Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?
Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.
Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.
És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.
Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?
99, jjjjjjja, a mentális egészség is csak olyan, mint a fizikai: trauma hatására, vagy toxikus közeg hatására romolhat.
De ne állítsuk már azt, hogy ez a hisztéria majd romba dönti az embereket ahogy van. Sok a társfüggő, ez tény, de a társfüggőséget nem társsal lehet gyógyítani. Egy függést sem a függőség tárgyával lehet.
101.
Ezzel egyetértek, a kérdező dolgaival viszont nem.
De a mentális problémák könnyen előjöhetnek, sokaknál eleve van is. Szerintem ez az egész inceldolog egy tünet, nem maga a probléma.
És amúgy 100as felvetése is jogos:
Az ember igyekszik a lehető legjobb párt találni. Nem csak a nő, de a férf i is. Ezt diktálja az egyéni érdeke is, meg ha nagyon bele akarunk menni, akkor az evolúciós érdek is (bár ezt talán kár behozni, mivel az egyén lesz*rja az evolúciót és a faji érdekeket.)
Te, mint incel, talán nem akarod a lehetőségeidhez mérten a legjobb párt megtalálni? Bízom benne, hogy de. Akkor miért várod el ugyanezt másoktól?
Lehetőséghez képest a legjob bpárt megtalálni nem azt jelenti, hogy végül pár nélkül marad az ember. Így végső soron mindenki párhoz jut, a lehető legjobbhoz.
Gyakorlatilag mint az egyetemi ponthatárok meghatározása. Akármennyien is jelentkeznek, akármilyen pontokkal, az egyetem a 10 legjobb ponttal rendlekezőt fogja felvenni és a ponthatár így a 10. személy pontsázma lesz. Igen, van aki lemarad, de ez biztos, hogy az egyetem hibája? Csak azért, mert ő a legjobb tanulókat akarja felvenni?
Hibáztatható egy ember azért, mert a legjobbat szeretné saját magának?
#98 Ha valakiben tudatosul, hogy alapvető célok (minőségi párkapcsolat, család, stabil körülmények és relatíve boldog élet tartós magány nélkül) is elérhetetlenné váltak számára attól függetlenül, hogy mennyit tett azért, hogy ne így legyen, akkor pillanatok alatt belezuhan az ember egy negatív spirálba. Az, hogy innen, abból a nézőpontból már irracionálisan látja a dolgokat, és nem látja tisztán, hogy mi lenne a megoldás, azt pedig nem lehet felróni senkinek, mert az már csak következmény.
100. Nem így mondanám, hanem ez a probléma is az össztársadalmi negatív tendenciák következménye, amely társadalomnak te is tagja vagy, szóval igen, legalább közvetetten te is felelős vagy.
106
"lehető legjobb pár".
Ha valaki túl magasra teszi a lécet és nem hajlandó csökkenteni, ha rájön, hogy nincs rá kínálat, akkor egyedül marad. Végső soron magával bszik ki.
És mivel a legtöbb ember szívesebben talál párt, mint él egyedül az elveivel, így végül mindneki igazít az elvárásain. Ismétlem: aki nem alkalmazkodik, egyedül marad.
Innentől kezdve bszhatod a médián át kapott elvárásokat, hiszen csak az nem enged belőle, aki nem bánja, hogy egyedül marad.
Engem gyakorlati példák érdekelnének, hogy konkrétan hogyan ártok másoknak azzal, hogy olyan dolgot tanultam, amit szeretek (építészet, illetve különböző nyelvek), olyan munkám van, amit szeretek (3D-s építészeti tervező, illetve lakberendező), illetve olyan párom, akit minden szempontból ideálisnak tartok magamnak?
A másik kérdésem az lenne, hogy miért kellett volna ezek bármelyikéről lemondanom, hogy hátha számomra idegen férfiaknak egy picit is jobb élete legyen?
#108 semmiről nem kellett volna lemondanod.
De nekik könnyebb másokat hibáztatni.
Ha valaki ronda akkor az csak egy állapot amin lehet javítani.
Teljesen mindegy, hogy a foga rohad vagy a bőre pattanásos esetleg kancsal nagy fülekkel vagy masszívan túlsúlyos.
Szinte mindenen lehet változtatni ha nagyon akarja az ember.
De ezek már annyira belevannak ebbe a témába betegedve, hogy onnan már nem nagyon van kiút.
Én se mondanék le semmiről és senkiről akit szeretek még akkor sem ha 100%-ra tudnám, hogy ettől egy ilyen férfi élete jobb lesz.
#107 "aki nem alkalmazkodik, egyedül marad."
Ez rengeteg nőre egyszerűen vagy nem igaz, vagy képtelenek elfogadni, hogy igaz.
#108 Fogalmam sincs, ennyi infó kevés hozzá, nem tudom, hogy milyen szempontjaid vannak, milyen a hozzáállásod a társkereséshez általában, úgyhogy nem tudom. Elvihetjük ebbe az irányba is a dolgot, de sok értelmét nem látom, én alapvetően nem személyeskedni járok ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!