Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem vezetnek be egy olyan "törvényt", hogy a válás után a gyerekkel élő szülő nyújtson be számlát arról, hogy mire költötte a tartásdíjat?
Sokkal nyugodtabb lenne így ez a helyzet,nem? Az apa is tudná,hogy a tartásdíj tényleg a gyerekre van költve,az anyának is könnyebb lenne,hiszen megszűnne sztem egy pár olyan féltételezés,hogy nem oda költi a pénzt ahova küldik,lehet kevesebb apa kérne tartásdíj csökkentést,mert látja tényleg szükség van a gyereknek a pénzra ruházkodni stb.
Nem kérek ezért lehurrogásokat,meg olyanokat sem,hogy "tisztában vagy azzal,hogy egy gyerek eszik és fürdik és tv-t néz?" Mert tudomásom szerint,a gyerekkel élő szülőnek kell gondoskodni a rezsiről az ételről és a tisztálkodó szerről.
Köszönöm a válaszokat...
17,28-as mit jössz itt a saját h.lye sztoritokkal?
Nagyon értelmes emberek lehettek mindannyian ez lejön a írásodból,és a feltett kérdéseidből is.
Itt a gyerekekről kellene,hogy szóljon a dolog,hiszen nekik jár a tartásdíj nem a felnőttek ostoba huzakodásairól.Arról csak is ti tehettek,hogy nem tudjátok a dolgaitokat kulturált emberek módjára intézni.De attól a gyerekeknek még élni kell,és el kell valakinek tartani őket.És ez mindig a 2 szülője dolga kellene,hogy legyen,akár elváltak akár nem.Én azzal nem dicsekednék,ha 33000f-ot fizetne a férjem a 2 gyereke után,inkább elsüllyednék szégyenemben,hogy nem gondoskodik normálisan a gyerekeiről.És ha az ex dilis és letojja a gyerekeket akkor nektek is azt kell tenni?Szegény gyerekek igazán sajnálom őket.És minden gyereket akiknek a sorsa ilyen agyilag retardált emberekre vannak bízva.Te is az exék életében pénztárcájában kotorászol ahelyett,hogy a saját dolgaitokkal foglalkoznál.Ez talán normális dolog?Mi közöd van neked ahhoz,hogy Ő mennyit keres?És mi közöd a volt életükhöz,hogy hogyan miből végzett főiskolát?Akkor a te férjed még az Ő férje volt,szerintem természetes,hogy a közös kasszából tanult.Mint ahogy az is,hogy a te kedvedért nem mondott le mindenről amit közösen szereztek a férjével.Nagyon szánalmasak tudnak lenni egyesek nah....
Na persze... Az férfi új párját úgy látom egyből lehurrogja mindenki... Mindenki fel van háborodva,biztos azok az anyák,akiket ott hagyott a párjuk. Még én is lehetek ilyen helyzetbe nem tagadom,de "elhagyott" anyukák nézzetek csak egy kicsit magatokba... Ti vagytok a szentek az ex és párja a gonosz dög,holott az lehet többet foglalkozna a gyerekével ha ti is normálisan viszonyulnátok hozzájuk. Miért mindig az anyukát kell tisztelni. Ha annyira nagy a gond a gyerekkel,miért nem hagytátok,hogy az apa nevelje. Nagyon szánalmasok vagytok! Nem látjátok sose magatokba a hiábát. Talán el lehetett volna normálisan is válni,és nem lenne gubanc senki között. Ráadásul az sincs kizárva hogy valamelyikőtök,azt se hagyja hogy lássa a gyerekét az apja,mégis őt hordjátok el.
Tisztelet a kivételnek!!!
Sajnos mi is olyanok közé tartozunk, hogy szerintem nem ártana ha legalább egyszer elszámolna ex anyuka, igen én az elvált apuka új párja vagyok:
elváltak, 2 gyerkőc, asszony lépett félre többször is és végül is ő adta be a válás miután a páromnak már nem volt annyi pénze mint a kapcsolat elején, illetve szabdságát akarta, válás után egymás után váltogatta is két gyerek szeme láttán a partnereket.
Párom fizujának 40%-a megy oda, ha minimál bért keres, akkor abból így nem sok marad, hogy kezdjen elvált apuka új életet, ha én nem keresek annyit amennyit nem is menne.
És nem sajnálom a gyerekektől a pénzt, de azért írok ide, mert párom korlátozva van a láthatásban, több száz km-re vitte őket, ha nyárra jöhetnének akkor is nekünk kell utaznunk,jobb esetben fele-fele az út, és minderre, mikor a gyerekek szájából hallom, hogy anya dohányzik, kozmetikus, fodrász, masszőr min. havi rendszerességel, nem beszélget velük,mi meg úgy nyögjük ki a dolgokat. Na ekkor megy fel a pumpa!
