Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komolyan ennyire önző egy csomó férfi? (fogamzásgátló)
Szerencsére a többség értelmes és fel tudja fogni azt, ha a nő nem akar fogamzásgátlót szedni.
- Gyűlölöm a gyógyszereket.. Még fejfájásra sem veszek be sosem.
- Hallani nem is egy esetről, amikor teljesen tönkretette a nő szervezetét a tabletta. Sajnos én is ismerek ilyet személyesen, aki hónapokig küzdött. (Utána egy más fajtát írt fel neki az orvos, az már jobb vlt, de a haja pl. azóta is hullik tőle.)
- Rengetegen meghíznak a fogamzásgátlótól - vagy ha nem is attól, de közvetetten a tabletta szedése hozzájárul. Én amúgyis hízékony vagyok, kösz, de nem akarnék emiatt is stresszelni.
- Akármi közbejöhet, hasmenés, másik gyógyszer szedése ami már teljesen haszontalanná változtatja, elég egyetlen egyszer nem odafigyelni és kész, megtörtént a baj.
- Ha teherbeesek közben, mert ostobán nem figyeltem oda, akkor a magzat is sérülhet, károsodhata gyógyszer miatt.
- Nehezebb teherbe esni, ha szeded. (Természetesen van, akinek így is szerencséje van.)
- Meddővé is válhatsz - kösz, de nem akarok én lenni az a 10000-ből egy.
- És ami a legfontosabb érv: nem szeretném szedni, nem akarom a szervezetemet felesleges gyógyszerrel tömni, amikor van már, nem hormonális megoldás is! Ami mellesleg ugyanolyan - ha nem praktikusabb, hatásosabb megoldás. (Nekem az óvszerrel még sosem volt negatív tapasztalatom.)
Vannak férfiak, aki pedig ezt nm képesek felfogni. Előfordult olyan, hogy valaki a fejemhez vágta, hogyha nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni, akkor nem vagyok elég érett a szexhez. (Amúgy kiváncsi lennék, hogyha a férfiak számára lenne létrehozva egy hasonló készítmény, ami hasonló mellékhatásokat produkálhat, akkor hány pasi venné a fáradságot, hogy szedje.)
Persze, aláírom, van, akinek bejön a fogamzásgátló, nem ez a vita témája, hanem az, hogy ha valakinek nem, ha valaki nem akarja, akkor miért akarja bárki is azt erőltetni?
Látom megint le kell mennem dedóba, hogy megértessem az itteni fogyatékosokkal a helyzet súlyosságát.
Képzeld el a következőt: ülsz a munkahelyeden és csinálod a dolgod. Tök jól elvagy, egyszer csak jön egy üzenet, hogy holnaptól egy kutya fog nálad lakni. Félreértés ne essék, ez nem egy felkérés, hanem egy kijelentés, amin nem lehet változtatni. Nincs jogod eldönteni, hogy akarod-e a kutyát vagy sem, ezt már mások eldöntötték helyetted, neked pedig asszisztálnod kell ehhez, ha pedig erre nem vagy hajlandó, akkor meg leszel büntetve. Át kell alakítanod a házad, át kell rendeznek az életed, meg kell változtatnod az időbeosztásod, mindezt azért, mert valaki rád erőltetett egy kutyát, amiről meg se kérdezte, hogy akarod-e.
Ennél egyszerűbben nem tudok fogalmazni, ha még egy ilyen dedós metafora se elég egyszerű ahhoz, hogy értelmezni tudjátok, akkor sajnálom, mert ennél egyszerűbben nem tudom érzékeltetni, hogy azt a mérhetetlenül nagy igazságtalanságot, amit a ti 8 bites agyatok képtelen feldolgozni.
