Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnam a gyerekeinknek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnam a gyerekeinknek megmagyarazni, hogy lelkileg nem tudom tovabb elviselni a felesegem banasmodjat es szeretnek elvalni?

Figyelt kérdés
A hazassagunk negyedik eveben kezdodott, hogy a felesegem idorol idore hirtelen felindulasbol megutott. Sohasem szenvedtem horzsolasoknal, karmolasoknal nagyobb serulest, de nagyon stresszeltek ezek az incidensek, mivel en sohasem utottem meg sem ot, sem a gyerekeket. Mai perspektivabol nezve persze jobb lett volna mar az elejen elvalnom, de az elso incidensek idejen az idosebbik gyerek alig egyeves volt, es nem akartam elvesziteni. Azt is remeltem, hogy ha sikerul jobb allast kapnom, akkor javulni fog a helyzet, mert tobbek kozott az anyagi problemaink okoztak a felesegem ingerultseget. Kesobb, ahogy a gyerekek nottek, tobbszor is elofordult, hogy a bantalmazas miatt elmentem otthonrol, a munkahelyemre, de a gyerekek hazahivtak, mert nagyon hianyoztam nekik. Ok mindkettonkhoz ragaszkodnak, es ezert szeretnek, ha egyutt maradnank. Mostanra az anyagi helyzetunk rendbe jott, mert jo allasom van, de sajnos az otthoni helyzet nem javult. A fizikai bantalmazas csokkent, de idonkent meg elofordul, a verbalis bantalmazas viszont nagyon gyakori, es a felesegem immar teljesen elhidegult tolem. Kizartnak tartom, hogy a hazassagunk rendbe tudjon jonni, igy eljutottam a valas gondolataig, a gyerekek viszont tovabbra is azt akarjak, hogy maradjak. Ok a hosszu megszokas folytan termeszetesnek veszik, hogy az anyjuk idonkent kiabal veluk, illetve velem, es mivel oket (az incidensek dacara) ketsegtelenul szereti a felesegem, valoszinuleg nem fogjak fel a problema sulyat. Megprobaltam nekik megmagyarazni, de nem sikerult, a legutobbi bantalmazas soran eppenseggel nekem mondtak, hogy en kerjek bocsanatot azert, mert ugymond felbosszantottam a felesegemet (aki ezert megutott). Attol tartok, hogy ha elvalok, akkor elvesztem a bizalmukat es ugy erzik, eltaszitottam oket magamtol, de igy megsem birom leelni az eletem hatralevo reszet. Most mar mindket gyerek tiz eves mult.

2022. okt. 29. 18:02
 71/102 A kérdező kommentje:
#70: Jol van. Neked van viszonyitasi alapod. Helyes. Az iment kerdeztem meg, hogy te mit mondanal a gyerekeknek, hogy megertsek, miert akarnam oket elvenni az anyjuktol. Megmondtad? Nem. Lehet erre azt mondani, hogy en az o akaratuk ellenere is erjem el igy vagy ugy, hogy megkapjam a kizarolagos felugyeletet (ha a birosag netalan a keres ellenere sem itelne meg nekem, azert nyilvan szinten en leszek a hibas), de ha a gyerekek ezzel nem lesznek elegedettek, akkor persze te megint engem fogsz hibaztatni.
2022. nov. 15. 10:17
 72/102 anonim ***** válasza:
100%

Azért szeretném ha velem élnétek és nem édesanyátokkal, mert ahogy ő velem és veletek viselkedik az bántalmazás. Lelki és fizikai. Nem szeretnélek ennek kitenni benneteket, pláne ha már nem leszek itt, hogy adott esetben meg tudjalak titeket védeni. Nem tudnék egy este sem úgy nyugodtan lefeküdni máshol, hogy titeket itt hagytalak tudva, hogy bármikor elszakadhat édesanyátoknál a cérna és ki tudja, mire vetemedik. Nem akarom, hogy ilyen egészségtelen környezetben nőjetek fel és ezt a mintát vigyétek tovább.

Én ezt mondanám.

