Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért hiszi azt minden szülő,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszi azt minden szülő, hogy a gyereknek azért rossz a válás, mert az az érzése, hogy miatta van, satöbbi? Mért nem értik meg, hogy az fáj, hogy ők nem szeretik egymást?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 21. 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem gondolkodnak. Az emberek ritkán veszik a fáradtságot, hogy mások fejével gondolkozzanak, főleg ha egy gyerekről van szó. Eszükbe sem jut belegondolni, hogy ilyenkor a gyerekben egy világ omlik össze és az egyetlen stabil dolog, amiben a tiszta kis lelkével hitt, egyszer csak nincs.
2011. ápr. 21. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Mert ezt írják a pszichológia könyvek, s szegények elhiszik.
2011. ápr. 21. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
pont hogy a gyerek miatt nincs válás általában és marják egymást időtlen időkig
2011. ápr. 21. 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Miért kell végletekben gondolkodni?

Én elvált is vagyok, meg elvált szülők gyermeke is. A két válás nem sokban hasonlított. Nem is fogom ugyanazt gondolni a kettőről. Pedig ezek szerint ismerem a kérdést mindkét oldalról. Ettől még lehet (van is) rengeteg olyan változat, amit nem ismerek.

Magaddal teszel jót, ha elfelejted ezt a "minden szülő azt hiszi" szöveget. Egy nagyon kis kör, amit személyesen látsz. Nem kell belőle messzemenő következtetéseket levonni. Ha zavar, hogy ők mást gondolnak, mint ami szerinted van, akkor beszélgess el velük erről!

2011. ápr. 21. 15:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát nálunk a hugomat hihetetlenül megviselte, ő második eljegyzésből született anyunak, de tényleg, kisállatterápiát kellett neki alkalmaznunk, ugyanis imádja mai napig anyuját, és apuját is.
2011. ápr. 21. 15:26
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

Hát amikor apám lelépett azt mondta azért, mert "nem bír elviselni minket". Persze már tudom, hogy nem ez volt az ok, de évekig kellett pszichológushoz járnom.

Ha nem mondta volna akkor is elgondolkoztam volna, hogy vajon én tettem-e valami rosszat.

Ha idősebb lettem volna eszembe nem jut ilyen.

2011. ápr. 21. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Mert eszetlenek. Ha lenne eszük, akkor beszélnének a gyerekkel, hogy nem miatta van, ez eszébe sem jusson, és elmondanák neki, nagyjából, vagy korához való szinten, hogy nem szeretem már apukádat, mert nem bánik velem szépen, mint régen, de ettől még téged ugyanúgy szeret és mindig fog, és én is. Nem értem, hogy egy szülő hogy nem gondol ilyesmire, de sajnos sok ilyen van. Empátiahiány. Csak azért nem értem, mert a szülő már volt gyerek, és igazán nem kellene nehéz lenni belegondolni a gyerek helyzetébe magát.

Igen az fájhat, hogy a szülők nem szeretik egymást, ezt viszont a gyereknek igen nehéz felfogni, megérteni, elfogadni, de pedig ez van sajnos esetenként. Még mindig jobban jár a gyerek, ha tisztán elmondják neki, és külön mennek, és a gyerek saját kapcsolatát nyugis körülmények közt építgethetné a szüleivel. Persze a szülőn sok múlik.

2011. ápr. 21. 18:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mi akkor fehér hollónak számítunk. Elváltunk, a férjem költözött el, a 11 éves lányunk pedig tök jól érzi magát, jöhet mehet apához, nem esünk egymás torkának, stb. Nekem sosem volt olyan érzésem, hogy a lányunknak rossz a válás.
2011. ápr. 21. 20:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem hiszi ezt minden szülő. Én sem hittem gyerekként sem, mikor a szüleim váltak. Azért volt rossz a válás, mert attól kezdve nem volt családom, nem volt hátterem, mintám, és igazából apám sem, pedig én apás voltam. Meg a szüleim is tönkrementek bele, anyagilag is földre kerültünk. Tönkrement mégjobban minden, azért volt rossz a válás, de az eszembe sem jutott, hogy miattam. Miattam tartott addig, és ezt akkor is tudtam (10 évesen).
2011. ápr. 22. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hittem ezt, de gondoltam, biztos, ami biztos, leülök a két gyerekkel, és megkérdezem.

Hát, kisült, mindkettő ezen rágódott magában. Pedig soha nem hangzott el az extől olyan, hogy miattuk megy el, sőt tök egyértelműen tudták, hogy szerető van a képben.

(9 és 10 évesek)

Dobtam egy hátast.

2011. ápr. 22. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!