Ha 19 év korkülönbséggel születik testvérem, van rá valami esély, hogy kialakuljon egy jó testvéri kapcsolat?
Hát azért nem olyan,mintha a gyereked volna,hisz még te magad is az vagy...
Ha jó a viszonyod apukádékkal,akkor biztosan szép napokat élhetsz meg a féltesóddal.Azonban ez nagyban függ a mostohádtól is,általában nem tartják a viszonyt az előző házasságból született gyerekekkel.
Milyen a viszonyotok?
"Ugye nem együtt növünk fel, hanem szinte olyan lenne mintha a gyerekem lenne."
Ez azért vicces kijelentés. A gyereked együtt nő fel veled, nem egy másik háztartásban. Tehát nem attól lenne olyan, mintha a gyereked lenne, mert megvan a korkülönbség, hanem mert gondoskodsz róla és felneveled.
Van egy barátnőm, 20 évesen lett újra kistesója. Olyan neki, mint egy távoli rokon.
Köztem és kisöcsém között is pont 19 év van, imádjuk egymást :) Sokkal jobban tudom őt értékelni, meg több türelmem van hozzá, mint anno, amikor a nagyobbik öcsém született. Akkor 7 éves voltam, és kb utáltuk egymást, most lettünk jóban egy pár éve. Szóval szerintem simán lehet :)
Anya mindig azt mondja, h attól fél, hogy amikor a gyerek majd kamaszodik, akkor majd én fogok falazni neki, amíg ő bulizik :D :D
Szerintem a testvéri kapcsolatnak pont az együtt felnövés és a megosztott élmények a lényege.
3 évvel fiatalabb húgom van, és együtt öltöztünk be Spice Girls-nek, együtt nyitottunk a plüssállatoknak állatkórházat. Mikor megtudtam, mi a menstruáció, elmondtam neki, és napokig sokkban voltunk.
Persze felnőttként is el lehet ugyanezeket játszani, de akkor pl. mindketten úgy éreztük, hogy annak a plüsscicának tőlünk függ az élete, és addig nem megyünk ebédelni, amíg nincs vissza varrva a szeme. :)
Ha tartjátok a kapcsolatot, természetesen jó lehet a testvéri kapcsolat köztetek.
Csak a viselkedésedre figyelj: az én nővéreim 8/12 évvel idősebbek nálam, és egész életemben lekezeltek, hozzájuk nem szólhattam mert én voltam a kis taknyos.
Még így 22 éves koromban is, pedig nekem már férjem van, ők meg még anyámnál laknak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!