Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért én lettem hirtelen a...

Mért én lettem hirtelen a rossz szülö? Tényleg az vagyok?

Figyelt kérdés

2 hete a párom nem dolgozik majd 7fön kezd az új munkahelyén.Van 1 kétévesünk és nagyon apás lett.Nekem nem engedi h megvigasztaljam az apjának igen stb...Az apját 1 idöben alig látta...Most a párom felidegesit látja rajtam h sokszor nincs türelmem a kicsihez mert felhúzott és nem a kicsin szeretném kitölteni a dühömet aztán mondogatja hogy milyen anya vagy te h nincs türelmed a gyerekhez, és h engem nem idegesit h sír meg hasonlókat vág a fejemhez és úgy néz rám...:'( pedig annyira igyekszem...Tényleg!Tényleg most én vagyok a rossz szülö?

UI.: ha én próbálok valamit tiltani a kicsinek elsirja magát a lány és már megy is az apjához aki megengedi csak hogy ne sirjon meg olyanokat csinál h nem engedi meg h megmérjem a lány lázát csakhogy ne sirjon(attól én meg mérem neki)

2011. júl. 23. 21:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem vagy rossz szülő te vagy az a szülő aki neveli a gyereket hagyd jó pár órára egyedül a férjd és a gyereket

rögtön változni fog a véleménye ha a gyerköc neki rendezi a hisztiket.

2011. júl. 23. 22:29
 12/17 A kérdező kommentje:
Én örülök neki hogy fontos neki a lánya...Félre értés ne essék.De az itt a gond hogy próbálom a kislányt megnevelni de nem tudom mert apuci mindig ráhagyja a dolgokat.Próbál engem utasítgatni hogy ezt csináld ezt a gyerekkel csináld azt holott jóformán fogalma sincs arról hogy mi hogy szoktuk meg stb...Eddig este 7-8 körül hazaért hajnalban elment tehát nem sokat látta a kislányt eddig kertes házban laktunk és 7végén mindig kint volt valamit csinálni mi meg bent hogy ne zavarjuk apát tehát akkor sem látta sokat a kicsit...Most meg tömbben lakunk és egész nap együtt vagyunk...Nincs idegzete a kicsihez nincs idegzete hozzám.Ez a gond.És mivel most állandóan együtt vagyunk átakarja venni az irányítást.Ha ledorgálja a kislányt én nem vigasztalom meg, mert úgy gondolom avval alá ásom a tekintélyét...erre mit mond hogy mért nem veszem észre h ott sir nekem és h arra vár h vigasztaljam meg.De mondom ez így nem következetes dolog hogy az 1ik pillanatban szigorúak vagyunk a másikban meg elnézöek...akkor fogja és ö vigasztalja meg...Szóval ilyen most az egész.És meg mondom öszintén h nagyon zavar hogy úgy csinálja a dolgait, hogy érezteti velem h nem vagyok jó anya.Olyanokat vág a fejemhez mikor mondom neki h belevagyok ebbe fásulva h mi lesz ha lesz még 1 és milyen anya vagyok én, hogy egy anya nem panaszkodik:( nagyon rosszul esik.Pedig jó ember.Tényleg.Csak vannak hülyeségei.És nagyon szeretjük is de fogalma sincs a gyerek nevelésröl.Mai példa ma rengeteg vendégünk volt többek közt gyerekek emiatt nem tudtam délben elaltatni a kicsit.Így mikor elment mindenki 6 felé úgy gondoltam h akkor ma kimarad az alvás, majd este.Erre elaludt a lány.8 körül felkelt és nem altattam vissza.Emiatt mérges lett a kicsi és mikor próbáltam a kislánynak h majd késöbb lefekhet elkezdett velem a kicsi kiabálni és 2x megfogta a nyakam mint aki meg akar fojtani.Nagyon rossz volt.Majdnem elsirtam magam.Apánk végig nézte az egészet és az volt a reakció hogy nem igaz nem tudod megnyugtatni.Majd odahívta magához a kislányt átölelte és úgy nézett rám hogy azt az életben nem felejtem el.Mondom én ezt nem birom tovább fogtam magam kimentem a konyhába rágyújtottam (emiatt nem kérek megjegyzéseket) utánam szólt mert nyüglödött a kicsi hogy nem hiszi el hogy nekem a cigi fontosabb mint a gyerekem megnyugtatása...Hát könyörgöm mikor a saját gyerekem megfogja a nyakam neki áll velem a saját nyelvén kiabálni és ö végig nézi és még rám is förmed mégis mit várt h majd bájosan mosolygok?Na most akkor tényleg ennyire rossz anya vagyok?
2011. júl. 24. 02:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

