Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csak nekem furcsa ez a női...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak nekem furcsa ez a női hozzáállás? Ez másoknak mennyire nehezíti meg a társkeresést?

Figyelt kérdés

Néha jön pár kérdés, ami kicsit kihegyez 1-1 témát női-férfi részre. Ilyenkor jön mindkét oldalról ugyanolyan panaszkodás, amit a férfiak részéről lepontoznak, a nők részéről felpontoznak. A normális válaszoknál is nagyjából ez a helyzet.

Engem érdekelne: Komolyan ennyi nő szeret áldozatszerepben lenni? Mert elég sokszor így néznek ki a válaszok és pontozások.

Ma is jött egy kérdés, ahol a nők férfiasodásáról kérdezett a kérdező. Jöttek teljesen normális válaszok, amik többsége lepontozást kapott. Viszont azok, amikben a nők panaszkodtak, hogy ők nők, felpontozást. És ezek egy része konkrétan hazugság volt.

Szerintetek, ezek a nők miért nem nőnek fel? Az én környezetemben ilyenekkel nem találkozom. Eddig 2 ilyet láttam személyesen. A környezetemben a felnőtt nők vállalják a felelősséget, képesek komolyan viselkedni és ha valami nem jön össze egy csettintésre, nem adják elő, hogy azért nem jött össze, mert nők és a gonosz társadalom nem szereti őket. Itt viszont ez elég gyakori.

Ezeknek a nőknek mennyire lehet nehéz a társkeresés? És férfiak, ti hogy álltok ezekhez a nőkhöz?

2020. aug. 26. 23:56
 41/91 anonim ***** válasza:
89%

Régen sokkal inkább számított hogy vagyona legyen. Azért nem volt annyi elutasítás, mert nem volt annyi próbálkozás sem, mindenki a szintjén nézelődött, ha nem volt házasság közvetítő, akkor a társadalmilag neki megfelelő körben puhatolózott és annyi. Mivel a házasságban nem volt alap a szerelem, egy nő, ha a férfit elfogadta a családja mert volt elég pénze, igent mondott rá.

Ma, ha egy nő ilyen értékek mentén választ párt, akkor ugye pénzéhes stb. Úgyhogy le lehet állni a régi világ utáni sóvárgással, mert 200 éve a gyári munkás Józsi bizotsan nem kaphatta meg a nemesi származású Katinkát, és fordítva sem, mert azt a család nem engedte volna. Nem volt annyi elutasítás, de nem szeretted azt, akivel le kellett élned egy életet.

Ami a férfiak "kiherélését" illeti, azt nem a jó munkakörben dolgozó, randin felező nők teszik, bármennyire is ezt szeretné a kérdező elhitetni. Már az anyám korosztálya (a mai hetven évesek) között is voltak férfias nők, akik megmondták otthon a tutit és irányították a férjüket és a családot, mert ők jobban tudták. Egyik ilyen nő sem dolgozott vezető beosztásban, de még csak diplomások sem voltak. Egyszerű falusi asszonyok vagy panel prolik voltak. (Az a kevés diplomás házaspár akiket ismertem a hetvenes, nyolcvanas években, már akkor is normális kapcsolatban élt, nem nyomta el egyik a másikat, sőt. Az ügyvéd, orvos házaspároknál is a nő maradt otthon a gyerekkel stb)Tehát ez a jelenség nem újekeltű, nem mai, és semmi köze a végzettséghez.

Az a férfi aki fél attól a nőtől aki jó beosztásban dolgozik és fizeti a saját dolgait: gyenge. A sok gyenge férfi sír itt, mert a nők erősek, holott nekünk, nőknek pontosan a gyenge férfiak miatt kell erősnek lennünk. Egy erős férfi mellett egy nő is lehet nő.

2020. aug. 28. 06:46
 42/91 anonim ***** válasza:
24%

41-es, egy igazi férfit nem nagyon érdekel, hogy te milyen preferenciák alapján választasz, vagy te úgy gondolod h te szrtad a spanyol viaszt. Rendben tegyed, csak ne az én portámon. Nagyívben levan szrva minden amit te "követelsz, vagy elvársz". Egy férfi teremt, létezik nélküled (nélkületek is). Ne ám már a farok csóválja a kutyát. Hozzáadni a kapcsolathoz a átlagos nő tudod mit tud? Egy férfi megold akár 3-4 gyerek eltartását is, ad nagy lakást/házat, jövőképet. Te összekeversz egy ilyen férfit egy olyan nővel, akinek van egy 30m2-es örökölj lyuka, azt örülni kell neki h életképes és nem az utcán teng-leng. Már lassan annak is örülni kell, hogy egy nő képes és tud "beszélni".

