Szerintetek tényleg rossz szülő vagyok?
Elég nehéz gyerekkorom volt, sokat nélkülöztem.
Most felnőttként van egy sikeres vállalkozásom, és elég jól élünk, a kislányomnak szeretek jó és drága dolgokat venni(játékokat,ruhákat).
A kislányom barátnőjének apájval múltkor eléggé összevesztem, ők elég szegényes körülmények között élnek, amikor elmentünk együtt sörözni, és amikor már volt benne némi alkohol ,megvádolt ,hogy azért veszek a lányomnak ennyi drága dolgot ,hogy nagyzolja vele előttük mert ,hogy ő nem tud a lányának ilyen dolgokat venni, eléggé összevesztünk, én elég sokat dolgoztam és tanultam ,hogy idáig eljussak nem éreztem igazságosnak amit mondott, és tényleg nem azért veszek a lányomnak drága dolgokat ,hogy nagyzoljak csak a lányomnak akarok jó életet biztosítani.
29/F
Azért nem vagy rossz szülő,mert vki ittas állapotban nem bírta magában tartani, hogy ő mennyire irigy rád.
Még ha tényleg nagyzolni akarnál, az nem mércéje annak, hogy milyen apa vagy.
Biztosan nem vagy rossz szülő :))
Én is nagyon rossz körülmények között nőttem fel, és szintén lehoznám a csillagot is a kisfiamnak. Bizony, lehet, hogy hülyeség, de én is megveszek neki olyan dolgokat is, amire igazából nincs alapvető szüksége... Valószínűleg tudat alatt így kompenzálom a saját gyermekkorom hiányosságait...:))
Ez mind nagyon szép és kedves és jó, hogy szeretnél minél jobb életet biztosítani a lányodnak, csakhogy ezt ő fogja megszívni...
A suliban lehet, hogy kinézik emiatt, a gyerekek nagyon durván szemetek tudnak lenni... lehet, hogy alig van barátja, és lehet, hogy ők is azért vannak vele, mert látják, hogy lóvés. El fogod kényeztetni és ez bizony rossz. A szándék jó, csakhogy akaratodon kívül teszel vele rosszat.
Az a baj, hogy piálsz, emiatt vagy rossz szülő, nekem apu alkoholista volt.
Egyébként jó szülő vagy én is mindent megveszek a lányomnak, szeretném, ha jobban és gondtalanabbul élne mint én. Én egyébként egyedül nevelem őt.
Szerintem nem nagyzolás amit teszel, viszont nem teszed helyesen. A lányodat áltatod azzal, hogy ez mindig így lesz, pottyan minden az égből. Idővel nem tud majd örülni semminek, mert kielégíthetetlen lesz. Nem tudja az arányokat, hogy miért mennyit kell dolgozni.
Te csak a saját "szerény" gyermekkorodat szeretnék átélni újra a gyermeked kényeztetése által, viszont ezzel neki ártassz a legtöbbet. Ezt mindet csak segítőszándékból írtam. :)
Még egy pl.: Ismerettségi körömben épp egy fiúval fordult elő hasonló, hogy az apja a te indokaid miatt kishercegként nevelte. Most ott tart, hogy teljesen önállótlan, 20 éves, olyan autóval jár, amire nekünk esélyünk sincs (pedig mi sem keresünk rosszul), viszont fogalma sincs, mit kezdjen az életével. Csak lóg a levegőben. Én erre azt mondtam, ha az én lányaimnak ilyen udvarlója lenne, hát nem örülnék neki.
Sok sikert!
Tudod mindig voltak emberek, akiknek jobban ment a soruk, s voltak a szegenyebbek, tehat ez nem uj dolog.
Viszont soha nem volt ez jellemzo, hogy egymast nezik az emberek, meregetik, s nem beszelve errol az esetrol, hiszen az apuka magyarazza meg a gyermekenek azt, hogy nekik nem tellik stb.,
de nincs joga, s nem is illik, hogy teged oktasson ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!