Mért én lettem hirtelen a rossz szülö? Tényleg az vagyok?
2 hete a párom nem dolgozik majd 7fön kezd az új munkahelyén.Van 1 kétévesünk és nagyon apás lett.Nekem nem engedi h megvigasztaljam az apjának igen stb...Az apját 1 idöben alig látta...Most a párom felidegesit látja rajtam h sokszor nincs türelmem a kicsihez mert felhúzott és nem a kicsin szeretném kitölteni a dühömet aztán mondogatja hogy milyen anya vagy te h nincs türelmed a gyerekhez, és h engem nem idegesit h sír meg hasonlókat vág a fejemhez és úgy néz rám...:'( pedig annyira igyekszem...Tényleg!Tényleg most én vagyok a rossz szülö?
UI.: ha én próbálok valamit tiltani a kicsinek elsirja magát a lány és már megy is az apjához aki megengedi csak hogy ne sirjon meg olyanokat csinál h nem engedi meg h megmérjem a lány lázát csakhogy ne sirjon(attól én meg mérem neki)
Ez általában így szokott lenni. Az egyik szülő nevel (ez lennél te), a másik pedig enged.
Nem vagy rossz szülő. Nagyon rossz világban élnénk, ha mindkét szülő engedékeny lenne, csak azért, hogy ne sírjon a gyerek.
Nem buta a kicsi lány, nagyon is jól tudja, hogy apucinál a könnyekkel mit tud elérni. A férjeddel van a probléma, neki kellene megértenie, hogy lázat mérni kell, és neki kéne melléd állni, hogy pl. Anyuci most megméri a lázadat.
Attól hogy gyerek még nem hülye, amíg a férjed így viselkedik, addig a gyerek is tudja, hogy nem kell neked szót fogadni. Beszéljétek meg, hogy egyes dolgokban egységesen kell fellépni, a cél pedig nem az, hogy a gyerek ne sírjon, mert vannak esetek, amikor akkor teszünk jót, ha "kegyetlenek" vagyunk a gyerekkel (pl. oltást kap akkor le kell fogni, lázat kell mérni, keserű gyógyszert be kell venni és hasonlóak)
Valahol olvastam, hogy ilyen korban gyakori, hogy anyuci szól a gyereknek 50x, majd megy az apuci aki egyet szól és lám a gyerek azonnal megcsinálja. Ilyenkor szokták a férfiak az észt osztani, hogy ők tudnak nevelni.
Erre állítólag az a magyarázat, hogy az anya az egész nap a gyerekkel, aki tudja, hogy anyu szereti ők, akármi történik. Apa meg eltűnik, ritkán van ott, az ő szeretete nem olyan biztos, azért meg kell dolgozni. Lehet hogy a kislány is azért lett olyan hirtelen apás, mert korábban ritkán látta.
Az meg hülyeség hogy mindent megenged csak hogy ne sírjon, még a lázmérést sem hagyja. Apukát kéne felvilágosítani, hogy nem tesz jót azzal a gyereknek ha nem neveli, csak a hisztit próbálja elkerülni és közben aláássa a tekintélyedet és a szavadat.
Már mitől választott volna rosszul párt??? A férje otthon van, nem este esik haza dögfáradtan, nem a tévé előtt hever, nem a haverjaival sörözik. A családjával és a gyerekével tölti az időt. Ráadásul egy 2 éves kisgyerekkel, már az apja is tud valamit kezdeni. Lehet vele játszani, beszélgetni, sétálni; nem egy csomag, akin pelenkát kell cserélni két etetés között. Az anyai, és az apai szigornak egészen más a tartalma, és más időben jön el. Kedves Kérdező, a pároddal nincs semmi gond, örül annak, hogy most sokat lehet a kislányával. Akik általában amúgy is apásak szoktak lenni.
Ne stresszeld magad ezen, próbáld meg inkább a magad javára fordítani. Ha a kislányodnak ennyire fontos az apukája, akkor talán könnyebben rá tudod venni őt, hogy szerezzetek örömet neki. Ne hajigálja szét a játékait, ne hisztizzen a boltban, segítsen neked főzőcskézni, meg a többi munkában, és este elmesélitek apának, hogy milyen okos nagylány volt.
Annak pedig örülj, hogy a párod szívesen foglalkozik vele.
"Kedves Kérdező, a pároddal nincs semmi gond, örül annak, hogy most sokat lehet a kislányával."
Az nem törődés, hogy bármit elnéz neki csak ne sírjon, vagy nem enged lázat mérni. Az apa aláássa az anya tekintélyét azzal, hogy ő megengedi azt amit a felesége megtilt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!