Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnam a gyerekeinknek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnam a gyerekeinknek megmagyarazni, hogy lelkileg nem tudom tovabb elviselni a felesegem banasmodjat es szeretnek elvalni?

Figyelt kérdés
A hazassagunk negyedik eveben kezdodott, hogy a felesegem idorol idore hirtelen felindulasbol megutott. Sohasem szenvedtem horzsolasoknal, karmolasoknal nagyobb serulest, de nagyon stresszeltek ezek az incidensek, mivel en sohasem utottem meg sem ot, sem a gyerekeket. Mai perspektivabol nezve persze jobb lett volna mar az elejen elvalnom, de az elso incidensek idejen az idosebbik gyerek alig egyeves volt, es nem akartam elvesziteni. Azt is remeltem, hogy ha sikerul jobb allast kapnom, akkor javulni fog a helyzet, mert tobbek kozott az anyagi problemaink okoztak a felesegem ingerultseget. Kesobb, ahogy a gyerekek nottek, tobbszor is elofordult, hogy a bantalmazas miatt elmentem otthonrol, a munkahelyemre, de a gyerekek hazahivtak, mert nagyon hianyoztam nekik. Ok mindkettonkhoz ragaszkodnak, es ezert szeretnek, ha egyutt maradnank. Mostanra az anyagi helyzetunk rendbe jott, mert jo allasom van, de sajnos az otthoni helyzet nem javult. A fizikai bantalmazas csokkent, de idonkent meg elofordul, a verbalis bantalmazas viszont nagyon gyakori, es a felesegem immar teljesen elhidegult tolem. Kizartnak tartom, hogy a hazassagunk rendbe tudjon jonni, igy eljutottam a valas gondolataig, a gyerekek viszont tovabbra is azt akarjak, hogy maradjak. Ok a hosszu megszokas folytan termeszetesnek veszik, hogy az anyjuk idonkent kiabal veluk, illetve velem, es mivel oket (az incidensek dacara) ketsegtelenul szereti a felesegem, valoszinuleg nem fogjak fel a problema sulyat. Megprobaltam nekik megmagyarazni, de nem sikerult, a legutobbi bantalmazas soran eppenseggel nekem mondtak, hogy en kerjek bocsanatot azert, mert ugymond felbosszantottam a felesegemet (aki ezert megutott). Attol tartok, hogy ha elvalok, akkor elvesztem a bizalmukat es ugy erzik, eltaszitottam oket magamtol, de igy megsem birom leelni az eletem hatralevo reszet. Most mar mindket gyerek tiz eves mult.

2022. okt. 29. 18:02
 51/102 A kérdező kommentje:
#50: "Mikor nem leszel ott, bántani fogja őket." Ez nagyon tudathasadasos helyzet, mert egyfelol valoban van ilyen kockazat, mert ami megtortent korabban, az maskor is megtortenhet. Masfelol viszont az is teny, hogy ha en otthon vagyok, a puszta jelenletem altalaban noveli a felesegem ingerlekenyseget, es a gyerekek is kapnak belole, mert ha mar eleve rossz hangulatban van, akkor meg inkabb tulreagalja az aprobb mulasztasokat. Ha en nem vagyok ott, akkor nem tud engem mentsegul hasznalni a viselkedesere. Jo esetben az lesz az eredmenye a valasnak, hogy o lenyugszik otthon (bar sajnos valoszinuleg azon az aron, hogy a gyerekeket ellenem forditja), rossz esetben jogilag felelossegre lehet vonni azert, hogy a neki itelt gyerekeket bantalmazza. De azt sajnos nem tudom, hogy ilyen esetben ujra a birosaghoz kell-e menni, vagy inkabb a gyermekvedelmiekhez.
2022. nov. 11. 14:50
 52/102 anonim ***** válasza:
100%

Ne várd ezt meg. Nem fog lenyugodni, súlyos személyiségzavara van. Már most nyugodtan pereld el őket. Egy ilyen válóper sokáig tart ám. Sokminden fog változni. A gyerekek pár hét de max pár hónap alatt rá fognak döbbenni hogy mi az ábra. Nyugodtan add be az igényt a gyermekfelügyeletre is.

