Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az incelprobléma görbe tükör...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az incelprobléma görbe tükör a romlott, elaljasodott társadalomnak?

Figyelt kérdés

Attól függetlenül is, hogy valaki incelként definiálja magát vagy sem (a negatív prekoncepciók miatt ettől talán szerencsésebb eltekinteni), elvitathatatlan, hogy rengeteg (és egyre több) sikertelen, tartósan magányos férfi van.

Ha egy társadalom valóban egyenlőségpárti és elvek szintjén és gyakorlatban is komolyan veszi a nemek közti egyenlőséget, akkor már magában ez a tény permanens közfelháborodást kellene, hogy előidézzen, hiszen a társkeresésben a férfiak ma már nem is alárendelt szerepben vannak, hanem gyakorlatilag mellékes, jelentéktelen, cselekvőképességüktől megfosztott tényezők. Milyen dolog az, hogy a nők egész nyugodtan 70 oldalas bevásárlólistákkal rohangálhatnak "elvárások, alapvetések" címszó alatt, a férfiaktól pedig az az egyetlen elfogadható magatartás, hogy mindezt teljesítsék, és ezen túl még mindig ott van a "mit tudsz ezeken túl nyújtani" kérdéskör, további végtelen számú, javarészt teljesíthetetlen elvárással.

És ugye itt is olyan férfiakról beszélünk már, akik egyáltalán eljutnak odáig, hogy akár csak egy nő is szóba álljon velük, kicsit előnytelenebb külsővel gyakorlatilag megölheti magát az ember, mert a magányon kívül sok minden nem vár rá. Felső középosztály alatt kb. szintén, mert a legtöbb nő ma már a gazdasági haszonszerzést látja az egyik, ha nem a legfontosabb szempontnak a párkapcsolatokban.

Könyveket lehetne írni arról, hogy mennyi probléma van az erkölcstől, moráltól megszabadult, ösztönállati szintre visszazüllött társadalom ámokfutásával a párkapcsolati piacon, és ennek csak az egyik következménye az incelprobléma, de mi kell ahhoz, hogy valódi változásokra esély nyíljon, és normalizálódjanak a nemek közötti viszonyok?

2023. jan. 9. 19:27
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/340 A kérdező kommentje:

"Köztudott, hogy manapság már nem igazán elég totál átlagosnak lenni"

De most akkor döntsük el, hogy átlagos férfiak tömegei járkálnak a barátnőikkel az utcán, vagy pedig az ma már nem elég, ha valaki csak átlagos. Vagy gondolom akkor ezek a férfiak mindegyike óriási egyéniség lehet. De jó nekik, bárcsak én is olyan lehetnék!! :D

2023. jan. 11. 00:34
 162/340 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, én nagyon nem a szélsőségekre gondoltam itt ("200 kilós lúzer, 150 centis, erősen kopaszodó" férfiak), hanem azokra, akik amolyan alulról súrolják az átlagot kategóriák külsőre, de azért még nem látványosan csúnyák.

2023. jan. 11. 00:37
 163/340 anonim ***** válasza:
89%

Az átlagost sem feltétlen külsőre értettem, hanem, hogy valamiben legyél érdekes, valamiben tűnj ki a tömegből. Mi nem egyértelmű ezen? Ez a legtöbb nőnek alapelvárás, én legalábbis így látom. Valamiben érdekesnek kell lenned, ki kell tűnni a tömegből, a nagy átlagból.

2023. jan. 11. 00:40
 164/340 anonim ***** válasza:
100%

161-re, nem csak a személyiség játszik. Ott az anyagiak, amik bizony sokszor számítanak, ott vannak a sikerek, egy, a saját körében sikeres férfi vonzó. Mellesleg, nem mindegy, mi a nő célja, mit keres.

Személyiség terén se biztos, hogy "óriási személyiség" legyen, csak valamiben kell kiemelkedni, abban, ami az adott nőnek az igénye. Ezért kéne a saját erényeidre rágyúrni, így önazonos maradhatsz és nem kell szerepet játszani. Aztán, (persze, ez már szerencse kérdése is) jöhet olyan lány, aki meglátja benned azt, amit keresett. Ehhez persze szociális élet is kell.

