Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg rossz...

Szerintetek tényleg rossz szülő vagyok?

Figyelt kérdés

Elég nehéz gyerekkorom volt, sokat nélkülöztem.

Most felnőttként van egy sikeres vállalkozásom, és elég jól élünk, a kislányomnak szeretek jó és drága dolgokat venni(játékokat,ruhákat).

A kislányom barátnőjének apájval múltkor eléggé összevesztem, ők elég szegényes körülmények között élnek, amikor elmentünk együtt sörözni, és amikor már volt benne némi alkohol ,megvádolt ,hogy azért veszek a lányomnak ennyi drága dolgot ,hogy nagyzolja vele előttük mert ,hogy ő nem tud a lányának ilyen dolgokat venni, eléggé összevesztünk, én elég sokat dolgoztam és tanultam ,hogy idáig eljussak nem éreztem igazságosnak amit mondott, és tényleg nem azért veszek a lányomnak drága dolgokat ,hogy nagyzoljak csak a lányomnak akarok jó életet biztosítani.

29/F

2011. aug. 21. 20:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
45%

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:11

A kisebb gyerekek majd pont azt nézik kinek mennyi pénzve van. :)) Ők csak annyit fognak, hogy "neki jó a babája, szóval játszok vele."

2011. aug. 21. 20:17
 12/27 anonim válasza:
52%
Nem vagy rossz szülő, azt nem ez dönti el. Csak arra vigyázz, hogy a gyermekednél ne az váljon mérvadóvá hogy mije van a másiknak, ne nézze le a szegényebb családból jövő gyerekeket, sajnos a gyerekek hajlamosak erre. Tanulja meg becsülni a pénzt, tudja azt, hogy te azért megdolgozol, nem az égből hullik, és hogy tanulnia, dolgoznia kell neki is.
2011. aug. 21. 20:20
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

20.17

Abban a korban, mikor az ember lánya 12 évesen (általános 6. o.) kezd szexelni nincs olyan, hogy kisebb gyerek. Jó, max. az oviban. De ahogy bekerül általánosba mindenki látni fogja rajta, hogy márkás ruhája, márkás cipője, iskolatáskája van, ergó--->apuék lóvésak. nem hülyék a gyerekek sem. vagy utálni fogják, vagy pedig szeretni a cuccai miatt...hát nem tudom melyik rosszabb.

2011. aug. 21. 20:21
 14/27 A kérdező kommentje:
Azért probálom úgy nevelni, hogy nem ez a "természetes" ahogy mi élünk, szoktam neki mesélni a gyerekkoromról stb.
2011. aug. 21. 20:23
 15/27 anonim ***** válasza:
53%

Hát... én nem vagyok sem szülő, sem pszichológus (előre leszögezem, hogy nem mondok tuti tippet).

Szerintem nem vagy rossz szülő, csak egymás önérzetébe gázolhattatok bele (akarva, akaratlanul), amire felháborodni emberi tulajdonság.

Ha a gyerekeitek jóban vannak egymással, akkor próbáljatok meg ti is jóban lenni - békésen rendezni ezt a vitát. Lehet, hogy ő indította el, de te kérdeztél itt, így csak azt mondhatom, hogy te mit tegyél: beszélj vele kérj tőle bocsánatot, még akkor is, ha előbb ő tartozik neked ezzel. Lehet, hogy ő is sokat dolgozott és tanult, hogy eljusson, ameddig el akart jutni, csak nem sikerült neki. Lehet, hogy nem tett meg mindent, csak azt hiszi - nyilván ő sem hazug érvekkel vitatkozott (vagyis úgy vélte, neki van igaza).

Példának ott van a két kislány, akiknek hasonló az anyagi problémájuk (egyiküknek telik drága játékokra, másikuknak nem). Ennek ellenére mégis barátok, és bizonyára nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Ha mégis, akkor magyarázd el a tiédnek, hogy az emberi érték nem azonos az anyagi értékkel.

Remélem mondtam valami okosat is. :)

2011. aug. 21. 20:28
 16/27 A kérdező kommentje:

"Az a baj, hogy piálsz, emiatt vagy rossz szülő, nekem apu alkoholista volt."

Én messze vagyok az alkoholistától, csak néha hétvégenként szoktam sörözgetni a barátokkal,kollégákkal.

2011. aug. 21. 20:29
 17/27 anonim ***** válasza:
54%

(fili)

A vásárlások mellett mennyit játszol, foglalkozol vele?

Sajnos ezzel csak azt éred el, hogy a kislányod is egy nyarvogó, hisztérika kiscsaj lesz, később meg egy sznob hü... nő. Aki csak márkás cuccokban jár és csak hason szőrű újgazdag sznobokkal barátkozik.

Csodálkozom, hogy ha te megtanultad a nélkülözés mivel jár, miért nem neveled korrekten. Nem azt mondom, hogy nélkülöztesd a gyereked. Soha nem tudhatod marad-e ez a körülmény az életetekben. Mi lesz vele ha nem megy úgy a szekér? Összeroppan. Vagy ahogy látjuk mindig több és több kell. Az emberek már ilyenek. Azt hiszed attól vagy jó apa ha drága dolgokat vásárolsz és felnevelsz egy a szegényebb embert lenéző beképzelt érzéketlen nőt?

És igen ez nem más mint nagyzolás. Nem azért írtam ezeket mert nekem szarul megy sőt. Sikeres vállakozásom van, néhány ingatlanom is, mégsem hülyített meg a pénz. Nekem is van olyan ismerősöm aki a kölyök segge alá 18 éves korában autót tolt. Na ezt én nem tettem meg sem a fiammal sem a lányommal. Ha kell valami keményen melóznak érte. Ja és a barátam között vannak szegényebbek akiknek rendesen besegítek egy-egy oriás bevásárlással, vagy egyéb dologgal. Elvből nem veszek márkás cuccokat, mert nem tömöm a tököm milyen nevű gyártók zsebeit akik egy cimke miatt tripla áru cuccokat árulnak.

2011. aug. 21. 20:30
 18/27 anonim ***** válasza:
47%

20:30

mekkora fillérb.szó vagy te.

2011. aug. 21. 20:34
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

A másik ember felháborodása talán túlzás, semmi köze hogy mit veszel.

Viszont nem ajánlott a lányodat túlzottan elkényeztetni... A gyerekek közt feszültséget okoz az ilyemsi, még ki is utálhatják a többiek. Jobb egyszerűbb dolgokat venni, jó nem piaci cuccokat, de ne mindig a csúcskategóriát... Cipőből és az egészséget érintő dolgokból legyen a legjobb, de egy tolltartó tök mindegy hány pénz volt... Inkább későbbre rakd félre a pénzt...

2011. aug. 21. 20:35
 20/27 anonim ***** válasza:
61%
Egyáltalán nem vagy rossz szülő. Tudod ki a rossz szülő? Az aki megcsinálja házasságban a második gyerekét majd kijelenti, hogy nem kell neki, mint az én apám. Az más tészta, hogy figyelned kell hogy ne kényesztesd el a gyereket.
2011. aug. 21. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!