Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként olyan nehéz dolog nem elhízni?
Rendszeresen azt olvasom, hogy mennyire irreális a vékony és átlagos férfiaktól az az elvárás, hogy a párjuk ne legyen elhízott 30 éves korára. És nem tudom megérteni, hogy ez miért olyan különleges, nagy értékű dolog a nőkben...
Nem kisportolt testet várnak el a férfiak, hatalmas melleket, feszes kerek feneket, esetleg kockahasat (brrr, undorító egy nőn), hanem szimplán annyit, hogyha lefotózzák 30 évesen bikiniben 10 méterről akkor ne úgy nézzen ki mint egy telexart zokni.
Ez tényleg olyan bonyolult, kuriózum, hatalmas energiabefektetést igényel a nők részéről, hogy ezzel szemben a pasiktól simán elvárják: legyen izmos, kis kockahas, szemmel látható mellizom, komolyabb bicepsz. Igen, tudom a lányok nem a kigyúrt pasikra utaznak, de pl egy ilyen testet elérni sem kis munka, szerintem több, mint szimplán vékonynak maradni.
A gyakorin páran létrehoztak egy alternatív univerzumot. Pár tény erről az alternatív univerzumról:
- A férfiak könnyen izmosodnak, a nők meg könnyen híznak.
- "Kigyúrt" pasival itt egy nő sem járna.
- A tökéletes étrendet követő nők is elhízottak.
32.
Ez így van. Csak ne mondjuk azt, hogy emiatt híznak el. :)
#32: Te meg annak, hogy ha nem visz be több kalóriát, mint ami az életmódjához és testméretéhez szükséges, akkor az életben nem fog hízni. Ha kevesebbet visz be, akkor fogyni fog, ha többet, akkor hízni.
A tesztoszteron és az ösztrogén különbség annyiban nyilvánul meg, hogy a nő kevésbé hatékonyan pakolja a 40 kilós cementes zsákokat akkor is, ha szalonnát és pacalpörköltet eszik, a férfi meg ha nem mozog, hanem ül a tévé előtt és meccset néz, akkor hosszabb ideig tart elhíznia, mert előbb az izomszövet épül le, mivel nincs folyamatosan igénybe véve és előbb kapja magát azon, hogy 2 fekvőtámaszt nem tud csinálni, minthogy pókhasa legyen.
35: Ez sem igaz. Anyagcsere sebességtől függ. Ha pörög az anyagcseréd megehetsz 3 pizzát is, akkor sem fogsz hízni. Ha nem, 2 pirítóstól is "pókhas lesz". Stressz hatására pedig először a hasadon jön az úszógumi, függetlenül attól, mit eszel és mit mozogsz. (kortizol szint, illetve megintcsak ezzel összefüggésben az ösztrogénszint változása. Ez egyébkért korfüggő is, 30 év felett tökmás, mint 22 évesen)
Van néhány (úgy 12) év edzésmúltam, hidd el, nem minden úgy megy, mint a filmeken :)
#32: A kérdés már csak az, hogy én mire kaptam általánosban 5-öst bioszból? Mert, ilyen valahogy nálunk szóba sem került órán...
Annyira könnyen izmosodnak a férfiak, hogy mind kigyúrt állatok! Ja, nem. És annyira híznak a nők, hogyha minimálisan figyelnek magukra, nem lesznek elhízva. De, tényleg... Mennyivel egyszerűbb mindenért 2 hormont okolni...
#33: Te amúgy miről beszélsz? Ha ennyire nem vagy képben az egésszel és teljes fogalomzavarban szenvedsz, akkor inkább ne találj ki ilyen dolgokat.
"A normál testsúly nem az, amit diétával érsz el, hanem amit normális étkezés mellett meg tudsz tartani."
Még a diéta szó jelentését sem tudod: Étrendet jelent. A cukorbetegek étrendje is diéta. A normális étkezés, ami rendes étrend szerint megy, szintén diéta. A diéta nem csak a fogyókúrás étrendet jelenti.
"És nem vagyok hajlandó életem végégig csirkemellen meg párolt zöldségen élni és nincs időm meg energiám munka és család mellett heti 3-4 edzésre sem."
Ezzel semmi gond, de ettől még ne találj már ki ilyen szövegeket az önigazolásra. Ha elhízott vagy, akkor vagy keveset mozogsz és/vagy sokat eszel. Ez ilyen egyszerű. Nem arról van szó, hogy a te "normál" testsúlyod akár 20 kilóval is több, mint az egészséges szint.
#36: Azért a 12 éves sportmúlt fájt. Amivel nem értettél egyet az igaz. Amiket leírtál, azok meg BEFOLYÁSOLJÁK a dolgot. Értelemszerűen egy gyors anyagcseréjű embernél más egy kicsit a dolog, viszont ha NEHEZEBBEN IS, de TUD hízni. Nekem is volt olyan haverom, aki előadta, hogy ő képtelen hízni, aztán lerángattuk a terembe és 1 év után már azért nőtt szépen a tömege. Annyi volt a titok, hogy kellett neki a súlyzós edzés, hogy növekedésre késztesse a szervezetét.
