Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg rossz...

Szerintetek tényleg rossz szülő vagyok?

Figyelt kérdés

Elég nehéz gyerekkorom volt, sokat nélkülöztem.

Most felnőttként van egy sikeres vállalkozásom, és elég jól élünk, a kislányomnak szeretek jó és drága dolgokat venni(játékokat,ruhákat).

A kislányom barátnőjének apájval múltkor eléggé összevesztem, ők elég szegényes körülmények között élnek, amikor elmentünk együtt sörözni, és amikor már volt benne némi alkohol ,megvádolt ,hogy azért veszek a lányomnak ennyi drága dolgot ,hogy nagyzolja vele előttük mert ,hogy ő nem tud a lányának ilyen dolgokat venni, eléggé összevesztünk, én elég sokat dolgoztam és tanultam ,hogy idáig eljussak nem éreztem igazságosnak amit mondott, és tényleg nem azért veszek a lányomnak drága dolgokat ,hogy nagyzoljak csak a lányomnak akarok jó életet biztosítani.

29/F

2011. aug. 21. 20:06
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"Azt hiszed attól vagy jó apa ha drága dolgokat vásárolsz"

Nem.

Egyébként a szekér mindig jól fog menni, mert gyógyszerekre mindig szükség van, és gyógyszervegyész-mérnökként valószínüleg mindig jól fogok keresni, de mint írtam probálom úgy nevelni ,hogy nem ez a "természetes" ahogy mi élünk.

2011. aug. 21. 21:02
 22/27 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nem vagy rossz szülő.:-) Sőt,ha a kislányodnak szp dolgokat vásárolsz,és ezzel örömet szerzel,akkor miért ne vennél neki :)

Képzeld el,az én szüleim sem voltak tehetősek kiskoromban,de így vagy úgy, mindig megvették nekem ami kellett(ha épp a nyolcadik barbibaba kellett).Ha ők nem tudták,akkor pedig a nagyszülők besegítettek,vagy a nagynénik,nagybácsik is ajándékoztak,hisz a gyerekeknek játékok kellenek.A szüleimnek szinte semmijük nem volt,mikor összekerültek,egy darab matracuk volt hónapokig,mégis felneveltek normális körülmények között.Aztán hirtelen náluk is jól ment már a szekér,és egyáltalán nem lettek nagyzolósak,és én belőlem se vált nagyképű ember!

Csak példaként eszembe jut,mikor még szegényebbek voltunk,akkor volt egy kis osztálytársam(úgy 7-8éves voltam).Szegénykét mindenki csúfolta,mert koszos és büdös volt.Tudod miért?Mert kikapcsolták náluk a melegvizet,és hideg vízben nem tudott egyedül megfürdeni,a szülei pedig elittak minden pénzt.Az én anyukám,mikor ezt megtudta,becsempészett mindig egy kis szappant,vagy játékfogkefét neki,és én nem tudtam miért kap ő is ilyet az én szülőmtől,de megtanultam a leckét az biztos.Akkor annyi idősen csak annyit tudtam,hogy ezzel ő jót tett...

Neveld továbbra is úgy a kislányod,hogy tisztes ember váljon belőle,és adj neki szép dolgokat,a lényeg,hogy tanítsd meg arra,hogy becsülje a dolgait,hogy később ő is megdolgozzon értük!

24N

2011. aug. 22. 00:59
 23/27 anonim ***** válasza:
89%

Azt, hogy valaki milyen szülő, azt nem a megvásárolt ruhák és játékok ára és minősége mutatja.

Fent leírtakból egyáltalán nem lehet megállapítani, hogy Te milyen szülő vagy, mert a nagyzolós szülő is lehet jó szülő, meg fordítva. Még ennél több információ alapján sem merészkednék odáig, hogy rólad ítéletet mondjak.

Az a másik sem biztos, hogy irigy, csak elkeseredett, mert úgy érzi nem tud mindent megadni a gyerekének, tehát kb. ugyanilyen kérdések kavarognak a fejében mint neked. Esetleg az ő gyereke a te gyereked nyomán kérdezgeti otthon, hogy neki mikor lesz ez meg az, meg ilyen meg olyan...

Őt is meg lehet érteni. Felnőtt emberek vagytok, beszéljétek meg.

