Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komolyan ennyire önző egy csomó férfi? (fogamzásgátló)
Szerencsére a többség értelmes és fel tudja fogni azt, ha a nő nem akar fogamzásgátlót szedni.
- Gyűlölöm a gyógyszereket.. Még fejfájásra sem veszek be sosem.
- Hallani nem is egy esetről, amikor teljesen tönkretette a nő szervezetét a tabletta. Sajnos én is ismerek ilyet személyesen, aki hónapokig küzdött. (Utána egy más fajtát írt fel neki az orvos, az már jobb vlt, de a haja pl. azóta is hullik tőle.)
- Rengetegen meghíznak a fogamzásgátlótól - vagy ha nem is attól, de közvetetten a tabletta szedése hozzájárul. Én amúgyis hízékony vagyok, kösz, de nem akarnék emiatt is stresszelni.
- Akármi közbejöhet, hasmenés, másik gyógyszer szedése ami már teljesen haszontalanná változtatja, elég egyetlen egyszer nem odafigyelni és kész, megtörtént a baj.
- Ha teherbeesek közben, mert ostobán nem figyeltem oda, akkor a magzat is sérülhet, károsodhata gyógyszer miatt.
- Nehezebb teherbe esni, ha szeded. (Természetesen van, akinek így is szerencséje van.)
- Meddővé is válhatsz - kösz, de nem akarok én lenni az a 10000-ből egy.
- És ami a legfontosabb érv: nem szeretném szedni, nem akarom a szervezetemet felesleges gyógyszerrel tömni, amikor van már, nem hormonális megoldás is! Ami mellesleg ugyanolyan - ha nem praktikusabb, hatásosabb megoldás. (Nekem az óvszerrel még sosem volt negatív tapasztalatom.)
Vannak férfiak, aki pedig ezt nm képesek felfogni. Előfordult olyan, hogy valaki a fejemhez vágta, hogyha nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni, akkor nem vagyok elég érett a szexhez. (Amúgy kiváncsi lennék, hogyha a férfiak számára lenne létrehozva egy hasonló készítmény, ami hasonló mellékhatásokat produkálhat, akkor hány pasi venné a fáradságot, hogy szedje.)
Persze, aláírom, van, akinek bejön a fogamzásgátló, nem ez a vita témája, hanem az, hogy ha valakinek nem, ha valaki nem akarja, akkor miért akarja bárki is azt erőltetni?
Teljesen megértem a hozzáállásod. Én csak saját döntésemből szedem, mert mikor óvszerrel védekeztünk és késett, teljesen idegbeteg voltam, hogy biztos olyan kézzel megujjazott a barátom, vagy hozzányúltam az óvszer tetejéhez olyan kézzel és biztos terhes vagyok, stb. Szóval minden hónapban rém ideges voltam és csináltam a terhességi teszteket... Mióta azt szedem, ilyen szempontból nyugodt vagyok, de az igaz, hogy nagyon sokat szenvedek vele: mikor betegség miatt kihánytam, abban a hónapban hiába szedtem, mellette óvszert kellett hszanálni, ráadásul furcsa hóközi vérzéseim voltak. Sokszoe többször vagyok rosszkedvű indokolatlanul és sokkal érzékenyebb lettem, minden hülyeségen bőgöl- ha valaki kicsit emeltebb hangon szól hozzám, elkezdek sírni... Ezek a dolgok már kezdenek nekem zavaróak lennk, úgyhogy gondolkozom, hogy vissza kéne állni óvszerre, csak akkor tudom, hogy megint jönne az idegeskedés.
Egyébként tudod mi a vicc? Ugyanilyen mellékhatásokkal szerintem sokkal több férfi vállalna be gyógyszert, mert annyira felelőtlenek, úgy állnak hozzá, hogy van szex és kész. Az agyukban nincs vér olyankor...a hosszútávú mellékhatásokkal kevesen törődnének, mert hát dughatnak sgy jót ugye. Az más kérdés, hogy nem bíznék abban, hogy rendszeresen beveszik, hiszen úgysem ők lesznek terhesek...
Nekem semmi negatív mellékhatása nem volt a fogamzásgátlónak, sőt, de nem vagyunk egyformák, és a gyógyszerek sem egyformák. Azért akinek gondjai vannak a gyógyszer szedése óta, esetleg jelezhetné ezt az orvosa felé, és javasolhatná, hogy esetleg próbáljanak ki egy másikat. Nem csak egyféle tabletta van a piacon.
Ettől függetlenül azért vannak olyan nők, akik semelyiket sem szedhetik, mert olyan érzékeny a szervezetük.
Hál'istennek nem vagyunk egyformák!
Az én párom tényleg szeret és nem akarja, hogy gyógyszerekkel mérgezzem a szervezetemet.
Ő is ugyanúgy ellene van, ahogy én.
Még anno én kérdeztem tőle, hogy írassak-e fel fogamzásgátlót, és azt mondta ne!
Meg kell találnod a megfelelő partnert, ennyi a titok nyitja. N
Nem szednék. Pont tavaly év végén volt hír, hogy nem bírták a mellékhatásokat.
google: male contraceptive study
13-as megmondta a tutit: "Meg kell találnod a megfelelő partnert, ennyi a titok nyitja."
Nem vagyunk szerencsére egyformák, mindenki megtalálja a párját. Ha neked olyan férfi kell, akinek megfelel a gumi, és nem várja el hogy tablettát szedj, akkor keress olyat. Ennyi, nem több. Egyébként meg nem biztos, hogy önzés a férfi részéről elvárni, hogy a nő oldja meg a fogamzásgátlást, ugyanis férfi fogamzásgátlás nem létezik. Igen, van gumi, de számomra (és még sok férfi számára) nem jelent semmiféle élvezetet a szex gumival. Viszont nem csak fogamzásgátló tabletta létezik, egyéb más női módszerek is vannak, tehát nem értem miért kellett ezt a kérdést az önző férfiakra kiélezni. Az is önző hozzáállás, hogy márpedig én aztán NEM, és a másik meg fogadja el. Voltam ilyen helyzetben, a vége szakítás lett, nem állítom hogy konkrétan a szex miatt, de az is hozzájárult a megoldatlan problémák sorához.
Igen, sok pasi ilyen önző, de azok nem férfiak. Így foglalkozni sem érdemes velük.
Kb. ugyanazok a pasik, akik szerint a menstruációs görcs csak hiszti, az análszexet meg minden nő élvezi, csak a pasiknak fáj a börtönben.
Az ilyet nyugtasd meg, hogy veled biztosan nem kell gumit húznia. Ugyanis szex sem lesz. Aztán mosolyogva sétálj el.
Nekem a szexuális kultúrájáról is sokat elárul, ha 16 év fölötti, de gumiban nem tud... akkor nem tud az gumi nélkül se. ;)
Senki sem köteles bármit is szedni, a másik kényelme érdekében. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!