a gyerek előtt a két szülőnek mindig ugyanazt kell mondania, egyik sem bírálhatja felül a másik döntését a gyerek előtt, nem áshatja alá a másik tekintélyét.

a tiszteletedet a gyerek előtt csak úgy vívhatod ki, ha a gyerek előtt nem szidalmaznak, nem járatnak le téged!

a gyerek mindig csak egy reakció, ne feledd

ha valami nem stimmel, mindig fentebb van elcseszve valami

nem vagy rossz anya!

veled igazságtalan az, aki ezt mondja!

állj a sarkadra, a sírás, sajnáltatás nem fog segíteni.

harcra fel!

2011. júl. 25. 19:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyan ez van.. bár én ott tartok, hogy kilépek a kapcsolatból, ami immár 11 éve tart.. a mi lányunk, 3 éves.. ugyan ez a szitu.. én nevelem, apa ráhagyja.. persze, hogy ha baj van .. apa kell .. és én vagyok a rossz.. az én párom is mondja.. hogy miért nincs türelmed hozzá.. mikor 20 szor elmondom, hogy nem szabad szakadó essőbe kimenni.. mert megázól.. beteg leszel.. stb.. és csak sír.. de úgy hogy.. kb. egész utca hallja.. lakásból.. ugy kihalatszik.. na akkor emeltem már én is a hangom.. semmi.. gyere nézzük a mesét.. stb.. hiszti ezerrel.. aztán nekem jött és ököllel szemen vágott az amugy teljesen jól nevelt udvarias..gyerekem(csak akkor ilyen ha az apja is itthon van..mintha ördög bújna akkor belé)

na olyat bepancsolt, hogy kettőt láttam.. mivel k.jól célzott.. na mindegy.. erre elszakadt a cérna.. és rávertem a kezére.. megint nekem jött. rávertem a fenekére.. de oda már nagyobbat(pedig nem szoktam verni, csak jelképesen, ha életvezsélyes a helyzet pl.. ne nyúlj konnektorba..stb..)jött nekem.. ujra.. erre bejött az apja.. "milyen anya vagy te, hogy nincs a gyerekhez türelmed.. engem ha agyon ütne sem emelnék rá kezet és nem kiabálnék vele" hozzá tenném, hogy a gyerek 3, 5 éves és még kb. egy napot nem vigyáztott rá.. kicsinek sem kellt soha fel hozzá ha éjjel felébredt..stb.. minden ugymond munka az enyém.. na mindegy..eldurrant az agyam aztán szépen neki is beolvastam.. Éjjel meg sírtam, hogy én vagyok a rossz anya??? mindent feladtam a gyerekért, karriert.. stb... kinyalom a popóját, mosok takarítok, a gyerköc olyan okos, mint sok 5 éves.. 20 db verset tud, abc, stb.. jól nevelt.. de ha itthon van az apja.. mintha kicserélnék.. akkor mindent szabad.. amit eddig tiltott.. mondtam a páromnak, hogy gyógyos... mert a gyerekkel tol ki.. ha valamit nem szabad.. akor ne engedje meg.. mert utánna ha velem van.. nálam továbbra sem szabad. pl.. esőbben ki nt játszani az udvaron.. Szerintetek akkor én is rossz anya vagyok? :O vagy leközelebb párommal együtt tegyem őket ki a viharba??? :)

2011. júl. 25. 19:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Jó szülő vagy, tarts ki, maradj is az.