És igen lehetne nálunk a gyerekek, de szerintetek anyuka belemegy ebbe??? Hát nem. Vajon mért? Pereskedjünk? Kinek jó az?
Szerintem mindenki vallaljon annyi gyereket (anyuka is es apuka is)amennyit tisztessegesen el tud tartani! Meg valas utan is!
Felesleges ossze-vissza mindenkinek mindenhol gyerekeket nemzenie, ha utana meg csak a penzen megy a veszekedes.
En csak mosolyogni tudok az ilyen ostoba embereken, es persze sirni a gyerekek sanyaru eleten.
Meg kellene ertenie mindenkinek hogy egy gyerek penzbe kerul, nagyon sok penzbe.
Persze, az összes nő, akit elhagyott a férje (akár egy új nőért is!!!!) mind-mind hasznonleső ....még a barátnőid is, akik magukra költik a gyerekük apjának kínkeservvel megszerzett pénzét....biztosan a többszörösét kapják gyerektartásnak,mint a gyerek fenntartásásnak a fele....te irigy vagy? neked apjuk nem juttat annyi pénzt, amennyire fájna a fogad?
én biztos nem neveznélek se téged se a fajtád barátnőmnek.....nyomorult barátnőid...szeretnek te meg ilyeneket gondolsz róluk...de akkor minek barátkozol az ilyen alávaló szennyemberekkel, akiknek még ráadásul rosszat is akarsz? a hátuk mögött? vagy mondtad ezt nekik is és figyelmeztetted őket, hogy nagyon ügyeljenek az életükre,mert nem helyes a gyereket háttérbe szorítva csak és kizárólag magukra költeni a gyerektartást?...érdekes, hogy ilyen barátnőid vannak, hogy majd mindegyik nem a gyerekére, hanem magára költ...de ugye, madarat tolláról
18.08-as vagyok.
Férjnél vagyok több mint 10 éve és 3 gyerekem van.
A legnagyobb egy eléggé felelőtlen és korai házasságból született.3 éves volt mikor elváltam az apjától,aki azóta sem fizetett egyetlen fillér gyerektartást sem,és semmilyen módon nem támogatta a gyerekét,nem látta felnőni sem mert nem volt rá kíváncsi.Én meg örültem,hogy megszabadultunk tőle,nem is kértem semmit.Azt felajánlottam,hogy a gyereket akkor látja amikor akarja,összesen 2 alkalommal élt ezzel a jogával,a gyerek akkor 4 éves volt,most 16.Szereti a férjemet aki szeretettel gondoskodik róla ugyan úgy mint a sajátjairól,aki felnevelte és soha különbséget nem tett a 3 gyerek között.Akárki akármikor kérdez a gyerekeinkről Ő mindig azt mondja neki 3 gyereke van.De nem tartom ezt normális dolognak,amikor egy gyereknek a vér szerinti apja nélkül kell felnőni,vagy hiányt szenvedni bármiben mert nem támogatja az apja megfelelően.Nekem szerencsém volt,mert amíg a férjemmel nem találkoztam számíthattam a szüleimre,nem élt sosem rosszul a gyerekem.De az apja halott a számára.Nem hajlandó még csak egy képet sem megnézni róla,sem arra,hogy bármikor találkozzon vele.Mondjuk nagyon lesüllyedt lezüllött.
Én nagyon elítélem azokat az embereket akik nem gondoskodnak megfelelően a gyerekeikről válás után.És egy valóban szerető szülőt nem lehet eltiltani a gyerekétől,olyan nincs.A gyerekeimért bármire képes lennék,senki nem tudna elválasztani tőlük,és szerintem senkit sem aki megfelelően gondoskodik róluk felelősséget érez irántuk.Attól meg egyenesen felfordul a gyomrom,amikor apuka új macája akarja átvenni az irányítást a párja gyerekeinek ügyében.
Tudta jól,hogy gyerekei vannak,miért ment hozzá ha nem tudja ezt elfogadni.Én értem azt,hogy mindenkinek szüksége van a pénzre,abból élünk,de pont ezért kellene megérteni,hogy akinél a gyerekek vannak Ő sem tudja a semmiből nevelni őket.A legtöbb új asszonyka legszívesebben az exel együtt süllyesztené el a gyerekeket is,hogy ne legyen rájuk gond.Milyen undorító viselkedés ez?Teljesen mindegy ki mit mond,minden gyereket a 2 szülőjének a kötelessége lenne eltartani egyforma arányban.És ebben benne van a gyerek öltöztetése etetése,iskolázása,lakhatása,,,stb,,,minden.Tetszik vagy sem,ez nem filléres dolog,és köteles a külön élő szülő felesben hozzájárulni.Aki nem teszi az egy nagy görény!!!
Ja,és aki ilyen szinten van csak az törölje ki a diplomáival,én is azt tenném ha ennyire embertelen és aljas lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!