Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?
Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.
Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.
És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.
Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?
1. Unalmas már ez a téma
2. De amúgy van igazság abban, amit írsz
Annyiszor feltettem már az ilyen kérdések alatt ezt a kérdést de valahogy soha nem érkezik érdemben válasz.
Kérdező, szerinted mi lenne az az elfogadható megoldás erre a problémára amivel megmarad mind a két fél méltósága és a probléma súlyossága is mérsékelhető lenne ?
"olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember"
Ennél ösztönállatibb hozzáállást keresve se találna az ember.
Hát én férfiként nem tapasztaltam iylesmit, de ok.
Azért azt állítani, hogy a férfitől elvették a cselekvőképességét elég merész.
Az, hogy hogyan viselkedsz a te ödntésed. ha te aláveted magad mások elvárásainak, akkor ne csodálkozz, hogy mások elvárásai irányítanak téged. Szerintem elég szomorú, hogy a férfiaknak jóformán annyi elvárása van a nőkkel szemben, hogy legen rajta lyuk.
Egy csomó férfinak mindegy, csak nő legyen. És szerinted ez a hozzáállás mit eredményez? Ha neked tökmindeg yki a másik, akkor te döntöttél úgy, hogy nincs elvárásod. Legyen tartásod! Egyébként is, a nők jobban szeretik, ha valaki képes nemet mondani.
Igen, görbe tükör ami bemutatja a férfiak önzőségét és egoját.
"mi az, hogy NEKEM nem lehet senkim? az, hogy nem vagyok kelendő, azt jelenti hogy a világ igazságtalan, és minden nő romlott" - jódolgotokban ilyeneken veritek magatokat, mert ha lenne akár egy probléma az életetekben ami tényleg társadalmi szintű igazságtalanságból fakad, akkor képesek lennétek felmérni hogy a bszatlanság csak egy egyéni kellemetlenség, nem pedig a világvége. Talán azt is fel tudnátok mérni hogy mások egyéni választását számon kérni aljas, alantas dolog; jóval alantasabb, mint hogy nem fekszenek le veletek.
Görbe tükör még abból a szempontból is, hogy nem láttam még incelt aki ne gyűlölné és tartaná kevesebbre a női nemet, a női társaságot, a női érzelmeket, de mégis az egész életetek akörül forog, hogy legyen nőtök.
A görbe tükör itt a férfi gőgről szól; megadhatsz a férfinak minden jogot amire szüksége lehet, megadhatsz neki lehetőséget arra hogy lakhatáshoz, élelemhez és szórakozáshoz jusson, de mégis világfájdalma lesz, és az lesz a legnagyobb baja, hogy nem változtathatha meg mások döntését/nem kaphat meg nőket.
Eltaláltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!