A párod, sajnos, nem lehet más, mint amilyen. Nehéz dolgod van, vedd úgy, hogy ez a feladat, meg kell oldani. Két gyereked van, a párod, meg a gyereked.

Valaki írta, hogy a két szülőnek mindig ugyanazt kell mondani, és nem lehet aláásni a másik fél tekintélyét. Ezzel nem tudok egyetérteni. Sajnos van ilyen flefogás, de ezáltal odavan az őszinteség - azt kell mondanom, amit nem akarok - és odavan a békesség is, mert az egyik szülő mindig frusztrált.

Tehát: Ilyeneket mondj: Apukád így godnolja, de szerintem helyesebb ha .... " stb...

Próbálj meg nem frusztrált lenni. Elemezd ki, mitől van a bosszúság, harag, stb. Ettől van: A párod nem a párod, hanem az ellenfeled. Ő akar a jobb lenni, és élvezi, hogy ő nyeri a versenyt. Lám a gyerek őt szereti. Ez borzasztó rossz érzés neked, de ha már felismerted, hogy így van, akkor az első lépést megtetted. Második lenne, a pároddal is felismertetni ezt. Vagy sikerül, vagy nem.

Ha nem, akkor vedd úgy, hogy eza sorsod, el kell viselni. Jobb mintha dühöngsz, mert agyereknek is borzalmas a dühöngő szülővel.Csak tarts ki a magad felfogása mellett, és beszélj mindkét "gyerekeddel" szeretettel, kedvesen, türelmesen. Az eredmény ez lesz: Te leszel a példaadó. Egy idő után mindketten látni fogják, hogyneked volt (van) igazad. Lasan átragad a szelídség példája, és megszelidülnek ők is. Lehet, hogy egy fél év, vagy több, de megtörténik. Minden más megoldás rossz. Ha pl. elválsz tőle, akkor is frusztrált leszel, felborul a család, stb. Ha meg erőszakkal próbálod, vagy a felsőbbrendűséged kimutatásával, akkor annál nagyobb lesz a begorombulás. Én már végigcsináltam ezt, és nyertem! Azért mondom biztosra. Meglátod, így lesz.

2011. júl. 25. 21:47
 16/17 A kérdező kommentje:
hát kedves utolsó remélem nálunk azért idáig nem fajul el a helyzet....igen az én kislányomat is kicserélik mikor hazaér apa...olyan mintha amikor belépne az ajtón olyan mintha az én angyalom el is repülne abban a pillantban.És jön 1 kisördög a helyére.Nálunk is igy volt.Sem éjjel nem kellt fel ha valamiért éjjel fent kellett maradni az én voltam másnap meg felébresztett csak azért mert kakilt a kicsi...ahelyett h kicserélte volna a pelust stb...remélem hamar megoldódik.Ma próbáltam vele leülni megbeszélni a dolgokat de nem nagyon vevő rá:(
2011. júl. 25. 21:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Hasonló van nálunk is, bár nálunk a férjem szerencsére nem mond olyanokat, hogy milyen anya vagyok én, hanem jó anyának tart. Dehogy vagy rossz anya Te sem, nyugodj meg. Frusztrál, hogy az apjához jobban húz a gyerkőc, mint hozzád, de ha belegondolsz, apa mindent megenged neki, apa nem csinál vele "rossz" dolgokat, anya pedi "folyamatosan". Az ő kis agyával érthető, hogy apához megy. Amit csinálhatsz, beszélj a férjeddel, hogy ne ellentétesen neveljétek a gyereket, hanem együtt! Mielőtt bármit megenged neki, kérdezze meg, hogy Te miért nem engeded meg. Legyen egy sorrend. Megkaphatod, ha megcsinálod ezt és ezt. Itt a lényeg a együttműködés. Az én férjem sem bírja hallgatni, amikor sír a lányunk, inkább megengedi. Én erre próbálom rávenni, hogy együtt neveljük, ne ellentétesen. Persze ehhez kell a másik fél is.
2011. júl. 26. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!