Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi azt minden szülő, hogy a gyereknek azért rossz a válás, mert az az érzése, hogy miatta van, satöbbi? Mért nem értik meg, hogy az fáj, hogy ők nem szeretik egymást?
Miért kell végletekben gondolkodni?
Én elvált is vagyok, meg elvált szülők gyermeke is. A két válás nem sokban hasonlított. Nem is fogom ugyanazt gondolni a kettőről. Pedig ezek szerint ismerem a kérdést mindkét oldalról. Ettől még lehet (van is) rengeteg olyan változat, amit nem ismerek.
Magaddal teszel jót, ha elfelejted ezt a "minden szülő azt hiszi" szöveget. Egy nagyon kis kör, amit személyesen látsz. Nem kell belőle messzemenő következtetéseket levonni. Ha zavar, hogy ők mást gondolnak, mint ami szerinted van, akkor beszélgess el velük erről!
Hát amikor apám lelépett azt mondta azért, mert "nem bír elviselni minket". Persze már tudom, hogy nem ez volt az ok, de évekig kellett pszichológushoz járnom.
Ha nem mondta volna akkor is elgondolkoztam volna, hogy vajon én tettem-e valami rosszat.
Ha idősebb lettem volna eszembe nem jut ilyen.
Mert eszetlenek. Ha lenne eszük, akkor beszélnének a gyerekkel, hogy nem miatta van, ez eszébe sem jusson, és elmondanák neki, nagyjából, vagy korához való szinten, hogy nem szeretem már apukádat, mert nem bánik velem szépen, mint régen, de ettől még téged ugyanúgy szeret és mindig fog, és én is. Nem értem, hogy egy szülő hogy nem gondol ilyesmire, de sajnos sok ilyen van. Empátiahiány. Csak azért nem értem, mert a szülő már volt gyerek, és igazán nem kellene nehéz lenni belegondolni a gyerek helyzetébe magát.
Igen az fájhat, hogy a szülők nem szeretik egymást, ezt viszont a gyereknek igen nehéz felfogni, megérteni, elfogadni, de pedig ez van sajnos esetenként. Még mindig jobban jár a gyerek, ha tisztán elmondják neki, és külön mennek, és a gyerek saját kapcsolatát nyugis körülmények közt építgethetné a szüleivel. Persze a szülőn sok múlik.
Én nem hittem ezt, de gondoltam, biztos, ami biztos, leülök a két gyerekkel, és megkérdezem.
Hát, kisült, mindkettő ezen rágódott magában. Pedig soha nem hangzott el az extől olyan, hogy miattuk megy el, sőt tök egyértelműen tudták, hogy szerető van a képben.
(9 és 10 évesek)
Dobtam egy hátast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!