Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másfél éve vagyok házas, most született a kisfiunk, amit a kórházban meg akartam nézni, de közölték, hogy az apja látogatja már egy hete! Kiderült Januárban félrelépett! A "barátja" beíratta magát apának a kórházban! Mit tudok tenni?
Azért kell megcsináltatni a tesztet, mert ha nem az enyém nem veszem a nevemre! A kórház nem adja ki a babát születési anyakönyvi kivonat nélkül!
Mindenkinek írom, nem kamu, ilyenből nem csinálnék viccet! Sajnos ezek tények, így történnek dolgok, jólehet jogilag nem lehetne ilyet csinálni!
Ne haragudj, de ezt már nem hiszem el. Sok babának rendeztem már a családi jogállását, ami az alábbiak szerint zajlik: 1. Ha az anya hajadon vagy elvált családi állapotú, akkor automatikusan az ő nevére kerül a baba. 2. Ha házas, akkor a házastárs vezetéknevét kapja. Akkor is az övét kapja, ha már elváltak, de a fogantatás valószínűleg a házasság fennállásának időpontjában jött létre.
A történet addig hihető is lett volna, hogy a feleséged csupán a TAJ kártyáját mutatta be a kórházban, és az alapján az ő vezetéknevét kapta a baba. Itt hibázott volna a kórház, mert szem. igazolványt és lakcímkártyát is kellett volna kérni, és ha látják, hogy azokban házas neve van, akkor a válásról is a papírokat. De: az anyakönyvezést nem a kórházban, hanem a születés helye szerinti önkormányzatnál csinálják, a kórház által megküldött papírok, illetve a központi nyilvántartás alapján. Tehát legkésőbb a ph-ban kibukik a dolog, ott látják, hogy házas családi álapotú, és akkor automatikusan a te nevedre került volna a gyerek. Az anyakönyvi kivonatot néhány nap alatt kiállítják, azt már meg kellett volna kapnotok. Nem kell DNS vizsgálatra várni ahhoz, hogy kiállítsák. És a kórházból való távozás feltétele sem lehet az, hogy van e a gyereknek anyakönyvi kivonata, azt legrosszabb esetben a feleséged lakcímére postázzák ki, vagy be lehet menni érte a hivatalba.
Most már én is azt mondom, hogy kamukérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!