Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?
Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.
Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.
És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.
Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?
42
Az IncelTears-re gondolsz, nem? Félig komikus, félig ijesztő
51.
Az okot kellene felderíteni, hogy ez az egész egyáltalán miért van, miért agyaltak ki páran őrültségeket. Problémát gyökerénél. Az statisztikailag lehetetlen, hogy mind mentális problémákkal élnének vagy ennyi az őrült.
Az itt panaszkodó incelek vajon mennyire tudnak sütni és főzni, takarítani, háztartást vezetni? Mert akiket én eddig láttam, azok lerázták ezeket magukról, mondván, hogy "ezek női munkák".
Egyébként mind az értelmes női barátaimnak/ismerőseimnek, mind az értelmes férfi barátaimnak/ismerőseimnek alapvető, hogy ezeket a minimális, mindennapi dolgokat tudják.
53
Ilyen alapon a szekták? A konteók? Az egyéb gyűlöletcsoportok? (például a keményvonalas rasszisták 😛) A világvégevárók? A laposföldhívők?
Nem tudom, hogy mind mentális problémákkal közdenek-e, de nincs különösebb oka a dolognak. Szimplán ostobák/sértettek.
Na, ez a 0% nem lepett meg. Nemrég megnéztem a szept 11 utáni Heti Hetes adást, ahol a hasonlót mondó embert "a terrorizmus kiváltó okát kellene megszüntetni, vizsgálni, hogy mi alakította ki" - nagy leugatással jutalmazták a többiek.
Pedig így nem lesz vége (se egyiknek, se másiknak). Az erőszakkal megsemmisítés, esetleg a "fogják be, és kész" még semmilyen eszmény ellen nem működött, lehetett az bármennyire őrült szélsőjobboldali, kommunista, vallásos vagy gyűlölködő.
55.
Mindegyiknek van oka, kell, hogy legyen. Nem tudom elfogadni ezt a cinikus "mer' hülyék oszt kész". Ezzel a mentalitással amúgy csak a harciasságukat növeled (bármilyen szektásokét).
Én azon lepődök meg legjobban, hogy az incelek mekkora mértékű támadást és gyűlöletet kapnak. A gyilkos cigányok meg ehhez képest szinte dicsérve vannak. Furcsa, hogy míg az inceleket sokan szinte kivégeztetnék, addig a cigányságról beszélni rögtön rasszizmus. Pedig ha belegondolunk, hogy hány gyilkosság volt az országban, amit cigányok követtek el (rengeteg), és hány, amit incelek (egy sem)...
Furcsa a GYK népe, na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!