Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?
Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.
Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.
És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.
Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?
"Az a kérdés, hogy korrekt elvárás-e a férfiak részéről az egyenlőség a társkeresés területén"
Nem. Amikor egyenlőségről van szó, az állam van az egyik oldalon. Hogy jogilag egyenlőnek tekintse a nőket és a férfiakat.
Hogy kinek ki tetszik... ez olyan, mintha megmondaná neked az állam, hogy a fizetésedet mire költsd, mert abból kevés fogy.
#237 Teljesen jogosnak tartanám az összes kérdést egy igazságos világban. Így viszont vagy naivitás, vagy szándékos félreértésről van szó, de ettől még nekifuthatunk.
"Miért jöjjön össze veled egy nő, ha nem szimpatikus számára a jellemed?"
Ha nem szimpatikus neki a jellemem, akkor ne jöjjön össze velem. De ez aligha fog kiderülni, ha a külsőm miatt totálisan diszkriminálva vagyok, és nem kapok esélyt. Ez igaz az összes többi kérdésre is, tehát az én szempontomból (és itt nem én vagyok a lényeg, hanem hogy férfiak millióiról beszélünk, akiknek ez a realitásuk) a külső az egyetlen jogos szempont, de az abból adódó esélytelenségem is csak bizonyos körülmények következménye.
Arról - már ne haragudj - nem én tehetek, hogy a papíron az én szintemen lévő nővel is elhitették, hogy ő is keresse csak az irreális, tökéletes szépségideált, miközben ő maga ugyanolyan messze van tőle, mint én. Holott egy ilyen eltorzult értékrendek nélküli, kevésbé felszínes alternatív világban simán boldogan élhetnénk együtt. Helyette én vergődök magányosan, őt pedig rossz esetben sorozatosan megcsalják, jó esetben, ha szerencsés, akkor pedig egy nála jobban kinéző férfi mellett él valameddig - folyamatos megfelelési kényszerben, komplexusokkal, feszültségben.
Ez a realitás. És az, hogy az egyik oldalon a férfiak biológiailag úgy vannak kódolva, hogy nekik sokkal közelebb áll a létszükséglethez a szexualitás, mint a nőknek (tehát ez egy alapvető biológiai egyenlőtlenség), a másik oldalon pedig még egymillió elvárásnak is feleljen meg a férfi, hogy egyáltalán nő közelébe jusson, tehát mindkét oldalon a férfi a nettó vesztese a képletnek. Elhiszem, hogy ilyen körülmények között egyszerűbb a nőnek azt mondani, hogy inkább lesz egyedül, mint egy hozzám hasonlóval, csak szerintem tévedésben él. Azt pedig nem hiszem el, hogy egy nőt se tudnék boldoggá tenni én, vagy hasonló férfiak csak azért, mert nem vagyunk topmodell kinézetű jópasik, csak egyszerűen esélyt sem kapunk.
És egyébként én messze nem a legrondább vagyok, félreértés ne essék, tehát van aki nálam is rosszabb helyzetben van, pedig én is totál esélytelen voltam egész életemben. Úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a párja, de a mai korban a nők nagyon radiálisan elmentek a toxikus hipergámia irányába, és az elképzelt, sokszor irreális szintjük alatti férfiakról hallani sem akarnak.
#242 Nagyon manipulatív dolog ezt a nők teste felett való rendelkezésre lebutítani. Erről eddig szó sem volt, legalábbis én fel sem vetettem.
Az a nagy helyzet, hogy a nők nem ítélnek jobban külső alapján mint a férfiak. Mi, férfiak, pontosan ugyanúgy külső alapján filterezzük a nőket, mint ők minket. És ez tény, hogy új dolog, mert régebben a státusz alapján filterezték egymást az emberek. Nem gondolom, hogy az jobb volt.
Ennyi. Szomorú vagy sem, ez van. Az ebből való kitörési lehetőségek bőven nagyobbak, mint anno a státusz-filterből, hiszen amig a státusz volt az úr, hiába voltál jófej vagy néztél ki jól. most mind a státusszal, mind az erős belső értékekkel ki lehet törni a küllem szűrőjéből. Összességében több a lehetőség, mint régen volt. Ne akard vissza a régi világot.
249, akkor esetleg fogjatok össze és tegyetek ellene.
A családkártya kijátszása máshol is megjelenik, nem férfi-nő kérdés ez, hanem egyszerűen családos-nemcsaládos munkavállalói feszkó. Ennek semmi köze ahhoz, hogy női főnök van-e vagy incel a munkavállaló, egyszerűen annyi, hogy van-e gyerek vagy sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!