Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nőként olyan nehéz dolog nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőként olyan nehéz dolog nem elhízni?

Figyelt kérdés

Rendszeresen azt olvasom, hogy mennyire irreális a vékony és átlagos férfiaktól az az elvárás, hogy a párjuk ne legyen elhízott 30 éves korára. És nem tudom megérteni, hogy ez miért olyan különleges, nagy értékű dolog a nőkben...

Nem kisportolt testet várnak el a férfiak, hatalmas melleket, feszes kerek feneket, esetleg kockahasat (brrr, undorító egy nőn), hanem szimplán annyit, hogyha lefotózzák 30 évesen bikiniben 10 méterről akkor ne úgy nézzen ki mint egy telexart zokni.

Ez tényleg olyan bonyolult, kuriózum, hatalmas energiabefektetést igényel a nők részéről, hogy ezzel szemben a pasiktól simán elvárják: legyen izmos, kis kockahas, szemmel látható mellizom, komolyabb bicepsz. Igen, tudom a lányok nem a kigyúrt pasikra utaznak, de pl egy ilyen testet elérni sem kis munka, szerintem több, mint szimplán vékonynak maradni.

[link]

2021. márc. 4. 21:34
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
81%
40: Igen, egyetértek. 4-5 év alatt naturálban már szép eredményeket lehet elérni, "férfiakhoz mérten is". Nem úgy kell érteni a "könnyebben izmosodik" részt, hogy gyorsan bruce lee lesz belőle. Hanem, hogy már a nyugalmi alapanyagcseréje is magasabb kalóriabevitelt tesz lehetővé elhízás nélkül, mint egy hasonló korú nő esetében.
2021. márc. 7. 15:55
 42/60 anonim ***** válasza:
94%
(de egyébként 2 kiló izom is hamarabb rádmegy, mint egy nőre 2 kiló :) )
2021. márc. 7. 15:56
 43/60 anonim ***** válasza:
10%

#36-38: "Van néhány (úgy 12) év edzésmúltam, hidd el, nem minden úgy megy, mint a filmeken :)"

"Főként mert ha 34 évesen nem volt senkim, akkor az "inceles" kategóriában én is benne lennék."

Ennyit a hitelességről... 12 év edzésmúlttal azért akadt volna valaki, már ha az edzés nálad nem a szumót vagy a sakkot jelenti.

#39: "Ami testsúlyt súlyos kalória megvonással lehet elérni az nem a tested normál súlya."

A kalóriamegvonás abban a formában értelmezhetetlen, hogy láttál te már a harmadik világban elhízott embert? Évmilliók evolúciója kódolt minket arra, hogy raktározzunk vagy éppen gyorsan égessük el a zsírt. Nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb. Olyan van, hogy az egyik akkor hatékonyabb, amikor nélkülözés van, a másik meg akkor, amikor evőversenyen meg kell enni egy fél disznót meg be van fizetve az all you can eat és nem maradhat egyetlen csülök sem a tányéron.

De ha endomorf testalkatúként az ektomorfokra mutogatsz önigazolásként, hogy te is annyit eszel és mégis zsírdisznó vagy az legalább olyan, mintha én Ozzy Osbournera mutogatnék, hogy mennyi alkoholt iszik, nekem meg ugyanannyitól tönkremegy a májam 40 éves korom előtt.

Vagy eltört sípcsonttal mutogatnám a japán harcművészeti filmeket a baleseti sebésznek, hogy én ugyanazt csináltam, aztán mégsem.

Van egy genetika meg van mellette egy életmód is. Utóbbit szintén gyakran elfelejtik. Hogy lehet, hogy az ektomorf megeszik 6 hambit, de napi 10-15 ezer lépést megtesz, a másik meg mindig csicskáztat valakit, nehogy már az iroda egyik szárnyából a másikba kelljen átmenni, 40%-kal többet pöffeszkedik a széken és amit nem számol bele a cukros üdítők (a zéróban is van kalória csak cukor nincs) meg a nassolás, egyik kolléga chipszel kínálja a másik zserbóval és hazafelé a boltban még egy tábla milka csokit is megeszik, miután fizetett a pénztárnál és a kocsiból otthon kiszállva már ez is kimegy a fejéből.

Ez a sok apróság évek alatt megteszi a hatását.

"a valóság az, hogy van, aki lényegesen több kalóriától sem tud hízni, és van, aki lényegesen kevesebb mellett is hízik."

