Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnam a gyerekeinknek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnam a gyerekeinknek megmagyarazni, hogy lelkileg nem tudom tovabb elviselni a felesegem banasmodjat es szeretnek elvalni?

Figyelt kérdés
A hazassagunk negyedik eveben kezdodott, hogy a felesegem idorol idore hirtelen felindulasbol megutott. Sohasem szenvedtem horzsolasoknal, karmolasoknal nagyobb serulest, de nagyon stresszeltek ezek az incidensek, mivel en sohasem utottem meg sem ot, sem a gyerekeket. Mai perspektivabol nezve persze jobb lett volna mar az elejen elvalnom, de az elso incidensek idejen az idosebbik gyerek alig egyeves volt, es nem akartam elvesziteni. Azt is remeltem, hogy ha sikerul jobb allast kapnom, akkor javulni fog a helyzet, mert tobbek kozott az anyagi problemaink okoztak a felesegem ingerultseget. Kesobb, ahogy a gyerekek nottek, tobbszor is elofordult, hogy a bantalmazas miatt elmentem otthonrol, a munkahelyemre, de a gyerekek hazahivtak, mert nagyon hianyoztam nekik. Ok mindkettonkhoz ragaszkodnak, es ezert szeretnek, ha egyutt maradnank. Mostanra az anyagi helyzetunk rendbe jott, mert jo allasom van, de sajnos az otthoni helyzet nem javult. A fizikai bantalmazas csokkent, de idonkent meg elofordul, a verbalis bantalmazas viszont nagyon gyakori, es a felesegem immar teljesen elhidegult tolem. Kizartnak tartom, hogy a hazassagunk rendbe tudjon jonni, igy eljutottam a valas gondolataig, a gyerekek viszont tovabbra is azt akarjak, hogy maradjak. Ok a hosszu megszokas folytan termeszetesnek veszik, hogy az anyjuk idonkent kiabal veluk, illetve velem, es mivel oket (az incidensek dacara) ketsegtelenul szereti a felesegem, valoszinuleg nem fogjak fel a problema sulyat. Megprobaltam nekik megmagyarazni, de nem sikerult, a legutobbi bantalmazas soran eppenseggel nekem mondtak, hogy en kerjek bocsanatot azert, mert ugymond felbosszantottam a felesegemet (aki ezert megutott). Attol tartok, hogy ha elvalok, akkor elvesztem a bizalmukat es ugy erzik, eltaszitottam oket magamtol, de igy megsem birom leelni az eletem hatralevo reszet. Most mar mindket gyerek tiz eves mult.

2022. okt. 29. 18:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 A kérdező kommentje:

#27: "A bizonyítékokat csak gyűjtsed.": Igen, mar gyujtom egy ideje.

"Ha bejelented a válást, a bántalmazó sokkal durvább lesz mint eddig. Nem ismered még azt az arcát." De, sajnos nagyon is ismerem. Az ugynevezett alkalmatlansagom is duhiteni szokta, de ha ellenallast tapasztal a reszemrol, az meg sokkal jobban.

"A bíróságnak viszont hazudni fog rólad, és a gyerekeket is rábírhatja a hazugságra. Legyél felkészült.": Persze, erre szamitok is. Vele nem lehet kolcsonos megegyezeses valast teto ala hozni, o nyerni akar, mindegy, milyen eszkozokkel.

"Nagyon olcsón akarod megúszni." Nem tudom, mibol vontad le ezt a kovetkeztetest...

2022. nov. 11. 11:13
 32/102 A kérdező kommentje:
#22: "Borzasztóan el lehetnek már torzulva." A torzulast foleg ott lehet latni, hogy termeszetesnek es megszokottnak tekintik, hogy az anyjuk kisebb dolgok miatt is kiabal, illetve hogy engem is ugy dirigal es ugraltat, mint oket. (Ez reszben azert van igy, mert az osztalytarsaik egy reszet is igy nevelik otthon, vagyis akkor is elofordul a kiabalas vagy esetenkenti testi fenyites, ha egyebkent nyilvanvaloan jo a szulo-gyermek kapcsolat.) Felnottkorukban ez komoly problema lesz, ha nekik lesz csaladjuk. Mindennapi szinten viszont sokkal kevesbe vannak stresszelve, mint en, nagyon sokat beszelgetnek, trefalkoznak, jatszanak az anyjukkal, mig a felesegem es koztem mar evek ota minimalis szinten van a kommunikacio, a gyengedseg, stb.
2022. nov. 11. 11:25
 33/102 anonim ***** válasza:
100%

Felnottkorukban ez komoly problema lesz, ha nekik lesz csaladjuk

Sajnos igen, mert akaratlanul is ezt a mintát viszik tovább.

