Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnam a gyerekeinknek megmagyarazni, hogy lelkileg nem tudom tovabb elviselni a felesegem banasmodjat es szeretnek elvalni?
Szerintem nem kell megértetni, különösen mert nem egészséges gyerekeket felnőtt problémákkal, szülők közti konfliktusokkal terhelni. Idővel rá fognak látni anyjuk beteges viselkedésére, legkésőbb sajnos azáltal, hogy felnőttkori életvezetési problémáik alakulnak ki miatta, pl. bántalmazó párkapcsolatba kerülnek.
Viszont mindenképpen érdemes lenne szakmai segítséget kérni a válásról való kommunikációhoz, vannak erre képzett pszichológusok, családterapeuták, talán ez áll legközelebb ahhoz, amit szeretnél. Ők segítenek kommunikálni, a gyerekek számára is elfogadható álláspontokat kialakítani.
Mindenkepp kérj közös felugyeletet és váltott elhelyezést
És így van nem a gyerekek döntenek Minden gyerek azt szeretné ha a szülei együtt élnének Sajnos ez nem mindig működik
13: Nem tudom, hogy mennyi tapasztalatod van a váltott elhelyezésben, de ha gyűlöletben történik a válás, akkor ez a legrosszabb opció a gyereknek.
Volt olyan gyerek a látókörömben, aki teljesen összezavarodott, labilis volt amíg így éltek. Amikor megegyeztek, hogy az anyánál lesz az elhelyezés, rendbe jött a gyerek.
Egy normális láthatást kell kieszközölni, amit mindkét fél be tud tartani. Nagykamasz gyerekek már eldöntik maguktól, hogy kivel mennyi időt akarnak tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!