Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnam a gyerekeinknek megmagyarazni, hogy lelkileg nem tudom tovabb elviselni a felesegem banasmodjat es szeretnek elvalni?
Figyelt kérdés
A hazassagunk negyedik eveben kezdodott, hogy a felesegem idorol idore hirtelen felindulasbol megutott. Sohasem szenvedtem horzsolasoknal, karmolasoknal nagyobb serulest, de nagyon stresszeltek ezek az incidensek, mivel en sohasem utottem meg sem ot, sem a gyerekeket. Mai perspektivabol nezve persze jobb lett volna mar az elejen elvalnom, de az elso incidensek idejen az idosebbik gyerek alig egyeves volt, es nem akartam elvesziteni. Azt is remeltem, hogy ha sikerul jobb allast kapnom, akkor javulni fog a helyzet, mert tobbek kozott az anyagi problemaink okoztak a felesegem ingerultseget. Kesobb, ahogy a gyerekek nottek, tobbszor is elofordult, hogy a bantalmazas miatt elmentem otthonrol, a munkahelyemre, de a gyerekek hazahivtak, mert nagyon hianyoztam nekik. Ok mindkettonkhoz ragaszkodnak, es ezert szeretnek, ha egyutt maradnank. Mostanra az anyagi helyzetunk rendbe jott, mert jo allasom van, de sajnos az otthoni helyzet nem javult. A fizikai bantalmazas csokkent, de idonkent meg elofordul, a verbalis bantalmazas viszont nagyon gyakori, es a felesegem immar teljesen elhidegult tolem. Kizartnak tartom, hogy a hazassagunk rendbe tudjon jonni, igy eljutottam a valas gondolataig, a gyerekek viszont tovabbra is azt akarjak, hogy maradjak. Ok a hosszu megszokas folytan termeszetesnek veszik, hogy az anyjuk idonkent kiabal veluk, illetve velem, es mivel oket (az incidensek dacara) ketsegtelenul szereti a felesegem, valoszinuleg nem fogjak fel a problema sulyat. Megprobaltam nekik megmagyarazni, de nem sikerult, a legutobbi bantalmazas soran eppenseggel nekem mondtak, hogy en kerjek bocsanatot azert, mert ugymond felbosszantottam a felesegemet (aki ezert megutott). Attol tartok, hogy ha elvalok, akkor elvesztem a bizalmukat es ugy erzik, eltaszitottam oket magamtol, de igy megsem birom leelni az eletem hatralevo reszet. Most mar mindket gyerek tiz eves mult.2022. okt. 29. 18:02
61/102 A kérdező kommentje:
#60: Igen, pontosan. A hangfelvetelekhez valoszinuleg hiteles forditast kell majd kerni, de a kettonk hangneme kozotti kulonbseg meg akkor is nagyon arulkodo, ha valaki nem erti a szavakat. O rendszerint a szavamba vag es letorkol.
2022. nov. 11. 20:36
62/102 anonim válasza:
Hasonló volt a helyzetem, mint a gyerekeké. Gyerekként nem akartam, hogy váljanak a szüleim. Felnőttként meg nem értettem,miért nem tették meg korábban. Bántalmazónál nem hagyunk gyereket, akár férfi akár nő! Ha ezt meg teszed súllyos hibát vétessz. Bennem a lelki bántalmazás mai napog nyomot hagyott ( 40 év) a fizikai sem esett jól, de túllépek rajta. Az üvöltözésből az lett, hogy bár nem olyan gyakran mint szüleim, de én is szoktam kiabálni, amit a gyerek majd a még mg sem született unokámon ver le. Na ez a minta amit tovább adok. Szerencsétlenek ott tartanak, hogy vigyázniuk kell, hogy ne jöjjön elő az állat az anyukából, még téged is erre kérnek. Durva. Ilyen helyzetbe hagynád magukra! Amúgy épp abban a korban vannak, hogy ha megfelelő viselkedési mintát látnak, akkor a helytelen viselkedési mintát ez felülírja (10-18 éves kor). Te meg most a normális mintáddal kivonulsz a családból, így marad az any debil mintája. Szóval válj és vidd magaddal a gyerekeket. Nekin és neked is jobb lesz. Mond meg nekik, hogy szeretnéd őket. Vagy osztott felügyeletet kérj.
63/102 anonim válasza:
Amúgy nagyon sajnálom, hogy ezeket át kellett élned. Legyél erős, állj ki magadért, és a gyerekekért. Megérdemeltek egy szerető környezetet.
62-es voltam.
64/102 anonim válasza:
Ragaszkodj a kizárólagos felügyelethez, rosszabb esetben osztott felügyelet lesz belőle.
65/102 anonim válasza:
Engem is megkérdezett anyám mit szólnék, ha elválnának? Ebben egy baj van. Átteszed a felelősséget a gyerekre. Iszonyatos teher. Nem is tud álltalában erre mit mondani mint hogy neeeee. Azt mondanám neki, hogy elválok. Nem normális ahogy anyátok velünk bánik. Az sincs rendben, hogy ezt eddig tűrtem. Nem akarom, hogy úgy nőjetek fel, hogy ezt lássátok. Azt szeretném, ha velem maradnátok. Egyetértek amúgy azzal a javaslattal,hogy szólsz a gyermekvédelemnek.
