Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másfél éve vagyok házas, most született a kisfiunk, amit a kórházban meg akartam nézni, de közölték, hogy az apja látogatja már egy hete! Kiderült Januárban félrelépett! A "barátja" beíratta magát apának a kórházban! Mit tudok tenni?
A családi állapot nem attól függ, hogy kinek mi a neve. Mivel igenis alultájékozott vagy, ezért elmondom, hogy nem kötelező házasságkötés után a házasságkötésre utaló toldással viselni a nevet.
A gyermek apjaként pedig csakis és kizárólag TELJES HATÁLYÚ ALAPI ELISMERŐ NYILATKOZAT
esetén jegyeznek be bárkit, a nyilatkozatot pedig anyakonyvvezető előtt kell tenni, aki előtte az ANYAKÖNYVBŐL ellenőrzi, hogy mi az illető hölgy családi állapota (nem a TAJ kártyájáról).
Hihetetlen, hogy mekkora hülye vagy.
Ha sem ilyen nyilatkozato, sem házassági anyakönyvi kivonatot nem mutat be szüléskor, akkor üresen hagyják az apa nevét.
Te gyökér.
Akkor még egyszer: ha házas a szülőnő, akkor nem lehet üresen hagyni az apja nevét, hanem kötelező módon a férjet kell bejegyezni apjának. Ez nem választás kérdése, hanem a törvény szerint kötelező. Hivatalból.
Ha nem házas, és nincs teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat sem, akkor üresen hagyják (de ha a terhesség alatt házas volt, csak pl az 5. hónapban elvált, akkor a korábbi férjet kell bejegyezni).
A házasság fennállását az anyakönyvvezető (aki a születési bizonyítványt is kiállítja) bármikor meg tudja nézni, mivel ő vezeti az anyakönyvet. Akkor is, ha nem ott házasododott, ahol szült.
Szóval ha valaki házas, akkor mindenképpen a férjet jegyzik be apának. Ezt nem lehet kikerülni, akkor sem, ha eltitkoljá, akkor sem, ha ezt nem akarják.
Remélem így értehtő, és ezért egy hatamas kamu a kérdés.
DE mivel én holnap fogom szakvizsgázni, pont jól jött, hogy egy kicsit gyakoroljak.
Asszem, már leírtuk egy párszor a választ.
Akármi a DNS teszt eredménye, a házasságodnak így is, úgy is vége. Gondolj csak bele: tegyük fel, hogy tiéd a gyerek, s együtt maradtok. Szerinted hogy folytatódik? Szerintem ő továbbra is félreke...él.
De tegyük fel, hogy csoda történik, és mégsem, hanem hűséges marad. Erre te innentől egész életedben bizalmatlan leszel vele (jogosan, hisz láttuk milyen a nőszemély). A kapcsolatot így is megette a fene.
Kell ez neked? Ennek már vége, hidd el! S szerintem ennek most akár örülhetnél is.
Mi, akik már túl vagyunk egy-egy ilyen elcseszett partneren, tudjuk jól. Hidd el, jobb nélkülük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!