, fodrász, masszőr min. havi rendszerességel, nem beszélget velük,mi meg úgy nyögjük ki a dolgokat. Na ekkor megy fel a pumpa!

És igen lehetne nálunk a gyerekek, de szerintetek anyuka belemegy ebbe??? Hát nem. Vajon mért? Pereskedjünk? Kinek jó az?

2009. jún. 16. 18:24
 25/81 anonim ***** válasza:
63%
18:08-as. 1; 3 diplomával csak nem lehetek olyan hülye....2; gondolom te is elvált anyuka vagy. 3; feltételezem, a te viszonyod sem jó a volt pároddal. 4; sajnálom azt az embert aki egyszer mellédszegődik. Nem kicsit, NAGYON. A te inteligenciád is meglátszik a leveled hangvitelén.
2009. jún. 16. 18:39
 26/81 anonim ***** válasza:
80%
És mégvalami! Én ne kotorásszak az ő pénztárcájába, de ő az enyémben megteheti? Hogy is van ez?
2009. jún. 16. 18:41
 27/81 anonim ***** válasza:
86%
17:28, 18:39, 1841-es vok. Én szivesen nevelném a másik 2 gyereket is, de a bíróságon a nyilt napon amikor megérdeklődtük, hogy érdemes volna-e pert indítani, a bírónő határozott nemmel válaszolt. Amíg a gyerekeknek van miut enni, jól vannak tartva, addig esélyünk sincs. Sajnos.
2009. jún. 16. 18:59
 28/81 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem mindenki vallaljon annyi gyereket (anyuka is es apuka is)amennyit tisztessegesen el tud tartani! Meg valas utan is!

Felesleges ossze-vissza mindenkinek mindenhol gyerekeket nemzenie, ha utana meg csak a penzen megy a veszekedes.

En csak mosolyogni tudok az ilyen ostoba embereken, es persze sirni a gyerekek sanyaru eleten.

Meg kellene ertenie mindenkinek hogy egy gyerek penzbe kerul, nagyon sok penzbe.

2009. jún. 16. 19:26
 29/81 anonim ***** válasza:
63%

Persze, az összes nő, akit elhagyott a férje (akár egy új nőért is!!!!) mind-mind hasznonleső ....még a barátnőid is, akik magukra költik a gyerekük apjának kínkeservvel megszerzett pénzét....biztosan a többszörösét kapják gyerektartásnak,mint a gyerek fenntartásásnak a fele....te irigy vagy? neked apjuk nem juttat annyi pénzt, amennyire fájna a fogad?

én biztos nem neveznélek se téged se a fajtád barátnőmnek.....nyomorult barátnőid...szeretnek te meg ilyeneket gondolsz róluk...de akkor minek barátkozol az ilyen alávaló szennyemberekkel, akiknek még ráadásul rosszat is akarsz? a hátuk mögött? vagy mondtad ezt nekik is és figyelmeztetted őket, hogy nagyon ügyeljenek az életükre,mert nem helyes a gyereket háttérbe szorítva csak és kizárólag magukra költeni a gyerektartást?...érdekes, hogy ilyen barátnőid vannak, hogy majd mindegyik nem a gyerekére, hanem magára költ...de ugye, madarat tolláról

2009. jún. 16. 19:30
 30/81 anonim ***** válasza:
51%

18.08-as vagyok.

Férjnél vagyok több mint 10 éve és 3 gyerekem van.

A legnagyobb egy eléggé felelőtlen és korai házasságból született.3 éves volt mikor elváltam az apjától,aki azóta sem fizetett egyetlen fillér gyerektartást sem,és semmilyen módon nem támogatta a gyerekét,nem látta felnőni sem mert nem volt rá kíváncsi.Én meg örültem,hogy megszabadultunk tőle,nem is kértem semmit.Azt felajánlottam,hogy a gyereket akkor látja amikor akarja,összesen 2 alkalommal élt ezzel a jogával,a gyerek akkor 4 éves volt,most 16.Szereti a férjemet aki szeretettel gondoskodik róla ugyan úgy mint a sajátjairól,aki felnevelte és soha különbséget nem tett a 3 gyerek között.Akárki akármikor kérdez a gyerekeinkről Ő mindig azt mondja neki 3 gyereke van.De nem tartom ezt normális dolognak,amikor egy gyereknek a vér szerinti apja nélkül kell felnőni,vagy hiányt szenvedni bármiben mert nem támogatja az apja megfelelően.Nekem szerencsém volt,mert amíg a férjemmel nem találkoztam számíthattam a szüleimre,nem élt sosem rosszul a gyerekem.De az apja halott a számára.Nem hajlandó még csak egy képet sem megnézni róla,sem arra,hogy bármikor találkozzon vele.Mondjuk nagyon lesüllyedt lezüllött.

Én nagyon elítélem azokat az embereket akik nem gondoskodnak megfelelően a gyerekeikről válás után.És egy valóban szerető szülőt nem lehet eltiltani a gyerekétől,olyan nincs.A gyerekeimért bármire képes lennék,senki nem tudna elválasztani tőlük,és szerintem senkit sem aki megfelelően gondoskodik róluk felelősséget érez irántuk.Attól meg egyenesen felfordul a gyomrom,amikor apuka új macája akarja átvenni az irányítást a párja gyerekeinek ügyében.

Tudta jól,hogy gyerekei vannak,miért ment hozzá ha nem tudja ezt elfogadni.Én értem azt,hogy mindenkinek szüksége van a pénzre,abból élünk,de pont ezért kellene megérteni,hogy akinél a gyerekek vannak Ő sem tudja a semmiből nevelni őket.A legtöbb új asszonyka legszívesebben az exel együtt süllyesztené el a gyerekeket is,hogy ne legyen rájuk gond.Milyen undorító viselkedés ez?Teljesen mindegy ki mit mond,minden gyereket a 2 szülőjének a kötelessége lenne eltartani egyforma arányban.És ebben benne van a gyerek öltöztetése etetése,iskolázása,lakhatása,,,stb,,,minden.Tetszik vagy sem,ez nem filléres dolog,és köteles a külön élő szülő felesben hozzájárulni.Aki nem teszi az egy nagy görény!!!

Ja,és aki ilyen szinten van csak az törölje ki a diplomáival,én is azt tenném ha ennyire embertelen és aljas lennék.

2009. jún. 16. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!