66/102 A kérdező kommentje:
#62: Nagyon koszonom a tanacsokat! Az elmult napokban az anyjuk tavolleteben tobbszor is hosszan es reszletesen beszelgettem a nagyobbikkal ezekrol a problemakrol es arrol, mit lehetne csinalni. Megkerdeztem, hogy o hogyan lat minket mint szuloket, es nagyon oszinten, meggondoltan valaszolt. Ugy fogalmazott, hogy ok mindkettonkkel kb. 70%-ban elegedettek es 30%-ban nem, az en mulasztasom az, hogy nem forditottam eleg idot arra, hogy nekik angol nyelvet, stb. tanitsak, a felesegem hibaja pedig az, hogy tulsagosan indulatos. Mas szoval, azt szeretnek, ha az anyjuk viselkedese ebbol a szempontbol javulna, mert sok mas tekintetben boldogak vele. Azt is megkerdeztem, hogy miert nem akartak, hogy en megvedjem oket. Azt valaszolta, hogy feltek tole, mi lesz, ha a szuleik osszeverekednek, es ugy ereztek, akkor meg jobban elmergesedik a helyzet. Mindent egybeveve, ugy latszik, hogy maguk a gyerekek nem azt igenylik, hogy elkeruljenek az anyjuk kozelebol, hanem azt, hogy minden tekintetben jol banjon veluk. Ezzel az osztott felugyelet, illetve a felesegem szamara eloirt kotelezo indulatkezelo terapia jobban osszeegyeztetheto, mint az en kizarolagos felugyeletem. Ugyanakkor viszont meg kell erteniuk, hogy a bantalmazas es az otthoni gyakorlati teendokben nyujtott segitseg hianya ket kulonbozo tipusu problema, es az elso mindenkeppen elfogadhatatlan.
2022. nov. 15. 09:26
67/102 anonim válasza:
"Mindent egybeveve, ugy latszik, hogy maguk a gyerekek nem azt igenylik, hogy elkeruljenek az anyjuk kozelebol, hanem azt, hogy minden tekintetben jol banjon veluk"
En mar csak rohogok rajtad! Szegeny gyerekek! Milyen szuleik vannak!
68/102 anonim válasza:
Ezzel az osztott felugyelet, illetve a felesegem szamara eloirt kotelezo indulatkezelo terapia jobban osszeegyeztetheto, mint az en kizarolagos felugyeletem
Mindenképp próbálod megúszni a gyerekeidet. Egyrészt. Másrészt honnan veszed, hogy majd a gyerekelhelyezési perben a bíró kötelező terápiát ír elő a kedves feleségednek?
Egyetértek a 67-essel.
69/102 A kérdező kommentje:
#67-68: Nezd, en pontosan az itt kapott tanacsok miatt kerdeztem meg a gyereket, hogy veletlenul se az tortenjen, hogy a magam igenyeinek a szemuvegen at nezem az o helyzetuket, hanem hogy o megmondhassa, mit gondol, akkor is, ha ez ram nezve kedvezotlen. Meg is mondta. Ettol meg jogosult lehet arra a kovetkeztetesre jutni, hogy a gyerekeknek jobb lenne nem az anyjuk mellett lenni, de azt az egyet nem mondhatod, hogy maguk a gyerekek akarjak ezt es en akadalyozom. Ugyhogy sziveskedj abbol a szempontbol is megkozeliteni a dolgot, hogy hogyan lehetne megmagyarazni a gyerekeknek nemcsak a valast, hanem a kizarolagos felugyeletet is, es meggyozni oket az utobbi szuksegessegerol, mert annak nincs ertelme, hogy az akaratuk ellenere eroltessuk rajuk.
2022. nov. 15. 09:54
70/102 anonim válasza:
A gyerekeid bantalmazo legkorben nevelkedtek , es elnek tovabbra is ! Nincs viszonyitasi alapjuk ! Ennyire ostoba nem lehetsz! Attol , hogy te nem utlegeled oket ,te isten barma , az nem azt jelenti , hogy tudnak kulonbseget tenni jo es rossz kozott . Mert folyamatosan tulelesi modban vannak . Felnek , hogy kiborul az anyjuk , nem akarjak , hogy megvedd oket mert tudjak utana mi kovetkezik ! Igy nottek fel ! Ok oldjak meg a ti problemaitokat , minden nap ! Nekik ez a termeszetes , hogy ok a beke birok . Es szerinted ez a jo a gyerekeknek . A gyerekeidet hulyere veheted , mert nincs ralatasuk a dolgokra , de minket nem . Mi latjuk apak gyongye , hogy pont leszrod oket ! hagyd ott oket a francba . Felnonek majd valahogy . A tobbi gyerek is felnott. Felnevelik magukat , nincs mas valasztasuk .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!