Én azt láttam egy nő társkereséskor ezeket tudja nyujtani egy kapcsolatban:

- travel addict

- party addict

- filmezni szeretek nézni

- mindenem a csajos borozás

stb.

És mit tudsz? 1etlen 1 dolgot írj, amit te egy kapcsolatba beletudsz tenni és akkor elhiszem amit írsz, de addig csak ostoba követelőzés, ostoba "nekem jár" nőszemélyektől.

"Régen sokkal inkább számított hogy vagyona legyen. Azért nem volt annyi elutasítás, mert nem volt annyi próbálkozás sem, mindenki a szintjén nézelődött, ha nem volt házasság közvetítő, akkor a társadalmilag neki megfelelő körben puhatolózott és annyi."

Manapság tinder és társai miatt eldurrant picit ez az egész. Azt az illuziót keltik a nőkben, hogy bárki meglehet neki, hisz ő enged, választ, kivel szeretne lenni. Nyilván csak a lehetőségek közül. Szóval nagy a kalap ebben egyetértünk, az meg h kinek mi kell(ene), hát...

[link]

"Nem volt annyi elutasítás, de nem szeretted azt, akivel le kellett élned egy életet."

A házasságok több mint fele válással végződik, nők adják be, s azért mert "semmi nem jó". Akkor mégis mit szerettek ti? Semmit. A legnagyobb baj az, hogy nők mástól várják a megoldást a saját szrukra, de ha meg lesz oldva valami, akkor az meg nem jó. Tehát betegek többségében, mert önmagukkal nincsenek rendben, nem mással. A választás az ő kezükben volt, mi a baj? Felelősen kell dönteni? Tudom nehéz.

"Már az anyám korosztálya (a mai hetven évesek) között is voltak férfias nők, akik megmondták otthon a tutit és irányították a férjüket és a családot, mert ők jobban tudták."

Aha, arányuk a nőkre vetítve kb 1-2% lehetett szerintem, manapság ez úgy néz ki:

A nő akar irányítani, de ha hagyod neki, és elrontja (minél több dolgot viszel, annál több dologban hibázol ugye), akkor rátolja a másikra a felelősséget, vagy otthagy/veszekszik, ha nem hagyod, akkor azért hagy ott és azért veszekszik. Arról már nem is beszélek, hogy ha ő irányít, elront valamit, akkor más a felelős. Ő azért rontota el, mert te..... Ez nem irányítás, hanem gyökéremberek a köbön. Szóval ezt ne keverjük össze a "odaállok mellszélességgel, és megoldom nőkkel az 1970es évekből", mert nagyon nem ugyanaz.

A férfi nem attól fél, hogy a nő milyen beosztásban dolgozik, hanem egyszerűen egy férfinek nem kell egy modern (azaz nárcisztikus) nőszemély, aki azt hiszi ő szrta a spanyol viaszt (te úgy nevezed erős nő), és zsaroláson, hazudozáson kívül másra nem képes (ez a te szádból úgy hangzik beszélgetés). Igen, egy ilyen nőszemély egy igazi férfinek nem kell. Az h ezekből/belőletek dunát lehetne rekeszteni, arról nem én tehetek, sem a Józsi, sem a Sanyi, csak ne sírjon a szád akkor hogy "hol vannak a rendes férfiak", mert számodra nem léteznek.

2020. aug. 28. 08:15
 43/91 anonim ***** válasza:
27%

41#

Igazad van, régebben is voltak erős nők. Tulajdonképpen senki nem ez ellen beszél. De annak idején ezek az erős nők amikor kellett akkor visszavettek és tudtak nőiesek is lenni.

Ellenben a mai erős nők, még egy erős férfival is inkább versenyezni akarnak és bár igazad van abban, hogy lehetnének mellettük nők is, csak sajnos nem ezt teszik.

