Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire túl nagy elvárás 30 fölött olyan nő, aki szereti a szexet, nem akar gyereket (nincs is neki) és nem anyagias?
Mintha azért nem léteznének ilyen nők, amiért az utcán sem elhagyott 20 000 Ft-os bankjegyek. Léteznek, csak azonnal lecsapnak rájuk a környezetükben, el se kell kezdeniük ismerkedni idegenekkel.
Mintha ez egy ilyen teljesíthetetlen háromszög lenne.
Léteznek szexkedvelő nők, akik nem akarnak gyereket, de akkor anyagiasak.
Léteznek, akik nem anyagiasak és gyereket sem akarnak, de akkor nagyon alacsony a libidójuk.
Léteznek szexkedvelő, nem anyagias nők is, de ők pedig családot akarnak vagy van is nekik már gyerekük.
Már a túlsúlyt, mint szempontot is elengedném, csak akkor meg az lenne a baj, hogy semmi közös dolgot nem csinálunk, mert ő mozgásszegény életmód mellett rengeteget eszik és azt is egészségtelenül. De legyen, még ezt az áldozatot is elfogadnám, még mindig jobb, ha a hatodik chipszet bontja fel mellettem meg megiszik 3 liter cukros üdítőt egy filmezés alatt, mintha mondjuk a lakásban dohányozna bent és az orrom alá füstölne (igen, régebben nem dohányzó párhoz is ragaszkodtam, ezt is elengedtem).
Ezek tényleg ekkora elvárások manapság, ha nem vagyok valami kiemelkedő álompasi?
A kilencvenes években végeztem el az általános orvosi és a gyógyszerész szakot, illetve kezdtem meg a gyógyszertudományok PhD-t.
Se diákhitel, se klimatizált hálószobák nem nagyon voltak akkoriban, viszont volt tanulmányi ösztöndíj, tudományos ösztöndíj, Köztársasági ösztöndíj, OTDK... És nem derogált ügyelnem éjjelente, vagy laborban vért vennem, ha kellett a pénz.
Korrepetálásra nem szorultam, a pénzemért megdolgoztam, vagy tanulmányi vagy tudományos eredményeimért kaptam. Semmi előnyöm nem származott abból, hogy nő vagyok.
Ellenben mikor a doktorim alatt egy kutatóintézetben dolgoztam, tudod, mit tapasztaltam? Egyetlen komoly kutatásnak a közelébe sem engedtek, hanem "Kedveském, főzne egy kávét?" miközben a velem egyszerre érkezett férfi kollégám dr. Molnár volt, és valós feladatokat kapott. Amint lehetett, megpályáztam egy ösztöndíjat, és a PhD-m külföldön fejeztem be, és azóta is külföldi cégeknek dolgozom, ahol a teljesítményem számít, nem a nemem.
Orvosi egyetem mellett pedig, ha komolyan veszi az ember, napi nyolc órát már az édesanyám sem tudott, pedig ő a hetvenes években végzett.
Az fel sem vetődött Benned egyébként, hogy vannak nők, akik nem a nőiességükkel, hanem a tudásukkal, munkájukkal, valós teljesítményükkel szeretnének előre jutni, és erre képesek is?
Ennyi picsogást. Ezért nem tartasz sehol. Sajnáld magad tovább.
N 30
#62: Azért a teljesítményed mellé szorult beléd egy jó adag femináciság is. Normális EMBEREK (függetlenül attól, hogy privilegizált hetero fehér férfi vagy nő vagy LMBTQ vagy migráns vagy ufó) ezt úgy rendezik le, hogy
Prof. Kovács Béla egy seggfej, aki kivételezik dr. Molnárral, rólad, Kiss Julcsiról pedig azt gondolja, hogy csak kávéfőzésre vagy alkalmas.
Abban a pillanatban, hogy felhozod a nemedet egy vita alkalmával, nem vagy különb a rosszarcú suhogónadrágos börtönviselt drogosnál, akiből kijön a "Azé' mer' cigány vagyok, he?"
Az előítélet sosem egyetlen szempont alapján történik. Ezt nem nagyon értik a ballibsik (jaj, már megint az előítélet, látod?) sem, de ha elviszed az vitát érvelési hibákkal egy másik csatatérre (szalmabáb, árnyékboksz, illetve a végén ad hominem), az legtöbbször parttalanná fog fajulni, ráadásul te magad adsz a vitához egy olyan keretet, amiből kizárod a békés konszenzus lehetőségét is, hanem térfelet állítasz fel, aminek az egyik végén vagy te (a jó) a másik végén pedig a másik (a rossz), a másik pedig ugyanígy gondolja fordított előjellel.
Csak távolodtok egymástól, egyre mérgesedik az ellentét és egyiktek sem hajlik arra, hogy a másik fél nézőpontját megértse, belehelyezkedjen a másik fél szituációjába. Sőt, még fel is háborodik rajta.
