Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komolyan ennyire önző egy csomó férfi? (fogamzásgátló)
Szerencsére a többség értelmes és fel tudja fogni azt, ha a nő nem akar fogamzásgátlót szedni.
- Gyűlölöm a gyógyszereket.. Még fejfájásra sem veszek be sosem.
- Hallani nem is egy esetről, amikor teljesen tönkretette a nő szervezetét a tabletta. Sajnos én is ismerek ilyet személyesen, aki hónapokig küzdött. (Utána egy más fajtát írt fel neki az orvos, az már jobb vlt, de a haja pl. azóta is hullik tőle.)
- Rengetegen meghíznak a fogamzásgátlótól - vagy ha nem is attól, de közvetetten a tabletta szedése hozzájárul. Én amúgyis hízékony vagyok, kösz, de nem akarnék emiatt is stresszelni.
- Akármi közbejöhet, hasmenés, másik gyógyszer szedése ami már teljesen haszontalanná változtatja, elég egyetlen egyszer nem odafigyelni és kész, megtörtént a baj.
- Ha teherbeesek közben, mert ostobán nem figyeltem oda, akkor a magzat is sérülhet, károsodhata gyógyszer miatt.
- Nehezebb teherbe esni, ha szeded. (Természetesen van, akinek így is szerencséje van.)
- Meddővé is válhatsz - kösz, de nem akarok én lenni az a 10000-ből egy.
- És ami a legfontosabb érv: nem szeretném szedni, nem akarom a szervezetemet felesleges gyógyszerrel tömni, amikor van már, nem hormonális megoldás is! Ami mellesleg ugyanolyan - ha nem praktikusabb, hatásosabb megoldás. (Nekem az óvszerrel még sosem volt negatív tapasztalatom.)
Vannak férfiak, aki pedig ezt nm képesek felfogni. Előfordult olyan, hogy valaki a fejemhez vágta, hogyha nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni, akkor nem vagyok elég érett a szexhez. (Amúgy kiváncsi lennék, hogyha a férfiak számára lenne létrehozva egy hasonló készítmény, ami hasonló mellékhatásokat produkálhat, akkor hány pasi venné a fáradságot, hogy szedje.)
Persze, aláírom, van, akinek bejön a fogamzásgátló, nem ez a vita témája, hanem az, hogy ha valakinek nem, ha valaki nem akarja, akkor miért akarja bárki is azt erőltetni?
47#
Az ügyész ismerősöm mást mond. Ha becsúszik egy gyerek, akkor ott a férfi nyaka köré egy láthatatlan hurok köttetik és a nő kegyelmén múlik, hogy az a férfi el lesz-e veszejtve vagy sem. Ha a nő úgy dönt, hogy megtartja a gyereket, akkor a férfi előtt két opció áll: vagy kötelezően megállapodik a nő mellett, feláldozza az addigi életét és a gyereknek szenteli az újat, vagy 20 évig fog gyerektartást fizetni, ami a magyar megélhetést ismerve a legtöbb férfi számára egyet jelent a pénzügyi bénulással. A gyerekvállalás esetén jogi szinten a férfinek semmi beleszólása nincs a dologba, ha akar gyereket, ha nem, a nőn múlik, hogy megmarad-e. Rengeteg nő alkalmazza azt a taktikát, hogy behazudja, hogy fogamzásgátlót szed, megdugatja magát, teherbe esik, aztán addig zsarolja a férfit, amíg el nem veszi őt, vagy ha erre nem hajlandó, akkor bíróságra viszi az ügyet és elveszi a fél fizetését fizetését. Több ezer férfi ül börtönben azért, mert nem tudták időben befizetni a gyerektartást, egy helyi középiskolás földrajztanárt épp karácsony előtt vittek be, mert nem tudta kifizetni a havi kétszer 60 ezer forintot a volt barátnőjének, akinek becsúsztak az ikrek és nem akarta elvetetni őket, a férfi persze az abortusz mellett volt, de neki jogilag semmi beleszólása nincs abba, hogy megmaradnak-e a gyerekek vagy sem. Gondolom ez a tanár is egy szemét, alja tetű volt és megérdemelte azt a 8 hónap letöltendőt és azt, hogy soha többé nem taníthat a büntetett előélete miatt.
Persze a férfiak szenvedése csak kutyakomédia, ez köztudott, szóval nem várom, hogy megértsd.