Az a sok gyenge férfi azért sír, mert önhibáján kívül lett az. Nincs megfelelő férfiminta. Ez is elhangzott a fentebb megosztott videóban. Hiszen melyik férfi akar gyenge lenni. Senki. Ezt nem lehet tudatosan befolyásolni, attól függ, hogy a szüleitől mennyi és milyen szeretet támogatást kaptak. Illetve később az a rengeteg, sokszor durva elutasítás után a férfi már nem hiszi el magáról, hogy jó lehet egy nőnek is, tehát ez egy ördögi kör lesz, mert pont ezután nem fog kelleni méginkább a nőknek. Az önbizalmuk lerombolásában igenis rengeteg szerepet játszik az, hogy ma egy álagos, vagy átlag alatti férfit annyi elutasítás ér, hogy azt már egy nem pszichopata férfi sérülések és önbizalom, önértékelési problémák nélkül nem jön ki belőle.

Tehát pont azok a nők, akik sírnak, hogy nincs erős férfi, azok is hibásak ebben egyrészt.Erről beszélnek a végén a videóban többször is, hogy a gyenge férfiak felé szeretettel kell fordulni, és nem selejtnek nézni, és mégjobban földbedöngölni az amúgy is alacsony önbizalmát. Persze ez nem azt jelenti, hogy össze kell jönni vele, csak az elutasítást bunkún kell megtenni, hanem emberien. Meg reális elvárásokat kell támasztani a férfiakkal szemben. Ma már a legkövérebb nő is sokszor (nem mondom, hogy mindig) sportos férfiat akar. A kasszás Julcsi is mérnőkpasit akar. Szóval a nők sokszor olyan elvárásokat támasztanak, amiket ők saját maguk sem teljesítenek. Aztán szegény szerencsétlen, és esetleg bátran próbálkozó férfinak a földbedöngölik az önbizalmát. Akkor is ha volt neki.

Persze lehet azt mondani, hogy hát nem csak az elutasítások száma, hanem a lehetőségek is megnőttek. Rendben jogos, de a férfi nem tudja kiiktani évezredes ösztönökön alapuló saját lelki világának a működését. Tehát nem szokott hozzá, nem adaptálodott még a lelki világunk ahhoz, hogy a lehetőségek száma is nagy, és ezért nagy veszteségként éljük meg.

Persze női oldalról értem, hogy ez a mostani helyzet kedvez a nőknek, hiszen nekik meg az a rengeteg próbálkozó önbizalomnövelő.

Van pár női ismerősőm, akikkel szintén vitáztam erről. Az egyikükkel végül megegyeztem, hogy átvegye készítsen egy társkereső profilt a nevemben és a fényképemmel. Hogy majd ő megmutatja. Aztán utána még ő kért tőlem bocsánatot, és mondta, hogy hogy örül, hogy nőnek született. Annyira sok negatív, önbizalomromboló élmény érte.

2020. aug. 28. 08:44
 44/91 anonim ***** válasza:
65%

43#

Azaz az elutasítást NEM bunkón kell megtenni, hanem emberien

2020. aug. 28. 08:48
 45/91 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem mindkét nemben vannak "defektesek" (nevezd, ahogy akarod) és olyanok is, akiket a sok csalódás ett azzá. Nem véletlen olvasni nő és férfigyűlölő kommenteket, nem véletlen olvasni a másik nem hibáztatásáról, arról, hogy kiben mi a rossz, miért is jó a másik nem stb. Most hiába van a globalizáció és hogy mindenki egyforma, talán most vagyunk a legjobban széttagozódva, eltávolodva a másiktól. Most lehet a legkevésbé egykalap alá venni mindenkit, mert annyira-annyira más sorsok vannak.

Nem tudhatjuk, hogy ki miért frusztrált, miért nem talál rá a békére. Mondhatjuk, hogy a másik nem a hibás, mondhatjuk, hogy keresse meg magában a hibát, mondhatunk bármit, úgyis ő dönti el, hogy mit tesz, hogy változtat-e azon, amit eddig csinált, hogy megpróbál-e fejlődni, elfogadni önmagát és a többi embert is.