Unokatesóm 164 cm, vékony alkat, nem egy szépség arcra sem, az anyjával lakik. Annyira nem küzdött soha, hogy barátnője legyen, olyan, kis tesze-tosza. 31 éves, 25 éves párja van, az első komoly kapcsolata, előtte egy szex kapcsolata volt 2 évig, ennyi minden, ami köze nőkhöz volt. A csajszival együtt élnek, lassan egy éve együtt vannak, a lányt az előző párja verte, olyanra vágyott, aki nyugodt, aki nem emeli fel a hangját, akitől nem kell félni. Unokatesóm gyakorlatilag kihozhatatlan a béketűrésből. Ebben átlag feletti.

Tehát, nem feltétlenül kell a helyi Herculesnek lenni, nem ezt takarja az, hogy valaki kiemelkedő valamilyen területen.

2023. jan. 11. 00:49
 165/340 anonim ***** válasza:
84%
Nem unjatok meg? Az osszes kerdest, amiben benne van, hogy “incelproblema” torolni kellene kapasbol es kesz. Semmi ertelme vitazni ezekkel.
2023. jan. 11. 00:58
 166/340 A kérdező kommentje:

#162 Jó, szóval akkor legalább azt elismerjük, hogy az átlagtól lefelé, az átlagtól távolabb álló férfiak tényleg esélytelenek minden tekintetben. Eddig ez sem volt egyértelmű mert folyamatos a relativizálás, csak ne kelljen elismerni hogy a nők a külső alapján választanak elsősorban, de legalább most már az.

#163 De nekem ez is problémás már, mi az, hogy ez alapvetés, alapelvárás? Nagyon állásinterjú feelingje van az egésznek, ezen kívül az, hogy "legyél érdekes, szórakoztató, legyél egyéniség", ezek üres szavak, semmit nem jelentenek. De jó, éljenek a pszichopaták és a nárcisztikusok, ők biztosan eltérnek az átlagtól és érdekesek.

#164 Ezeket elfogadom, és el is hiszem, hogy így van, de ezek azért óriási kivételek, ez a néhány meseszerű sikersztori sok sikertelen férfit nem fog megvigasztalni, mert a realitások nagyon nem ezek sajnos.

2023. jan. 11. 01:26
 167/340 A kérdező kommentje:
#165 A cenzúrával, a tiltással soha nem oldottak még meg egyetlen problémát sem, éppen ellenkező hatást váltana ki.
2023. jan. 11. 01:27
 168/340 anonim ***** válasza:
91%

167 Ezzel se fog semmi megoldodni, nyugi. Ha lenne ertelme itt picsognotok minden nap, mar reg haladtatok volna valamerre, de nem ez tortent, pedig az inceles kerdesek mar vagy ot eve ha nem tobb folyamatosan bukkannak fel minden egyes nap.

Majd ha latok egy kerdest, ami arrol szol, hogy “incel voltam, de megfogadtam a tanacsaitokat es mar boldog kapcsolatban elek :)”, akkor talan belatom, hogy nem vagytok menthetetlenek. (Ot ev alatt azert eleg durvan megvaltozhat barkinek az elete, HA valtoztat az addigi szokasain.)

2023. jan. 11. 01:30
 169/340 anonim ***** válasza:
100%
164-es válasz hajszálpontos megfogalmazás, én is pont így értettem a dolgot, de ő fogalmazta meg szépen!
2023. jan. 11. 01:45
 170/340 anonim ***** válasza:
100%

Már megint direkt félreérted.

Épp az ellenkezőjére írtunk példákat, hogy az illető férfi nem volt valami vonzó, de legalább egyvalamiben biztosan kiemelkedett, ahogy a 164-es írja, "csak valamiben kell kiemelkedni, abban, ami az adott nőnek az igénye". Erről beszéltem én is. Az átlag feletti (hogy tűnjön ki a tömegből valamivel) szintén nem csak külsőre vonatkozott, hanem tulajdonságok sokaságára. Ha léteznek kivételek, akkor neked is ezeket a kivételeket kell megtalálnod. Privát véleményem, hogy szerintem úgy lehet a leglátványosabban kitűnni, ha érdekes, izgalmas személyiség vagy.

2023. jan. 11. 01:49
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!