Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha 19 év korkülönbséggel...

Englishman kérdése:

Ha 19 év korkülönbséggel születik testvérem, van rá valami esély, hogy kialakuljon egy jó testvéri kapcsolat?

Figyelt kérdés
Apum második házasságából fog születni testvérem és félek, hogy nem lesz olyan jó a testvéri kapcsolat. Ugye nem együtt növünk fel, hanem szinte olyan lenne mintha a gyerekem lenne.
2012. szept. 1. 12:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az a valószínűbb, hogy ugyan kötődés kialakulhat, tudod, hogy a tesód, de azt az igazi tesó viszonyt a közösen megélt élmények adják.

Bátyámmal sosem voltak ilyen komolyabb közös élményeink, el is távolodtunk egymástól. Unokahúgommal voltunk igazán nagy "tesók", ahogy fentebb írta valaki, vele bandáztunk, vele ittuk úgy a teát, mintha sör lenne, vagy szívtuk a nyalóka pálcikáját mintha cigi lenne. Együtt törtünk borsot a nagyink orra alá, vagy csináltunk divatbemutatót esténként zenére úgy, hogy az ágy volt a kifutó... Ezektől az élményektől kötődünk annyira, amennyire nem mástól.

Ki alakulhat közöttetek jó kapcsolat, ha úgy álltok hozzá, de az az igazi, szerintem nem. Ha jelen vagy az életében, akkor bizalmas társa is lehetsz, de hát még is van köztetek már egy generációs különbség. :)

2012. szept. 8. 21:44
 12/27 anonim ***** válasza:
persze! anyukám féltesója( bár soha nem tekintette annak, mert a nevelőapja 4 éves kora óta velük él.) 16 évvel fiatalabb, mint anyukám. a család azon része teljesen széthullott, mert a nagyamamám keverése eltaszította a testvéreket egymástól, de anyukám és a húga kitartanak egymás mellett és nagyon szeretik egymást, szinte napi kapcsolatban vannak egymással, habár nagy a távolság (350 km) van köztük, ez nem akadályozza őket meg ebben. telefonálnak egymásnak, skype és hasonló dolgokkal tartjuk a kapcsolatot velük :)
2012. szept. 9. 00:09
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 21:44

Nekem is az unokanővérem volt az (2 évvel idősebb), akivel benne voltunk ezekben a dolgokban (sokáig együtt éltünk.)

Az öcsém "csak" 6 évvel fiatalabb. De szinte semmi pozitív közös élmény nem jut eszembe, sose volt jó a kapcsolatunk, fél éve meg abszolút nem is keressük egymás társaságát...

Viszont 19 évesen megint más a helyzet.

Felnőtt vagy, csinálhatsz vele programokat, tudsz rá vigyázni, besegíthetsz, nem leszel féltékeny, nem vesztek össze egy játékon, stb. Ha sokat találkoztok, szerintem lehet jó kapcsolatod vele.

(Első unokatestvérem nekm elég sok van, a legkisebb 1 évvel fiatalabb a lányomnál (3). Tőlem 22 évvel...)

2012. szept. 9. 00:48
 14/27 anonim ***** válasza:
nekem csak 7 évvel idősebb a tesóm,mégis rossz a kapcsolatom,egy gimis osztálytársamnak csaknem 20 évesen lett tesója,jó a viszony köztük,
2012. szept. 9. 08:11
 15/27 anonim ***** válasza:
Szerintem nem olyan testvéri kapcsolat lesz, mintha 2 év korkülönbség lenne csak köztetek, de attól még lehettek nagyon jó testvérek és szerethetitek egymást. Csak annyi, hogy másabb jellegű szeretet lesz ez, gondoskodó-óvó-féltő. Kb. olyannak képzelem el, mintha a keresztlányod/fiad lenne. Meg annyi, hogy nem együtt fogtok játszani, hanem inkább segítesz majd neki, tanítgatod, ilyesmi. Én 25 éves vagyok és van egy 5 éves unokahúgom, néha játszom vele, de nem úgy mint annak idején a tesómmal (akkor még én is gyerek voltam), hanem tanítva. Én már azért csak felnőtt vagyok, ő meg kisgyerek. De azért szeretjük egymást, szeret jönni hozzám, játszani, beszélgetni, mesélni. Szóval nem lesz rossz kapcsolat, csak nem az a "mindent elmondhatok a tesómnak és bulizni is együtt járunk"- jellegű testvéri viszony.
2012. szept. 14. 13:35
 16/27 anonim ***** válasza:

Nálunk is a férjemnek volt már egy 14 éves lánya amikkor a lányom született.

Ráadásul ö magyarországon élt mi külföldön.

Még is jo kapcsolat van a kétgyerek között,most is nagy a távolság ritkán látják egymást de elég nagy a ragaszkodás köztük még igy is.Igaz a férjem lánya is sokat volt velünk,már a lehetöségekhez képest.

2012. szept. 24. 14:43
 17/27 anonim ***** válasza:
Én párom 22 éves és 38 éves nővére van apai ágról. Neki olyan, mint egy távoli rokon, mert nagyon ritkán találkoznak. Ha nekem 24 éves fejemre születne kis tesóm hát mivel messze van nekem is olyan lenne, mint egy távoli rokon vagy ismerős.
2012. okt. 18. 12:50
 18/27 anonim ***** válasza:
A párom 20 éves volt,mikor született egy kishúga.A kislány 3 éves koráig együtt éltek,de utána a párom elkerült messzire otthonról.De máig nagyon jó a kapcsolatuk.A kishúga szinte bálványozza.
2012. okt. 18. 13:13
 19/27 anonim ***** válasza:
Én 27 voltam, mikor félkisöcsém született. Távoli rokonnak tűnik, akit egyszer látok évente, Karácsonykor. Jó, messze laknak, és apukám egyáltalán nem töri magát, hogy kapcsolatot tartson velem. Igazán soha nem is törte, ezért annyira nem igyekszem én sem. Én borzasztóan nevetségesnek tartom a helyzetet. Az öcsém (mármint az, aki 1,5 évvel fiatalabb csak nálam) is. Végül is Apukám már nagypapa korú.
2012. okt. 21. 13:28
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :) Márciusban meg is született és imádom őt :)) És ráadásul még hasonlít is rám!! :D
2013. jún. 22. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!