Mért én lettem hirtelen a rossz szülö? Tényleg az vagyok?
2 hete a párom nem dolgozik majd 7fön kezd az új munkahelyén.Van 1 kétévesünk és nagyon apás lett.Nekem nem engedi h megvigasztaljam az apjának igen stb...Az apját 1 idöben alig látta...Most a párom felidegesit látja rajtam h sokszor nincs türelmem a kicsihez mert felhúzott és nem a kicsin szeretném kitölteni a dühömet aztán mondogatja hogy milyen anya vagy te h nincs türelmed a gyerekhez, és h engem nem idegesit h sír meg hasonlókat vág a fejemhez és úgy néz rám...:'( pedig annyira igyekszem...Tényleg!Tényleg most én vagyok a rossz szülö?
UI.: ha én próbálok valamit tiltani a kicsinek elsirja magát a lány és már megy is az apjához aki megengedi csak hogy ne sirjon meg olyanokat csinál h nem engedi meg h megmérjem a lány lázát csakhogy ne sirjon(attól én meg mérem neki)
Nem vagy rossz szülő te vagy az a szülő aki neveli a gyereket hagyd jó pár órára egyedül a férjd és a gyereket
rögtön változni fog a véleménye ha a gyerköc neki rendezi a hisztiket.
a gyerek előtt a két szülőnek mindig ugyanazt kell mondania, egyik sem bírálhatja felül a másik döntését a gyerek előtt, nem áshatja alá a másik tekintélyét.
a tiszteletedet a gyerek előtt csak úgy vívhatod ki, ha a gyerek előtt nem szidalmaznak, nem járatnak le téged!
a gyerek mindig csak egy reakció, ne feledd
ha valami nem stimmel, mindig fentebb van elcseszve valami
nem vagy rossz anya!
veled igazságtalan az, aki ezt mondja!
állj a sarkadra, a sírás, sajnáltatás nem fog segíteni.
harcra fel!
Nálunk ugyan ez van.. bár én ott tartok, hogy kilépek a kapcsolatból, ami immár 11 éve tart.. a mi lányunk, 3 éves.. ugyan ez a szitu.. én nevelem, apa ráhagyja.. persze, hogy ha baj van .. apa kell .. és én vagyok a rossz.. az én párom is mondja.. hogy miért nincs türelmed hozzá.. mikor 20 szor elmondom, hogy nem szabad szakadó essőbe kimenni.. mert megázól.. beteg leszel.. stb.. és csak sír.. de úgy hogy.. kb. egész utca hallja.. lakásból.. ugy kihalatszik.. na akkor emeltem már én is a hangom.. semmi.. gyere nézzük a mesét.. stb.. hiszti ezerrel.. aztán nekem jött és ököllel szemen vágott az amugy teljesen jól nevelt udvarias..gyerekem(csak akkor ilyen ha az apja is itthon van..mintha ördög bújna akkor belé)
na olyat bepancsolt, hogy kettőt láttam.. mivel k.jól célzott.. na mindegy.. erre elszakadt a cérna.. és rávertem a kezére.. megint nekem jött. rávertem a fenekére.. de oda már nagyobbat(pedig nem szoktam verni, csak jelképesen, ha életvezsélyes a helyzet pl.. ne nyúlj konnektorba..stb..)jött nekem.. ujra.. erre bejött az apja.. "milyen anya vagy te, hogy nincs a gyerekhez türelmed.. engem ha agyon ütne sem emelnék rá kezet és nem kiabálnék vele" hozzá tenném, hogy a gyerek 3, 5 éves és még kb. egy napot nem vigyáztott rá.. kicsinek sem kellt soha fel hozzá ha éjjel felébredt..stb.. minden ugymond munka az enyém.. na mindegy..eldurrant az agyam aztán szépen neki is beolvastam.. Éjjel meg sírtam, hogy én vagyok a rossz anya??? mindent feladtam a gyerekért, karriert.. stb... kinyalom a popóját, mosok takarítok, a gyerköc olyan okos, mint sok 5 éves.. 20 db verset tud, abc, stb.. jól nevelt.. de ha itthon van az apja.. mintha kicserélnék.. akkor mindent szabad.. amit eddig tiltott.. mondtam a páromnak, hogy gyógyos... mert a gyerekkel tol ki.. ha valamit nem szabad.. akor ne engedje meg.. mert utánna ha velem van.. nálam továbbra sem szabad. pl.. esőbben ki nt játszani az udvaron.. Szerintetek akkor én is rossz anya vagyok? :O vagy leközelebb párommal együtt tegyem őket ki a viharba??? :)
Jó szülő vagy, tarts ki, maradj is az.
A párod, sajnos, nem lehet más, mint amilyen. Nehéz dolgod van, vedd úgy, hogy ez a feladat, meg kell oldani. Két gyereked van, a párod, meg a gyereked.
Valaki írta, hogy a két szülőnek mindig ugyanazt kell mondani, és nem lehet aláásni a másik fél tekintélyét. Ezzel nem tudok egyetérteni. Sajnos van ilyen flefogás, de ezáltal odavan az őszinteség - azt kell mondanom, amit nem akarok - és odavan a békesség is, mert az egyik szülő mindig frusztrált.
Tehát: Ilyeneket mondj: Apukád így godnolja, de szerintem helyesebb ha .... " stb...
Próbálj meg nem frusztrált lenni. Elemezd ki, mitől van a bosszúság, harag, stb. Ettől van: A párod nem a párod, hanem az ellenfeled. Ő akar a jobb lenni, és élvezi, hogy ő nyeri a versenyt. Lám a gyerek őt szereti. Ez borzasztó rossz érzés neked, de ha már felismerted, hogy így van, akkor az első lépést megtetted. Második lenne, a pároddal is felismertetni ezt. Vagy sikerül, vagy nem.
Ha nem, akkor vedd úgy, hogy eza sorsod, el kell viselni. Jobb mintha dühöngsz, mert agyereknek is borzalmas a dühöngő szülővel.Csak tarts ki a magad felfogása mellett, és beszélj mindkét "gyerekeddel" szeretettel, kedvesen, türelmesen. Az eredmény ez lesz: Te leszel a példaadó. Egy idő után mindketten látni fogják, hogyneked volt (van) igazad. Lasan átragad a szelídség példája, és megszelidülnek ők is. Lehet, hogy egy fél év, vagy több, de megtörténik. Minden más megoldás rossz. Ha pl. elválsz tőle, akkor is frusztrált leszel, felborul a család, stb. Ha meg erőszakkal próbálod, vagy a felsőbbrendűséged kimutatásával, akkor annál nagyobb lesz a begorombulás. Én már végigcsináltam ezt, és nyertem! Azért mondom biztosra. Meglátod, így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!