Tehát egy szelet vajas kenyérrel reggelire, egy 500 Ft-os gyrossal ebédre és egy kínai levessel vacsorára bőven megvan a napi szükséglete, ami 1000 Ft alatt van, így még csóró egyetemistaként is marad egy rakás pénze, a másik meg napi 3000-et is elkölt, mert folyamatosan éhes meg nassolhatnékja van. Ha meg ő enne csak annyit, mint te, akkor kilátszanának a bordái.

Fel lehet ezt fogni sokféleképpen. De ha nem a Klump családban élsz, akkor senki nem fog tömni, mint a libát, hanem csak az elején lesz furcsa, utána tiszteletben tartják, hogy csak 4 evőkanál főzeléket szedsz és egy kis méretű rántotthúst.

Ha viszont rá vagy kattanva az evésre pótcselekvésként és habzsolod az ízfokozós "drogokat", akkor azt ne próbáld már meg a pajzsmirigyeddel, az ösztrogénnel meg az endomorf testalkatoddal magyarázni, mert legalább olyan hiteltelen, mint mikor a dohányosok azzal önigazolnak, hogy lenyugtatja őket, vagy az alkoholista, hogy azért iszik, mert sz..r az élet.

"konkrétan azért nem számoltam a kalóriákat mert semmi értelme nincsen, ugyanis minimális változásokat eszközöltem ki és az elég volt."

Nem is kell számolni a kalóriákat, mert nem kifutómodell vagy, ahol nem megy rád az új kollekció 30 deka túlsúlynál. Életmódváltásra van szükség és eldönteni, hogy inkább sportolsz többet és ugyanúgy eszel vagy inkább kevesebbet eszel és ugyanúgy lusta maradsz.

2021. márc. 8. 00:37
 44/60 anonim ***** válasza:
4%
43: Csak annyit jelent, hogy a "gyúrjál és lesz nőd" egy hiteltelen sztereotípia, semmi több. Én vagyok a példa, naturál testépítő szinten néztem ki, mégsem lettem "vonzóbb" semmivel emiatt.
2021. márc. 8. 12:18
 45/60 anonim ***** válasza:
17%

A válasz: férfitöbblet

Ha más nem, akkor a négerek elviszik a "felesleget".

A nőknek nagyon sokáig nem kell önismeretet és önkritikát gyakorolniuk.

2021. máj. 9. 01:47
 46/60 anonim ***** válasza:
27%
#45: neked viszont kene, de hulye vagy hozza.
2021. máj. 9. 07:49
 47/60 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden nap felhúzza a párom valamivel az agyamat, vagy csak simán jár kell a duzzogós fejével egész nap és nem szól semmit. Kell a boldogsághormon sajnos. Vagy alkohol. Ha nem lennénk együtt, secperc alatt le tudnék fogyni.
2021. máj. 9. 14:34
 48/60 anonim ***** válasza:
20%
Ne zabáljatok annyit, csesszétek meg!
2021. máj. 9. 18:21
 49/60 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem nehéz nem elhízni. Huszonévesen én is ehettem annyit amennyit akartam, vékony maradtam. Minél idősebb vagyok, annál tudatosabbnak kell lennem. Cukor alapból nincs is itthon egyáltalán, nem eszem édességet szinte soha, üdítőket egyáltalán soha, a kenyérrel igyekszem vigyázni, az ételadagokra is figyelek. Egyáltalán nem mondhatom, hogy azt eszem, amire kedvem szottyan. Heti sokszor edzem, és konkrétan 15 kiló plusz van rajtam a huszonéves alkatomhoz képest. Nem is értem, hogy jött föl, de minél idősebb vagyok, annál több a plusz kiló, pedig jóval tudatosabb vagyok, és sokkal többet edzek, mint fiatalabb koromban. Elég erősnek érzem magam az edzések miatt, fitt vagyok, fekvőtámaszozni is tudok, futni sose tudtam ennyit, és mégis. Nem tudom, mi lenne, ha csak annyit sportolnék és olyan sokat ennék, mint huszonévesen. Szerintem már 100 kilós lennék. Igen, nőként mondhatom, hogy nagyon nehéz nem elhízni.
2021. máj. 9. 19:35
 50/60 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, most én is napi 1200 kcal-al tartom a súlyom. Régen meg 3000-el is vékony voltam :D
2021. máj. 9. 19:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!