A rossz szülő-gyermek kapcsolatért ki a felelős?
Kinek a hibája, az ha a kapcsolat nem jó pl. az anyja és lánya között? Nálunk ez a helyzet és tulajdonképpen nem tudom miért alakult így ki. De szinte alig beszélünk sőt örülök ha itthon sincs, annyira eltávolodtunk egymástól...
Ez a szülő vagy a gyerek hibája? Miért?
Szóról szóra ezt akartam írni:
Gyerekkorban a szülőé, utána mindkettőé.
érdekelne hogy ezt a kérdést ki írta ki???? szülő vagy gyerek??
egyértelmüen a szülőé gyerekkorba
felnőttként pedig hozzá füzném hogy ha addig minden oké volt akkor mért romolna el felnőttkorban, és ki nevelte a gyereket?
Szerintem ez erősen helyzetfüggő. Az én ilyen "problémám" még 1312-14 éves koromban kezdődött és máig tart, nem tudom hogy kezdődött, de most már úgy vagyok vele hogy semmit nem osztok meg a szüleimmel, ha kérdeznek valamiről csak annyit mondok hogy a lényeget ne tudják. Egyszóval azt se tudják ki vagyok még ha minden nap találkozunk is, belőlem csak annyit látnak hogy ha itthon vagyok gépezek vagy valami, de ezen kívül max azt tudják hogy mi a kedvenc színem. Valamiért nem érzem azt hogy bármit el kéne nekik mondanom. De ez nem azt jelenti hogy tiszteletlen is vagyok velük, mindent amit kérnek megcsinálok, takarítok itthon, elvégzem a magam dolgait, a saját szobámat én tartom rendbe, az állatomat én gondozom és foglalkozom vele, ha kell elmegyek bevásárolni, szóval bármit megcsinálok. Csak megkímélem őket a dolgoktól..
18/l
szerintem javarészt a szülőé.
a mostohatesómat egész gyerekkorában verte az apja, nem hinném, hogy a lány hibája, ha már szinte szóba sem áll vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!