Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Másfél éve vagyok házas, most...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Quadmalac kérdése:

Másfél éve vagyok házas, most született a kisfiunk, amit a kórházban meg akartam nézni, de közölték, hogy az apja látogatja már egy hete! Kiderült Januárban félrelépett! A "barátja" beíratta magát apának a kórházban! Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
DNS vizsgálatot kértem, az asszony bánja amit tett, azt mondja szeret és mellettem akar maradni, de mégis sokat kimaradozik, mindig azt mondja a bátyjánál van, amit egyre kevésbé hiszek el neki! Most váljak tőle, vagy várjam meg mi a DNS teszt eredmény, vagy mit csináljak? Tanácstalan vagyok!
2011. szept. 29. 07:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
100%

A családi állapot nem attól függ, hogy kinek mi a neve. Mivel igenis alultájékozott vagy, ezért elmondom, hogy nem kötelező házasságkötés után a házasságkötésre utaló toldással viselni a nevet.

A gyermek apjaként pedig csakis és kizárólag TELJES HATÁLYÚ ALAPI ELISMERŐ NYILATKOZAT

2011. szept. 29. 18:24
 62/74 anonim ***** válasza:
72%

esetén jegyeznek be bárkit, a nyilatkozatot pedig anyakonyvvezető előtt kell tenni, aki előtte az ANYAKÖNYVBŐL ellenőrzi, hogy mi az illető hölgy családi állapota (nem a TAJ kártyájáról).

Hihetetlen, hogy mekkora hülye vagy.

Ha sem ilyen nyilatkozato, sem házassági anyakönyvi kivonatot nem mutat be szüléskor, akkor üresen hagyják az apa nevét.

Te gyökér.

2011. szept. 29. 18:25
 63/74 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mivel házasságban született gyerek, ezért nem teheted meg, hogy ne vedd a nevedre, ezt is tudhatnád!!! Ilyen esetben senki nem kérdez meg arról, hogy a nevedre akarod-e venni, mert a csjt (gyengébbek kedvéért- pl kérdező- családjogi törvény) értelmében a házasság alapján fennáll az apaság vélelme.
2011. szept. 29. 18:28
 64/74 anonim ***** válasza:
69%
Lehet, hogy hivatalosan üresen hagyták az apa nevét, csak a nővéreknek mondták hogy az az ember az apja és ezért mondták a kérdezőnek, hogy az apja látogatta.
2011. szept. 29. 18:30
 65/74 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még egyszer: ha házas a szülőnő, akkor nem lehet üresen hagyni az apja nevét, hanem kötelező módon a férjet kell bejegyezni apjának. Ez nem választás kérdése, hanem a törvény szerint kötelező. Hivatalból.

Ha nem házas, és nincs teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat sem, akkor üresen hagyják (de ha a terhesség alatt házas volt, csak pl az 5. hónapban elvált, akkor a korábbi férjet kell bejegyezni).

A házasság fennállását az anyakönyvvezető (aki a születési bizonyítványt is kiállítja) bármikor meg tudja nézni, mivel ő vezeti az anyakönyvet. Akkor is, ha nem ott házasododott, ahol szült.

Szóval ha valaki házas, akkor mindenképpen a férjet jegyzik be apának. Ezt nem lehet kikerülni, akkor sem, ha eltitkoljá, akkor sem, ha ezt nem akarják.

Remélem így értehtő, és ezért egy hatamas kamu a kérdés.

DE mivel én holnap fogom szakvizsgázni, pont jól jött, hogy egy kicsit gyakoroljak.

2011. szept. 29. 22:27
 66/74 anonim ***** válasza:
OFF, szakvizsgázós okostojás... a stílusod már megvan :D
2011. szept. 30. 00:06
 67/74 anonim ***** válasza:
54%
Hogy van a baba?
2011. okt. 2. 23:34
 68/74 A kérdező kommentje:
A baba jobban van, de még intenzíven kezelik továbbra is!Közben kiderült, hogy a házasságunkon kívül a másik féllel ugyanúgy szerelmi kapcsolatot tart fent! Most már csak a DNS tesz eredménye dönti el a vitát!Írok, hogy mi lett az eredmény és mi lesz utána a döntés!Ha az enyém mi lesz ezek után a házasságunkkal!És ha nem az enyém akkor mi van?
2011. okt. 9. 21:04
 69/74 anonim ***** válasza:
100%

Asszem, már leírtuk egy párszor a választ.

Akármi a DNS teszt eredménye, a házasságodnak így is, úgy is vége. Gondolj csak bele: tegyük fel, hogy tiéd a gyerek, s együtt maradtok. Szerinted hogy folytatódik? Szerintem ő továbbra is félreke...él.

De tegyük fel, hogy csoda történik, és mégsem, hanem hűséges marad. Erre te innentől egész életedben bizalmatlan leszel vele (jogosan, hisz láttuk milyen a nőszemély). A kapcsolatot így is megette a fene.

Kell ez neked? Ennek már vége, hidd el! S szerintem ennek most akár örülhetnél is.

Mi, akik már túl vagyunk egy-egy ilyen elcseszett partneren, tudjuk jól. Hidd el, jobb nélkülük!

2011. okt. 10. 18:15
 70/74 A kérdező kommentje:
Igazad van, de először mindenképp a teszt eredményre várok, utána döntök! Ha az enyém sztem fel kellene nevelni, mert én már nem számítok, érzelmileg úgy is tönkre vagyok téve,legalább a baba ne szenvedjen ,legyen boldog!Ha nem az enyém, egyértelmű, hogy a barátjához költözik, így is boldog lehet majd a baba! Tehát akármi történik én mindenképpen rosszul járok! De legalább a baba a szülei mellett nő fel!
2011. okt. 11. 20:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!