Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyi jár 19 év után?
Épp válófèlben vagyok férjemtől.
Itt hagyott a gyerekekkel az ő házában élünk. Az anyagi javaknál jár az ügyünk, azt állítja az ügyvédje hogy mivel aláírtam egy házassági szerződést, melyben az áll hogy nem követelhetek semmit a férjem ingóságaiból ezért tényleg nem jár semmi. Létezik ilyen? Gyerektartáson kívül semmi sem jár? Valaki segítsen.
Már az eleje is jól kezdődött, nem csak hogy házassági szerződés, de ne is követelj semmit válás esetén (éppen még csak házasodni készültök...), jelenti ki a férj jelölt. Én semmit nem követeltem volna, de egy ilyen alakhoz hozzá sem mentem volna. Nekem volt vagyonom házasság előtt (lakás, pénz), de nem lett volna pofám ezzel jönni a vőlegényemnek esküvő előtt, hogy szerződés, és minden az enyém. Az ilyen kapcsolat meghal, ahogyan a tiétek is meghalt. Bár szerződésnek nem tudom mi értelme volt, ha neked nem volt semmid. Nekem anno azt mondta az ügyvéd, a házasság előtt szerzett vagyonból nem járhat a másik félnek semmi válás esetén.
Egyébként még azt csinálhatná a férjed a gyerekeire való tekintettel, csak sztem ő nem lesz ilyen korrekt, hogy eladja a házat (nem tudom hol van és mennyit ér), és abból nem csak magának, de egy kis lakást venne a gyerekének is, haszonélvezeti joggal terhelné, és abban tudnátok lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!