2022. nov. 15. 10:24
 73/102 anonim ***** válasza:
100%
*68 voltam.
2022. nov. 15. 10:25
 74/102 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező ! Nem értelek . Úgy is azt csinálsz amit akarsz , akkor nem mindegy neked mit gondolunk mi ? Hagyd őket az anyjukkal , mert vele van szoros kapcsolatuk . Nevetgélnek , játszaanak .. stb . Ő szerinted jobb szülő , legalábbis én ezt olvasom ki a soraidból , tőled is jobb . Akkor mi a kérdés ?
2022. nov. 15. 10:35
 75/102 A kérdező kommentje:
#72: Igen, ez igy nagyon jol van megfogalmazva. En is nagyjabol ezeket mondtam a nagyobbiknak, egyelore a valas emlitese nelkul. Eddig rendben is van, mert azt jol megertette es magatol is tudja, hogy ez a banasmod nem jo, es azt is igyekszem vele tudatositani, hogy nem minden szulo viselkedik igy. (Az osztalytarsai koreben sajnos van ra tobb pelda is, ezert hangsulyoztam, hogy sem en, sem az en szuleim nem csinaltunk ilyesmit. Amugy kis koruk ota mindig szeliden, jatekosan szetvalasztottam oket, ha egymassal veszekedtek vagy verekedtek, es szepen magyaraztam nekik, hogy eroszak nelkul intezzek el, ha valamiben nezetelteresuk van.) Igy most mindenekelott a kovetkezo ket dolgot kellene veluk megertetni: (1) Azt, hogy az anyjuk altal ertuk tett jo dolgok, a tole maskor kapott kedvesseg es szeretet nem tudjak ellensulyozni vagy plane felulirni a bantalmazast, vagyis hogy a bantalmazas akkor sem valamifele elviselheto ar, ha csak viszonylag ritkan kerul ra sor, hanem soha nem szabad megtortennie, es mindenkeppen ki kell kuszobolni. Es azt is, hogy hogyan tudjanak ellenallni az anyjuk reszerol varhato erzelmi zsarolasnak, hogy "en mi mindent megtettem ertetek, soha nem magamra, hanem ratok gondoltam," stb. (2) Azt, hogy nem lehet remelni, hogy az anyjuk magaba szall es vegervenyesen megvaltozik (vagyis az idoszakonkenti lelkifurdalas es bocsanatkeres helyett veglegesen leszokik a bantalmazasrol), hanem az egyetlen lehetseges megoldas a valas. Ok termeszetesen szeretnek, ha megmaradna nekik az anyjuk jo oldala a rossz nelkul. Ha azt megertik, hogy nem kell a jo kedveert a rosszat is elviselniuk, akkor azt kivanjak, hogy inkabb csak a jo legyen. Tehat ha az anyjuk nem hajlando terapiara menni es komolyan szembenezni a problemaval (ti. a sajat duhkitoreseiert is engem okol), akkor a jo es a rossz szetvalaszthatatlan benne, es vallalni kell a jo oldalarol valo lemondast, hogy a rossz oldalatol megszabaduljanak.
2022. nov. 15. 11:17
 76/102 anonim ***** válasza:
100%

"Ha azt megertik, hogy nem kell a jo kedveert a rosszat is elviselniuk, akkor azt kivanjak, hogy inkabb csak a jo legyen. Tehat ha az anyjuk nem hajlando terapiara menni es komolyan szembenezni a problemaval (ti. a sajat duhkitoreseiert is engem okol), akkor a jo es a rossz szetvalaszthatatlan benne, es vallalni kell a jo oldalarol valo lemondast, hogy a rossz oldalatol megszabaduljanak."

Szerintem is a feleségednek miattad vannak dühkitörései ! Te veled valami nincs rendben az tuti .

2022. nov. 15. 11:22
 77/102 A kérdező kommentje:
#76: Most peldaul azert vannak duhkitoresei, mert nem akarok felvenni egy uj kolcsont autora, amig egy korabbi lakaskolcsonnek legalabb a legnagyobb reszet le nem torlesztettuk. O magaban eldontotte, hogy neki most azonnal (1-2 honapon belul) auto kell, es azzal lezartnak tekinti az ugyet. Mostantol az en feladatom, hogy eloteremtsem a penz 90%-at. Gondolom, ez esetben is engem latsz hibasnak es igazat adsz neki, hogy uvoltozik velem. A korabbi problemak nagyobb resze is hasonlo jellegu volt.
2022. nov. 15. 11:27
 78/102 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek egyrészt gyerekek még. Másrészt ebben a családban élnek, ez a minta. Ezért gondolják azt, hogy majd varázsütésre, ha erősen kívánják, anyuból csak a cuki rész marad meg, az állatot meg elhagyja a viselkedéséből.

Te nyilván tudod, hogy ez nem így működik. Ők nem.

2022. nov. 15. 11:30
 79/102 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem meg rendben van a kérdező. Teljesen megértem a gondolatait. Meggyőzni nehéz lesz. Erőszakkal nem lehet kizárólagos felügyeletet erőltetni. Osztott felügyeletnél legalább látja a kontrasztot a hetek között. Apa javára fog tolódni a mérleg nyelve. Ha hozzájuk közel vesz , vagy bérel lakást, megmondja bármikor jöhetnek, az megnyugtató mindenkinek.
2022. nov. 15. 11:32
 80/102 anonim ***** válasza:
61%

Aha... és ez az a közeg ahol a gyerekeid jobban szeretnek lenni ?! Te gyökér . Felnőtt ember tud nemet mondani . De ha úgy nyilvánulsz meg otthon os ahogy itt , akkor tuti tönkre menne bárki melletted !

A kérdésedet már megválaszoltad te is és a többiek is . Szóval nem értem mit vergődsz itt .

A gyerekeknek tökéletes a bántalmazó környezet , sőt ott jobb helyük van ! Mondd nekik , hogy az anyjukkal jobb a kapcsolatuk ezért te lelépsz . Kész . Nem viszed őket . Pont. Ők meg , mivel nekik a bántalmazó környezet a normális , hiszen ebben nőttek fel , bólogatnak majd , hogy igen apu igazad van ! Tessék , és a kocsit se kell megvenned !

2022. nov. 15. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!