Brühühü, szegény férfi...
Ha volt akkora balek, hogy a nőre bízta a sorsát, akkor így járt.
Nehogy már ő legyen az egyetlen áldozat, persze beakasztani betudja, mi?
Ahhoz nem kell felelősség!
Az ügyész ismerősöd jó nagy tahó lehet, kb. egyenértékű azzal a férfivel, aki számára a saját gyereke csak nyűgöt jelent a hátralévő életében!
16.
Hallottam ostoba, ennek ellenére 2 barátnőm is volt akikkel hónapokig így "védekeztem". Tabit nem akartak szedni, de a gumit sem szerették, nem az én ötletem volt. Nekem sok előváladékom nincs, azt is leszopogatták még előtte. Soha nem volt ebből probléma, ha az ember észnél van.
"Senki sem köteles bármit is szedni, a másik kényelme érdekében."
Mint ahogy óvszert sem köteles senki húzni, aki nem akar. És akkor patthelyzet.
"Felelőtlen pasik mindig voltak, lesznek is. És honnan tudja az ember lánya, hogy épp nem lesz-e az?"
Ezért kell előbb megismerni az illetőt és utána lefeküdni vele. Nem fordítva...
Nem olvastam végig mindent, de:
1. Attól függetlenül, hogy az anyjával szétmentél, a gyereked attól még a gyereked, és szeretned kell. Nekem van egy rendes férfi ismerősöm, akit sajnálok. Ők is szétmentek, de amikor a bíró a tárgyaláson a gyerektartásról kérdezte, akkor azt mondta, hogy a maximális összeget fizetné. Mert imádja a gyermekeit. Viszont ha van egy mocsok, amibe semmi apai ösztön nem szorult, akkor nem bírod rajta behajtani, pedig egy gyereket(főleg kicsit) nevelni nem 2 Ft.
2. Nő létemre utálom a gumit, mondjuk én allergiás is lehetek rá, mert engem csíp, irritál. Jobb a gyógyszer.
3. Mondjuk ha az én barátom rám erőltetné a gumit, pontosan úgy éreznék, mint te a gyógyszerrel. Védekezni valahogyan kell, de egyik módszert sem szabad ráerőltetni a másikra. Olyat kell találni, ami mindkettőtöknek jó.
Igen, tényleg ilyenek a férfiak a saját és a barátnőim tapasztalata alapján. Nyilván ez nem egy reprezentatív minta, de ahogy olvasom itt, másoknál sem jobb a helyzet.
Egyébként én szedek fogamzásgátlót, mert kényelmesebbnek tartom, nagyobb biztonságban érzem így magam, és segített a baromi erős menstruációs görcseimen is, de azért ne tegyünk már úgy, mintha egy ártalmatlan kis cukorka lenne! Vegyétek a fáradságot, és olvassátok el egy fogamzásgátló tabletta betegtájékoztatóját, kb. egy A4-es oldalt tele lehetne írni a mellékhatásokkal, amelyek között vannak enyhébbek, de vannak igen súlyosak is. Mondom ezt úgy, hogy mint említettem, én szedem, de mérlegelni kell. Az a gyógyszer, amit az orvosom felírt nekem, teljes mértékben bevált, az első 1-2 levélnél érzékeltem csak kisebb mellékhatásokat (közti vérzés, fejfájás), viszont van, aki nem ilyen szerencsés, és súlyos gondokat okoz nála a tabletta szedése, illetve ha trombózisra hajlamos, vagy máj- és veseproblémái vannak az illetőnek, akkor alapból nem is szedhet, ilyen esetben pedig maradnak a hormonmentes fogamzásgátló eszközök, amelyek közül a legmegbízhatóbb az óvszer. Ha ezt valaki nem képes bevállalni a partnere egészsége érdekében (mert lássuk be, azért az egészség megelőzi a kényelmet a fontossági sorrendben), akkor azt hagyni kell, hadd menjen, mert nem ér annyit.
Egyébként vicces, hogy itt az óvszerpárti lányokat lefeminácizzák a fiúk, miközben a feminizmus nagy vívmányának számítottak a fogamzásgátló tabletták, amikor először megjelentek, hiszen ezek voltak az első olyan eszközök, amelyeken keresztül a nő kontrollálhatta a fogamzásgátlást. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!