Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?
Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.
Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.
És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.
Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?
280 Baszki... Miről beszélsz? :D Azt mondtam, hogy aki nem SZIMPATIKUS nekem, az csak udvariasságot és korrekséget kap. Ennek az oka lehet a kinézet, de lehet a viselkedés, a világnézet, a hangszín, az öltözködés, a beszédmód... Konkrétan bármi. Ezért pontosítottam, hogy "bármilyen okból".
A diszkrimináció szót sem érted. Az említett kifejezést akkor használjuk, amikor egy ember vagy egy csoport jogai sérülnek, nem akkor, amikor egy személy megválogatja a barátait. Mi az, hogy diszkrimináció? Talán mindenkinek alanyi jogon jár a barátságom, és nekem kutya kötelességem mindenkivel haverkodni? Na ne mondd...
Ismétlem, az alapvető emberi korrektséget mindenki megkapja tőlem, tekintet nélkül a tulajdonságaira. De nehogymár bárki is meg merészelje mondani nekem, hogy az ezen túlmutató kedvességet ki felé közvetíthetem.
281
Te most a felszínességet magyarázod?
Felszínes vagy ennyi. És képmutató. Ne magyarázd túl. Békélj meg vele.
Mondtuk, hogy ne etesd a trollt:D
Debilek szegények, nem értik az embereket, a szociális kapcsolatokat, a világot, de azért mutogatnak, követelőznek. Majd ha veszik a fáradtságot megismerni a világot, lehet értelmes vitát folytatni, de addig sajnos marad az, hogy ne etesd a trollt.
Nagyon aktív lett újra a piros trollok és a kék trollok összecsapása. Az állás eddig 5345344 - 3453535 pont. Vajon ki viszi be a következő csapást?
Hajráegyik, nehagydmagadmásik!!!
282
Ja, látom, ellenérvre nem futja. :D
Viszont válaszolj: Mindenkinek alanyi jogon jár az én barátságom? Igent vagy nemet várok. Hajrá.
287
...heh? Új mélypont.
Egy pont a troll-csapatodnak, bármelyik is az.
286
Hát ha megérdemli emberileg akkor miért nem? Mert ferde az orra? Gusztustalan vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!