Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyi jár 19 év után?
Épp válófèlben vagyok férjemtől.
Itt hagyott a gyerekekkel az ő házában élünk. Az anyagi javaknál jár az ügyünk, azt állítja az ügyvédje hogy mivel aláírtam egy házassági szerződést, melyben az áll hogy nem követelhetek semmit a férjem ingóságaiból ezért tényleg nem jár semmi. Létezik ilyen? Gyerektartáson kívül semmi sem jár? Valaki segítsen.
Jó, biztos hogy provokáció a kérdést.
Azt viszont hozzáteszem, hogy házassági szerződés ide vagy oda, ha valaki gyereket vállal egy házasságban, borzalmasan kiszolgáltatottá válik, ha évekig nincs saját jövedelme csak a gyed meg a gyes. Márpedig egy gyerek nagyjából kisiskolás koráig rendszerint az anya közel kizárólagos reszortja, amíg apu rommá keresi magát.
Szóval emiatt tuti hogy nem írnék alá egy ilyen szerződést, csak és kizárólag akkor, ha a szerződésben rögzítve van, hogy ezeket a kieső éveket hogyan kompenzálja a férjem.
" A gyerekek nevelese sem valami kulonos kegy gyakorlasa, mivel azok a te gyerekeid is, tehat kotelesseged is felnevelni oket"
Kivéve, ha a gyerekek nonstop betegek, mai miatt az anya anem vagy részállásban tud dolgozni fillérekért, míg apu milliókat keres, mert nem kell kéthetente táppénzen lennie.
"Én ezt tényleg nem értem Nem védi az édesanyákat semmi jogszabály? "
Normális esetben vannak bizonyos jogszabályok amik védik, viszont ha aláírtad, hogy semmit sem kövelesz tőle nem tudnak mit kezdeni vele. Így döntöttél, ezzel nem sok mindent lehet kezdeni
"Jel magamnak, hogy ide vissza jöjjek"
A figyelt kérdés checkbox szerinted mire való?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!