2011. aug. 22. 09:38
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

Gondolom nem te nagyzolsz a sok marhasággal, hanem a lányod :) El tudom képzelni milyen önelégülten mutogatja a szegény barátnőjének a sok drága babát meg miegymást :)

Félre ne értsd, én is "gazdag" vagyok, de a gyereknek a környezetének megfelelő játékokat kell venni. Minek veszel drága dolgokat? tök felesleges. Emellett látod, hogy a barátai előtt rosszul használja, mert nem tudja hogy kell. Nyilván nem lenne ebből probléma, ha lányod nem élne vissza ezzel a helyzettel, mert akkor a te állítólagos barátodnak se szúrt volna ez szemet, hacsak nem extra irigy. bár tudod, ha irigységből hozta volna ezt fel, akkor nem a lányoddal és az ajándékaiddal példálózna, hanem a kocsiddal vagy házaddal. Szóval egyértelműnek látom, hogy a kislányod villog a cuccaival és maga alá rendeli a másik gyereket. Úgyhogy hiába is jössz itt azzal, hogy mesélsz neki milyen a szegénység :) jó vicc. ki látott már olyan gyereket aki mesékből tényleg megérti mi van. Nem érti mert NEM TAPASZTALJA!!

Ettől még nem volt igaza a pasinak, mert nem nagyzolásból teszed amit teszel, hanem némi ostobaságból.

Egyébként a gyerekek barátsága nem lesz hosszú életű, mert nem egy kasztból valók, hogy úgy mondjam, úgyhogy nem kell attól tartanod, hogy ez a probléma sokáig fennáll. Egyébként nem tudom miket mondtál a pasinak, hogy van-e valami amiért bocsánatot kéne kérned, de ha semmi különöset nem mondtál, akkor felejtsd el, nem kell bocsánatot kérned, miért is tennéd, hiszen nem sértetted meg őt. Az meg hogy nem bír ilyen helyzettel mit kezdeni a pasi, az az ő baja.

33/N

2011. aug. 30. 09:35
 25/27 anonim ***** válasza:

Én inkább azt tartom furcsának, hogy valaki ezt felírja a netre, hogy "képzeljétek drága dolgokat veszek a lányomnak, a másik apuka meg irigykedik"

Mert ez jött le a kérdésedből. Ha te szereted a lányod és úgy gondolod jó apa vagy, nincs szükség a neten idegenektől visszaigazolást várni, pláne mert mi nem ismerünk. Vannak nagyzolós gazdag, és normális gazdag ismerőseink is. Már ne haragudj, de honnan tudjuk, hogy te melyik vagy?

Azt mondják, hallgattassék meg a másik fél is, na már most: mi csak téged hallunk. HOgy minden megveszel a gyereknek mert gazdag vagy, de azt nem tudjuk hogy valójában milyen az egész visszhangja, kérkedtek-e vele, akár te, akár a gyerek. Mindenesetre az hogy önigazolást vársz idegenektől, kicsit "szagos" nekem, bocsánat.....

2011. aug. 30. 12:38
 26/27 Fénysebesség ***** válasza:
Azt gondolom, hogy nincs tisztán "jó" vagy "rossz", mert mindenki hibázik. A kérdés csak az, a gyerek számára inkább építő vagy inkább romboló valami. Nem javaslom, hogy beskatulyázd magad egy fiókba, amire az van írva: "rossz apa". Inkább adj sok szeretetet a gyerekednek, és ne a bűntudat vezéreljen. Az hogy milyenek a játékai, az részletkérdés. Az a fontos, hogy értékelni tudjon mindent amit kap. Egyébként a drága dolgok nem feltétlen a gyereknek kellenek. Ő nem látja az árcédulát, de érzi a szereteted s azt, hogy foglalkozol vele. Azt hiszem ez a legfontosabb.
2011. aug. 30. 13:32
 27/27 anonim ***** válasza:

A játék a gyereknek okoz örömet, az árcédula meg a szülőnek okoz kielégülést, hogy na, ezt is megtehetem..

Példa: kismillió formabedobós játék van, a gyereknek mindegyik készségfejlesztő, ezért az okos szülő a kétezereset veszi meg, a pénzesszülő meg a tízezreset. A gyereknek mindegy, mert ha valóban neki akarsz örömet okozni, nem az árát nézed. Ha magadnak akarsz bizonyítani hogy na ezt is megvehetem, akkor a legdrágábbat választod.

De ez ugyanúgy igaz sokmindenre a gyerek cuccokban. Nem a gagyi szart kell venni, de nem kell ész nélkül a drágaságra rámenni, ahogy előző is írta, a gyerek nem nézi az árcédulát. Ha valaki mindig mindenből a legdrágábbat veszi, valóban elég idegesítő a környezetének mert olybá tűnik tényleg, hogy nagyzolni akar. Pláne, ha mondod is a környezetednek.........ugyanis gondolom, nem a gyereked mondta a kis barátnőjének hogy mindenből a legdrágább van neki, hanem te a barátodnak...

2011. aug. 30. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!