A nőnek joga van eldönteni, hogy megtartja-e a gyereket, vagy sem, míg a férfinek ebbe nincs beleszólása, kvázi elveszik tőle a döntés jogát, hogy akar-e apa lenni. Képzeld bele magad a kutyás szituba, csak épp egy gyerekkel. Nincs törvényes módja annak, hogy te nemet mondj a gyerekre, mert ezt a nő már eldöntötte helyetted. Képesek vagytok felfogni a csökött agyatokkal, hogy ez mennyire szembemegy a demokratikus jogállam intézményével? Rákényszeríteni valakit egy olyan életre, amit az az illető egyáltalán nem akar és még pluszba büntetni az ellenállásáért semmiben se különbözik a rabszolgaságtól. Ha a nő meg akarja tartani a gyereket, de a férfi nem, akkor annak a férfinak joga van lemondani róla és ezért egy normálisan működő, tisztességes államnak nem szabadna büntetni a férfit. Mivel gondolom még mindig nem fogta fel a csökevényes tudatotok a helyzet súlyosságát, ezért itt van még egy óvodás példa: Julcsi és Géza elmennek fagyizni. Julcsi csokisat akar, Géza vaníliásat, azonban a végén mindketten csokisat kapnak. Géza hiába tiltakozik, az lesz, amit Julcsi mond, mert a törvény kimondja, hogy két ellentétes döntés esetén a nő véleményét kell figyelembe venni.
Ha ezt se vagytok képesek felfogni, akkor tényleg megérett az emberiség a pusztulásra....
A kedves férfit, ha ennyire kitöri a frász a gyerek gondolatától, akkor ne dugja a farkát punciba!
Nem kötelező!
Elárulom, fogamzásgátló mellett is megvan az esélye a terhességnek (igaz elég alacsony, de van).
Én tisztában vagyok vele, hogy vannak mellékhatásai a fogamzásgátlóknak, hiszen ez is egy gyógyszer, mint a Cataflam, az Aszpirin vagy bármi más. Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, de azok csak az arra érzékenyeknél/hajlamosaknál jönnek elő (nálam soha nem volt semmi mellékhatás). Nem véletlenül kell az orvossal konzultálni és alapos kivizsgálás a szedése előtt.
Nekem sem írhatnak fel pl. Klacid Uno-t, mert amikor egyszer ezt kaptam valami betegségre, akkor előjött pár mellékhatás, de van más alternatíva, ha olyan típusú gyógyszerre lenne szükségem.
Fogamzásgátlókból is több alternatíva van, és azért többnyire mindenkinek meg lehet találni (természetesen alapos és körültekintő kivizsgálás és egyeztetés után) a megfelelőt. Illetve ha minden előzetes vizsgálat ellenére sem válik be a kapott tabletta és a mellékhatások tartósnak bizonyulnak, akkor azt is egyeztetni kell. Ezért van ott az orvos, amelyik orvos meg ezt elsumákolja, az felelőtlen, de mivel szabad orvosválasztás van, a páciens is mondhatja azt, hogy ilyen esetben másik orvoshoz megy, aki alapos.
Aztán ha semmilyen tabletta nem válik be, akkor alternatív megoldásokhoz kell folyamodni. Ha valaki nem ehet mogyorót, mert fulladással reagál rá a teste, akkor minden formában kerülnie kell a mogyorót, és akkor ehhez kell alkalmazkodni.
A szexuális védekezéssel sincs másképp, meg kell találni mindenki számára a megfelelőt, és ha valami sehogyan sem jöhet szóba, akkor azt nem szabad erőltetni.
Mellesleg az ideális az, ha mindkét fél védekezik.
Miért hiszik, hogy csak a pasik utálják a gumit? Én nőként inkább halnék meg szex nélkül, mint hogy még egyszer az életben gumit használjak...
Amúgy a te döntésed, ha nem akarsz gyógyszert, akkor ne szedd. A pasi döntése meg, hogy ezzel együtt tud-e élni. Most ebben a témában te is önző vagy, meg a pasi is, és tudod mit? Ez így van jól. Nem kell MINDENBEN kompromisszumokat kötni. Neked fontos az egészséged, és ez tök alap, tök jó, tök igazad van. A szex lényege meg az, hogy élvezze mindkét ember. Ha valaki nem élvezi gumival, akkor ne csinálja gumiban, tök igaza van, hogy nem akarja úgy vállalni.
Nem egymást keresitek, nincs ezzel semmi baj.
Nálam az önző értelmezése, hogy a saját érdekeit helyezi előtérbe. Szóval igen, önző. Az már más kérdés, hogy okkal az-e. Ha tovább olvastad volna, akkor láthattad volna, hogy írtam, hogy tök igaza van, hogy önző ebben a témában, legyen is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!