2020. aug. 28. 09:40
 46/91 anonim ***** válasza:
40%
Ez az egész férfi-női kapcsolat téma számomra kezd egyre jobban hasonlítani Csernobilhoz. Épp úgy mint az atomreaktornál, itt is az egyensúlyra kell törekedni és csak apró változtatásokat szabad csinálni, különben instabillá válik a rendszer. Ha valamin változtatsz, az kihatással lesz más dolgokra is. Az eddigi történelmünk során ez egy stabil rendszer volt. Lehet azt mondani, hogy nem volt tökéletes, de elég jó hatásfokkal működött. Erre jöttek az "okosok" és ész nélkül nekiálltak gombokat nyomkodni meg potmétereket tologatni (értsd: bedobták ezt a modern, erős női mintaképet a rendszerbe úgy, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy mi lesz a következménye és magát a rendszert sem készítették fel rá. Hogy ezt nemtörődömségből tették vagy hozzá nem értésből azt nem tudni, de mindkét esetben óriásit hibáztak). A hatásfok rengeteget esett, a rendszer instabil és csak bízni lehet benne, hogy visszaáll az egyensúly és nem okoztak maradandó károkat. Illetve hogy mások tanultak belőle és nem követik el ugyanezt a hülyeséget.
2020. aug. 28. 10:18
 47/91 anonim ***** válasza:
39%

Na mi van ti nagy “ határozott “ nők, akik itt fröcsögtök? Milyen érzés, amikor egy nálatok sokkal határozottabb, tanultabb, és intelligensebb nő cáfol meg titeket? A videómat miért nem nulláztátok le, mint a többi kommentemet?

Ha egy random GYIKes mondja meg a frankót, akkor megy az oltás, meg az egymásra mutogatás, ha egy szakember, akkor meg cirip cirip?

Az a baj veletek, hogy a nagy “határozott” fellépésetek mögött nincs tartalom. Ha pedig észérvek helyett csak annyit tudtok kinyögni, hogy “mekkorát csalódtam Almási Kittiben”, akkor gyönyörűen lejáratjátok magatokat.

Legközelebb próbáljatok meg felnőtt módjára érvekkel meggyőzni minket, mert ez a gyerekes “lepontozok mindenkit aki nem azt gondolja mint én” mentalitással szégyent hoztok a női nemre.

A kérdező állítása teljes mértékben bebizonyosodott, nincs itt miről tovább beszélni :) na pápá kis farkú lánykák ;)

2020. aug. 28. 10:56
 48/91 anonim ***** válasza:
29%
Te aztán felnőtt módjára vagy. 😁
2020. aug. 28. 11:32
 49/91 anonim ***** válasza:
42%

Az a baj, hogy a nők a saját maguk által megásott csapdába esnek bele.

1. Tanulnak, és versenyre kelnek a férfiakkal és manapság már túl is szárnyalják a férfiakat például a diplomások arányát tekintve. Ők maguk szárnyalják túl a férfiakat, aztán persze csodálkoznak, hogy nem találnak férfit akire fel tudnak nézni.

2. Rengetegszer bunkón utasítanak el olyan férfiakat, akik nem szolgáltak erre rá. Tehát nem arról van szó, hogy akkor is nyomultak amikor már normálisan értésére adták a férfinek, hogy bocs, hogy nem jössz be, és ezután kezdenek el bunkózni, hanem rögtön elsőre. Azzal az indokkal, hogy nekik ez kényelmesebb, mert nehogy aztán ne értse meg, hogy nem. Csak ezzel pont azoknak az önbizalmát teszik tönkre, akik megértették volna elsőre is.

Így aztán ez később megint visszafog vágni, mert legközelebb ott lesz egy férfi, aki mindenben megfelelő lenne, csak éppen egy hozzájuk hasonló, már tönkrevágta az önbizalmát, tehát nem lesz elég férfias, és vonzó. Aztán jönnek a kérdések, hogy hol vannak az igazi férfiak.

2020. aug. 28. 12:02
 50/91 Lachesys ***** válasza:
65%
Hát utolsó, te valami disztopia szemüvegen keresztül nézed a világot:D egy átlagos férfi manapság baromira nem tart el 4 gyerekét egyedül és nem vesz házat, hagyjuk már, Pesten egy ház 100 millió Ft, meg két átlagos ember is azért küzd a kozeposztalyban H legalább egy paneljuk legyen hitelbol. Másrészt itt is tetten érhető, hogy szerinted, nagy erős férfi szerint a 3-4 gyerek nevelése, háztartás menedzselése, háttér ország biztosítása bizony a "semmi"..
2020. aug. 28. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!