Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kisemmizhet a férjem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kisemmizhet a férjem?

Figyelt kérdés
Adott a családi házunk amiben élünk én a férjem és a két nagykorú gyerekem. A ház a férjem nevén van az ő szüleié volt a ház. A házból nekem nem járna semmi ha elválnánk? 27 éve itt lakom vele azóta vagyunk házasok közös bankszámlára ment a fizetésünk, közösen fizettük a rezsit a hiteleket mindent közösen vettünk mivel ő kezelte az én fizetésemet is az utolsó forintig a családi kasszába ment. Mégis ha elválnánk nem lenne a házból semmim?

2019. okt. 2. 14:17
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
23%
A ház azután került a nevére h összeházasodtatok, vagy előtte?
2019. okt. 2. 14:19
 2/51 anonim ***** válasza:
100%
házasság előtt szerzett, illetve örökölt vagyon különvagyonnak számít.
2019. okt. 2. 14:22
 3/51 anonim ***** válasza:
78%
"A ház a férjem nevén van az ő szüleié volt a ház. A házból nekem nem járna semmi ha elválnánk? " - K
2019. okt. 2. 14:25
 4/51 anonim ***** válasza:
100%
...Kérdező, az örökség megmarad magánvagyonnak... de amit a 27 év alatt az ingatlanra költöttetek (felújítás, stb) annak a fele arányában jár neked rész.
2019. okt. 2. 14:26
 5/51 anonim ***** válasza:
37%

Nem járna semmi, de szerintem jogos. Attól mert fizeted a rezsit meg apróbb dolgokat, még miért lenne tulajdonjogod?

Ha tudod igazolni számlával, hogy miket vettél a házba, azokra igényt tarthatsz.

Persze nem mindegy, hogy mikor és hogy jutott hozzá a férjed. Ha örökölte, ajándékba kapta, akkor semmi közöd hozzá, függetlenül attól, hogy mikor lett az övé.

2019. okt. 2. 14:28
 6/51 anonim ***** válasza:
20%
Semmi nem jár.
2019. okt. 2. 14:30
 7/51 anonim ***** válasza:
42%

5# vagyok, inkább te semmiznéd ki ha tehetnéd, ahogy értem.

Ha a te szüleid házában laknátok, te válás esetén akarnád, hogy vigye a ház felét? Nem.

2019. okt. 2. 14:30
 8/51 anonim ***** válasza:
54%
Off: a hazassag alatt szerzett vagyon (pl orokolt lakas) nem lesz kozos, nem? Vagy igen? Koszi
2019. okt. 2. 14:31
 9/51 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, nem, ahogy a névre szóló ajándék sem.
2019. okt. 2. 14:36
 10/51 anonim válasza:
88%

Tehát: a házasság előtt szerzett vagyon, így a ház a férjedé, különvagyona. Nem válik közössé.

Amire igény tarthatsz, az a házasság alatt szerzett vagyon fele és az, amit a házra költöttetek fele, pl. felújítás stb, azaz az értéknövekmény fele.

Nos, ezért van az, hogy ilyen esetben nem költünk a más tulajdonára, és nem adjuk oda a teljes pénzünket, hanem házassági szerződést kötünk (ezt mindig) és különkassza van.

2019. okt. 2. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!