Egyébként felvetődött bennem, hogy vannak ilyen nők, de a világ GDP-je (beleértve olyan piaci szereplőket, mint OnlyFans, Rosszlányok, Puncs.hu, divatipar, szépségipar, újabban influenceripar) nem arról árulkodik, hogy a tendencia az lenne, hogy egyre több olyan EMBER (nem csak nő) lenne, aki tisztességesen, a teljesítményével, tudásával akar érvényesülni, hanem épp ellenkezőleg.
Arról, hogy ami régen is volt, ősidők óta, de kezdetben azért kellett elnyomni, mert agyonvertek kőbaltával, hiszen mások kárára nyerészkedni akaró egyénekre semmi szüksége a törzsnek, ha túl akar élni), később azért, mert a vallások tiltották és elítélték, utána azért, mert morálisan elítélt és kivetett magából a többségi társadalom.
Mostanra meg eljutottunk oda, hogy nemhogy vállalható, egyenesen sztárt csinálunk az ilyen emberekből. És ami a legrosszabb, az ellenpólus nem a normális, hanem az álszent képmutatás. A píszí, a mű, mesterkélt safe space világ, ahol mindenki mindenkivel kedves és mindenki mindenkit elfogad és senkinek nincs senkivel semmi problémája és véleménye is csak arról van, amiről szabad és arról is píszí kompatibilis.
55! Gratulálok :)!
Sok poszt alatt láttalak már, de ezt nem tudtam rólad. Jó látni, hogy ilyen értelmes csajok (majdnem egyidősek vagyunk, remélem nem baj a jelző) vannak itt is, meg úgy ámblokk online felületeken. Öröm volt olvasni amit írsz. Anyukám is tudnak ide említeni. Férfi embereket megszégyenítő tudása van a szakmájában. Mind fizikai, mind szellemi részén ott van a szakmában. Had dicsekedjem vele, ő tervezte egyébként az Egy a Természettel C. Világkiállításra a vitrineket. Sok mérnöknek ő ad tanácsot és segít is, pedig nő. Sajnos nekem ennyire nem megy a matematika, pedig hasonló szak Érdekelt volna. Maradok a művészi vonalon, a nyelvek mellett. :)
Nézd Vince, - bár nem tudom, hogy nézel ki - én őszintén azt gondolom, hogy neked azért nincs párod, mert (így nagybetűvel) FURA lény vagy. Távolról érződik, hogy rendkívül kilógsz az átlagból. És sajnos nem a jó irányba. Ami a legszembetűnőbb (sok-sok kérdésed és válaszod elolvasása után, sőt beszélgettünk is már egymással többször is), hogy például képtelen vagy egy kicsit lazára venni a dolgokat, nagyon merev vagy, kisregényeket írsz és filozofálsz mindenféléről. Ezt nem szeretik a nők túlzottan. Engem mindig is jóképűnek tartottak számon, de korábban én is regényeket írtam, filozofáltam és unalmas voltam, és az istennek se jött össze semmi, dacára a társkeresőkről leszervezett randiknak. Nekem is muszáj volt változnom, meg is tettem, közel 2 évig tartott, mire levetkőztem a gátakat, amik gátoltak a társkeresésben.
Szerintem ha megpróbálnál kicsit lazább, emberközelibb, hétköznapibb lenni, akkor összejönne egy kapcsolat. Sokan lógnak ki az átlagból, de valakik előnyükre, valakik hátrányukra lógnak ki. Te sajnos egyértelműen az utóbbiba tartozol, roppant megkeseredett és furcsa lény vagy, és ez már messziről bűzlik. Bocs, hogy ilyen őszinte voltam, de ha ezeken megpróbálsz javítani, akkor sokkal nagyobb esélyekkel fogsz indulni.
Ja, és nem kell a kifogás, mert ha valaki bedob egy ötletet neked, akkor rögtön jössz a kifogásokkal! Nem kell. Változtass. Nem (csak) a külsőddel lesz a gond, az egész biztos, hidd el.
#68: Tehát marad a felvett szerep, hogy beleilleszkedjek a mainstream társadalomba. Csak hosszútávon a felvett szerep nagyon tudja szorítani az embert, mikor egy olyan bennsőséges kapcsolatban, mint a párkapcsolat sem lehet önmaga.
Erre szoktam feldobni azt a kérdést, hogy ennyi erővel pénzt is csinálhatok és a sok pénzért is "szerethetnek", mert végső soron akkor itt sem engem szeretnek, a valódi lényemet, hanem azt a felvett szerepet, ami beleillik ebbe a hű de szuper és tökéletes társadalomba. És akkor a másik felet kényszerítem rá a felvett szerepre, nem nekem kell színészkednem.
Kérdező! Nem a mainstream társadalomba kell beilleszkedni, hanem annyit változni hogy tudj nyitni és hagyni ha más nyit feléd.
A pénz meg hosszútávon végképp nem fog boldogitani! Jó, ha van, kell is félretenni és gazdálkodni, de nem arra kell a pénz hogy több és több legyen. Nem leszel tőle boldogabb..
Egyébként lehet rólad látni képet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!