Addig is míg otzhon laksz, magyarázd el nekik sokszor, hogy nem oké egymást verni. És hogy a szülőnek sincs joga verni, bántani őket. Ők most azt hiszik, hogy ez a világ rendje, és ezt jelenti a szeretet.

2022. nov. 11. 15:12
 53/102 anonim ***** válasza:
63%

"De azt sajnos nem tudom, hogy ilyen esetben ujra a birosaghoz kell-e menni, vagy inkabb a gyermekvedelmiekhez."

😂😂😂

Hat ez kesz vicc.

2022. nov. 11. 15:33
 54/102 A kérdező kommentje:
#52: Igen, a nagyobbikkal szoktam errol beszelni, vele konnyebben lehet arnyaltan megbeszelni ilyen problemakat. Annak nyilvanvaloan orul, hogy en szep tapintatosan, gyengeden banok veluk, de az egyelore nehezen megy neki, hogy kulonvalassza az anyja jogosult elegedetlenseget az anyja jogosulatlan modszereitol. Nemegyszer elofordul, hogy ha az anyja leszidja (megverni most mar a jelek szerint nem szokta), akkor eloszor merges es sir, mert igazsagtalannak erzi, azutan atgondolja, hogy miert is volt merges az anyja, es vegul kibekulnek. En magyaraztam neki, hogy en ilyenkor a szidas helyett csak egyszeruen elmondom neki, mit kellett volna csinalni es miert. Ezt ertekeli is, de nem jut arra a kovetkeztetesre, hogy jobb lenne, ha az anyja is igy csinalna.
2022. nov. 11. 17:51
 55/102 A kérdező kommentje:
#53: Miert lenne vicc? Ha az egyik fel nem fizeti a tartasdijat vagy akadalyozza a lathatast, akkor termeszetszeruleg a birosag ele kell vinni a dolgot, de nem tudom, hogy a bantalmazast nem kell-e elobb a gyermekvedelmin is bejelenteni, illetve tanusitvanyt kerni toluk, ha az ember kerelmezni akarja, hogy a birosag vizsgalja felul a gyermekelhelyezesre vonatkozo korabbi donteset.
2022. nov. 11. 17:56
 56/102 anonim ***** válasza:
33%

Elkepeszto vagy

Szerencsétlen gyerekeid

2022. nov. 11. 18:43
 57/102 anonim ***** válasza:
75%
Tehat meg akarod várni hogy bántalmazza őket, csak éppen nem tudod hogy az adminisztrációt majd hogy kell intézni.
2022. nov. 11. 19:16
 58/102 A kérdező kommentje:
#56: Nezd, te mar megfogalmaztad, hogy engem tulajdonkeppen jogosult utni-vagni, sot magad is megtenned. A gyerekek bantalmazasa faj neked (teljes joggal), az en bantalmazasomat viszont indokoltnak erzed. Elobb-utobb eljutunk odaig, hogy tulajdonkeppen a felesegem azert lett bantalmazo, mert rossz ferje van. O mar evek ota ezt mondja nekem.
2022. nov. 11. 19:20
 59/102 A kérdező kommentje:
#57: Ha beadom a valopert, akkor az osszes ilyen reszletet mindenkeppen ki kell deriteni. Mivel nem kozos megegyezesen alapulo valoper lesz, modom lesz ra, hogy a birosagot tajekoztassam a bantalmazasrol. A birosag majd megvizsgalja a bizonyitekokat es kikerdezi a gyerekeket.
2022. nov. 11. 19:36
 60/102 anonim ***** válasza:
100%

59 helyes, ezt már az első adandó alkalommal meg kell tenni, nem perújrafelvételkor.

És egy tipp. Mikor mondod neki hogy válni akarsz, legyen bekapcsolva a hangfelvevőd, legyen nálad kamera. Lesz ott minden, öngyilkossággal való fenyegetőzés, hörgés, fizikai bantalmazás, fenyegetőzés. Persze ha magyarul mondja és külföldön éltek, a hangfelvételek lehet hogy nem számítanak. Ezért beszélj először is egy hasonló ügyekben tapasztalt ügyvéddel.

2022. nov. 11. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!