2022. nov. 11. 11:40
 34/102 anonim ***** válasza:
61%

Megértettük kérdező! A kérdés , hogy fogadtasd el a gyerekeiddel a döntést , hogy te lelépsz nélkülük . Ott hagyod őket a mentálisan beteg feleségednek! Gratulálok! Gondoltam már az elején is , hogy nem nagyon érdekel téged a gyerekeid sorsa.

Elősször leírod , hogy már torzult a személyisegük , következő mondatban pedig leírod , hogy mennyire szoros és jó a kapcsolatuk a mentálisan beteg feleségeddel aki egyébként egy szuper anya ! Van valami nőcskéd ? Vagy anyuka nem is olyan mentálisan beteg mint ahogy te írod? Valami itt bűzlik.

2022. nov. 11. 12:57
 35/102 anonim ***** válasza:
63%

"Mindennapi szinten viszont sokkal kevesbe vannak stresszelve, mint en, nagyon sokat beszelgetnek, trefalkoznak, jatszanak az anyjukkal, mig a felesegem es koztem mar evek ota minimalis szinten van a kommunikacio, a gyengedseg, stb."

Most mi alól mentetted fel magad ezzel a szösszenettel?!

2022. nov. 11. 13:00
 36/102 anonim ***** válasza:
100%

""Nagyon olcsón akarod megúszni." Nem tudom, mibol vontad le ezt a kovetkeztetest..."

Abból, hogy felmented magad a gyerekekért való küzdelem alól azzal a hazugsággal hogy az elmebeteggel jól kijönnek.

Én megértem hogy nincs erőd most küzdeni mert minden erődet elszívta a nő. De legalább ne menekülj hazugságok mögé.

A gyerekeket tönkre fogja meg jobban tenni és pont. Ez az igazság.

Ha el is mész erőt gyűjteni, mert a saját erőd nélkül küzdeni se fogsz tudni, akkor se áltasd magad hazugságokkal. Mert Nekik szükségük lesz rád. Ha elmész, ők vagy a kettő közül a gyengébbik lesz a kővetkező első számú áldozat.

2022. nov. 11. 13:09
 37/102 A kérdező kommentje:
#35: Semmi alol nem mentem fel magam, csak figyelem oket immar tizegynehany eve. Ok a maguk modjan sokkal normalisabb modon gondolkoznak, mint a felesegem, mert ertik es elfogadjak, hogy az en stilusom es szemelyisegem mas, mint az ove, es kulon-kulon mindegyikunkkel jol meg tudjak talalni a kozos hangot. Ugyanakkor viszont pontosan ebbol az okbol kifolyolag nem ugy latjak, hogy az en nevelesi modszerem es a felesegeme kozul az egyik jobb, a masik rosszabb, hanem "apa igy csinalja, anya ugy csinalja." Negyszemkozt nemegyszer megkerdeztem oket, felnek-e valakitol a csaladban. A valaszok mindig ezek voltak: a batyjuktol nagyon (o nem bantalmazta oket, csak szigoru volt hozzajuk), az anyjuktol egy kicsit, tolem egyaltalan nem. A nagyobb talan most mar meg fogja erteni, hogy vannak bizonyos altalanos csaladi nevelesi normak, es a felesegem viselkedeset nem teszi elfogadhatova, ha az osztalytarsaik szulei kozul masok is igy viselkednek.
2022. nov. 11. 13:26
 38/102 anonim ***** válasza:
65%
Tudod kérdező én nem vagyok egy verekedős , utálkozó ember , de ha veled kéne élnem én is ütnélek vágnálak! Nem bírsz egy rohadt egyenes választ sem adni ! Rohadt fárasztó vagy ! Mondd meg szépen te menni akarsz , de nem kell a két gyerek a nyakadba. Mert erről van itt szó!
2022. nov. 11. 13:32
 39/102 A kérdező kommentje:
#36: Nezd, ha ok nem akarnak elmenni az anyjuktol, es szerinted azzal is magukra hagyom oket, ha valas utan csak lathatasi jogon maradok veluk kapcsolatban, abbol az jon ki, hogy maradjak otthon a hazassagban, hogy megvedhessem oket, es viseljem el a felesegem banasmodjat meg 7 evig, amig a kisebbik is nagykoru lesz. Nagyon jo tanacs.
2022. nov. 11. 13:35
 40/102 anonim ***** válasza:
100%
Kicsoda a bátyjuk?
2022. nov. 11. 13:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!