Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?
Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.
Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.
És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.
Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?
#125: "Engem az sem zavar amúgy, ha valaki morál nélkül él, csak a saját részérdekeit szolgálva, csak nem értek vele egyet,"
És miért is kellene érdekelnie bárkit, hogy egy vadidegen ember mit gondol róla?
#129: "Semmivel, ha ez az egyetlen megoldás, de szerintem nem így van."
Ezt kifejtenéd bővebben (nem néhány szóban)? Egyáltalán nem világos, hogy pontosan mire is gondolsz.
Soha nem voltam álszent.
Van egy szép barátnőm, jól fizető munkám és hamarosan saját ingatlanom.
Őszintén mondom, hogy nem érdekel ha van olyan akinek ez nem jön össze.
Ez így korrekt ?!
125, szerintem kissé pontatlan a megközelítésed.
Párokról beszélünk. Tehát minél több a lemorzsolódott férfi, annál több e lamorzsolódot tnő is. A sok szingli nő több szingli férfit eredményez.
Viszont az, aki magasra tette a lécet és ezzel együtt megtalálta a párját, annak miért kellene változtatni bármin? Hiszen ő megtalálta aszámításait ÉS a párja ugyanúgy.
Azaz az inceleknek leginkább a femcelekkel kellene összefognia, hiszen végeredményben egymás szingliségéért ők a felelősek, nem azok, akik párt találtak.
Kicsit mintha zoknipárosításnál az egyik zokni minden zokni segítségét kérné, pedig vlaójában csak azt az egyet kell megtalálnia, ami hozzá illik és éppúgy pár nélkül van, mint ő.
Szóval a kérdésem: Miért az egész társadalmat kell megmozgatni, miért nem elég azokat, akiket érint a téma?
És akkor így nem kellene felelősségre vonni azokat, akik csak élik az életüket lehetőségeikhez és terveiknek megfelelően, sikeresen.
Nem a párba állt nők a célcsoport, hanem a nem párban lévő!
134.
De van annyira elborult színvilágú zokni, amely túl őrült, hogy hasonlót találjon.
#128 Ha az rendszer, amit aktívan kiszolgálsz a tevékenységeddel, újabb és újabb embereket tesz esélytelenné, és a pálya egyre inkább lejt, akkor elvi okokból, racionális mértékben persze. Ennél nagyobb áldozatokat is hoztak már emberek, nem tudom rémlik-e valami mondjuk a 20. századból.
#131 Ebből a hozzáállásból az önzésen és a nihilizmuson kívül semmi nem következik.
#133 Korrekt, bár sajnálatos, de ez magánvélemény.
"Ha az rendszer, amit aktívan kiszolgálsz a tevékenységeddel, újabb és újabb embereket tesz esélytelenné, és a pálya egyre inkább lejt, akkor elvi okokból, racionális mértékben persze."
Kétlem, hogy azzal, hogy 3D-s modellekkel segítem a mérnökök, illetve építészek munkáját bárkinek ártanék, illetve azt is nehezen hiszem, hogy amiatt szenved bárki, amiért otthonokat rendezek be.
"Ennél nagyobb áldozatokat is hoztak már emberek, nem tudom rémlik-e valami mondjuk a 20. századból."
Amennyiben az első és második világháborúkra gondolsz, ott nem önként hozták az áldozatokat, az ostoba politikai viszályok miatt kényszerítették az embereket arra, hogy legyilkolják egymást. Volt szerencsém beszélni a dédapámmal, aki megjárta a világháborút, hidd el, ott senki nem önként vonult be, nem önként lőtt a másik félre, nem önként hagyta ott a családját.
135, nyilván a zokni egy ideális világban él - már amennyire egy zokni élni tud XD - mivel a zoknit párban vásárolják. Persze ha időközben az egyik kilyukad vagy elviszi a zoknilopó manó, a zokni páratlanul marad. Ebben az esetben viszont a többi zokni hiába bontaná fel a párbanállást, nem lenne olyan zokni amihez a páratlan zokni illene:D
nah, magyarul: Abból a szituációból indultam ki, hogy mindenki meg tudja találni a párját. Ha valaki alkalmatlan mással való pár alkotására, akkor bármit tesz a társadalom, nem fog tudni párt találni neki.
#135 "Nem a párba állt nők a célcsoport, hanem a nem párban lévő!"
Erre írtam (lásd #97), hogy akik elvben az én "célcsoportom" lennének, ők nálam szerencsésebb genetikájú, magasabb státuszú férfiak után rohangálnak, holott ezt semmi nem indokolja, mert ha vannak szintek, akkor az messze nem az övék. És ezeknek a nőknek a nagy része így SOHA nem fog családot alapítani, csak valamiért beérik annyival, hogy kihasználják őket újra és újra. Ez is probléma, de valamiért az ő oldalukon ez nem tudatosul, vagy túl későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!