Az a legszomorúbb az egészben, hogy ti ezeket a szövegeket észre sem veszitek. Miközben az inceleket nevetgélve elszidjátok mindennek, aközben 0, azaz NULLA felelősségvállalással beszéltek mindenről. Mintha ti soha, semmiről sem tehetnétek, még arról sem, hogy mennyit esztek. Gyakorlatilag ti is ugyanúgy egy ovis szintjén mozogtok, mint akikre kiakadtok.
37: Elhiszem, hogy fájt a 12 évem, de ez van :D (talán egyszer neked sem ártana pár hónap)
De továbbra sem arról volt szó, amiket írsz. Inkább arról, hogy a nőket ekézték itt páran, hogy elhíznak pedig tény, hogy könnyebben híznak, a férfiak pedig könyebben izmosodnak. Mert akár hiszed, akár nem , a nőknél a mell szövete nagyrészt zsírszövet, és 20% alatti testzsír szüléshez sem ajánlott náluk, mert egészségtelen (férfiként lemehetsz 12%-ra is problémák nélkül). Másak, mint a férfiak, és nem csak abban, hogy "40 kilós zsákot cipelnek -e".
"Ha elhízott vagy, akkor vagy keveset mozogsz és/vagy sokat eszel. Ez ilyen egyszerű."
Bár ilyen egyszerű lenne! Igen, csak egyéntől függ, kinek mi a "sok". Bírom amikor valaki 6 hambi után osztja az eszet, hogy "sokat eszel", mikor lehet, hogy a másik 2 pirítóst eszik egész nap. Ez az (egyik) dolog ami egyénenként változó, és nem lehet kimondani, hogy "na ez azért dagadt mert zabál". A pajzsmirigyet inkább hagyjuk is ki, mert tovább bonyolítaná a dolgot.
"Az a legszomorúbb az egészben, hogy ti ezeket a szövegeket észre sem veszitek. Miközben az inceleket nevetgélve elszidjátok mindennek, aközben 0, azaz NULLA felelősségvállalással beszéltek mindenről."
Ezt az utolsó részt végképp nem tudom hová tenni. Főként mert ha 34 évesen nem volt senkim, akkor az "inceles" kategóriában én is benne lennék.
#37 Mindenki tudja hogy a diéta étrendet jelent. Ahogyan azt is, hogy a köznyelvben a fogyókúrás, vagy bármiben megszorító étkezést hívják diétának. Engedelmeddel, jobban ismerem a testemet, mint te. Tudom, hogyan működik. Ami testsúlyt súlyos kalória megvonással lehet elérni az nem a tested normál súlya. Különböző alkatú emberek vannak, akik ugyanolyan étrenden is különböző magasság és testsúly arányt érnek el. Miért? Mert az emberek nem egyformák. Hiába jössz itt a kalória elméleteiddel és mondogatod amíg el nem kékülsz, a valóság az, hogy van, aki lényegesen több kalóriától sem tud hízni, és van, aki lényegesen kevesebb mellett is hízik. Még a saját életeden belül is vannak ilyen szakaszok. Én 20 kiló túlsúlytól szabadultam meg és konkrétan azért nem számoltam a kalóriákat mert semmi értelme nincsen, ugyanis minimális változásokat eszközöltem ki és az elég volt.
Van olyan ismerősöm aki tortát eszik pizzával és nem tud hízni. Évek óta küzd ezzel. Én viszont hamar hízok mindentől. Ha nem fogyókúrázok akkor nem tudom elérni a testmagasság -100-at. Még úgy sem, hogy rendszeresen sportolok. Kalória számolással sem ment. Azt a húsz kilót rejtélyes módon pakoltam fel kb 2-3 év alatt mert nem változtattam különösebben az étkezési szokásaimon, ahogyan a fogyáshoz sem.
"31: Az első pontod szerintem általános iskolás biosz. A férfi szervezetben pl. a tesztoszteronszint jóval magasabb, ami könnyebb izmosodást tesz lehetővé. A nők ösztrogénszintje magasabb a férfiakénál, ami könnyebb "zsírosodást" okoz. Legalább nézz utána, mielőtt írogatsz."
Én most alapból nem csak és kizárólag szájkaratézni akarok, nem én vitázok itt egy ideje, viszont azt vedd számításba, hogy a férfi testen 10x annyi izom a szép. Szóval ha egy 60 kilós vézna pasi izmos akar lenni, kell rá 15 kiló izom, egy csajra meg 2. Igazad van, a pasik könnyen izmosodnak de ez akkor is igaz. Én pasiként edzem 7 éve és kijelenthetem, hogy bőven nem lesz valaki pasiként gyorsan izmos, hogyha férfiakhoz nézzük. Látszik az edzés, de izmos évek alatt lesz az ember. Persze ha neked az is izmos ami nekem nem, akkor v iszonylag gyorsaqn izmos lehet egy férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!