Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem furcsa ez a női hozzáállás? Ez másoknak mennyire nehezíti meg a társkeresést?
Néha jön pár kérdés, ami kicsit kihegyez 1-1 témát női-férfi részre. Ilyenkor jön mindkét oldalról ugyanolyan panaszkodás, amit a férfiak részéről lepontoznak, a nők részéről felpontoznak. A normális válaszoknál is nagyjából ez a helyzet.
Engem érdekelne: Komolyan ennyi nő szeret áldozatszerepben lenni? Mert elég sokszor így néznek ki a válaszok és pontozások.
Ma is jött egy kérdés, ahol a nők férfiasodásáról kérdezett a kérdező. Jöttek teljesen normális válaszok, amik többsége lepontozást kapott. Viszont azok, amikben a nők panaszkodtak, hogy ők nők, felpontozást. És ezek egy része konkrétan hazugság volt.
Szerintetek, ezek a nők miért nem nőnek fel? Az én környezetemben ilyenekkel nem találkozom. Eddig 2 ilyet láttam személyesen. A környezetemben a felnőtt nők vállalják a felelősséget, képesek komolyan viselkedni és ha valami nem jön össze egy csettintésre, nem adják elő, hogy azért nem jött össze, mert nők és a gonosz társadalom nem szereti őket. Itt viszont ez elég gyakori.
Ezeknek a nőknek mennyire lehet nehéz a társkeresés? És férfiak, ti hogy álltok ezekhez a nőkhöz?
19#
Jahh, "meg kéne tanulni először nőként viselkedni, utána várni az igazi férfit"
Bocs de ezen jót nevettem.
A nők érzelmesebbek. A férfitól függ hogy te mit tudsz kihozni a nőből.
Ha tahó vagy, a nő elférfiasodik melletted, mert csak így tudja megvédeni magát.
Hodd el, nem nyerő az ha te csak elvársz, hogy ilyen olyan legyen a nő.
Attól, hogy valaki a saját életében mást tapasztal, mint te, még nem hazudik. Annyira bírom az ilyen beszűkült gondolkodású embereket. Ha egy nőnek meg kellet küzdenie a környezetében az elismerésért, mert ő nő, és azt tapasztalta, hogy a férfiaknak nem, akkor ez az ő valósága. Ettől ő nem "szeret áldozat szerepben lenni" hanem ezt látja. Más nőknek nincs ilyen problémája, mert tanárként vagy óvónőként ez fel sem merült soha.
Aki volt már kiszolgáltatott helyzeben férfinek, az tudja, hogy nem kifizetődő gyenge nőnek lenni, mert eltaposnak. Szerinted az elvált anyukáknak az a véleménye, hogy bízd rá magad nyugodtan testileg, lelkileg, anyagilag egy férfire mert az neked olyan jó lesz?
És ugye az itteni nőket szidod. Az itteni férfiak szerint vagy aranyásó ha nem felesben fizetsz a randin vagy ha bármit is elvársz tőle, vagy ha gyereket akarsz szülni és nincs rá félretett pénzed. Ezt hiába tagadod, elég elolvasni a válaszokat. Miért várod el a nőktől itt, hogy ne ezekre reagáljanak?
Amúgy meg mi az elférifasodás? Hogy nőként is fel tudsz fúrni egy polcot vagy hogy jól keresel vállalati vezetőként? És egyáltalán, miért baj ez neked?
Kérdező, neked havi fél millió a fizetésed legalább? El tudsz tartani egy nőt és több gyereket évtizedeken keresztül stabilan? Lekötnél a nő számlájára pénzt rendszeresen, és biztosítanál számára ingatlant, autót (válás után ezeket meg is tartaná).
Mert ha nem, akkor miről beszélünk? Munkából van a pénz, megélhetés, és ahhoz bizony teperni kell, keménynek kell lenni nőként is, mert lemosnak a munkaerőpiacról.
De az itteni kérdéseket látva a pasik már azon kiakadnak, ha a randin fizetni kell egy kávét, vagy haza kell vinni a nőt (ezer Ft benzinpénz). Legviccesebb a 19-es válaszoló volt, aki gyengéd nőt akar, de azért elvárná, hogy ajánlja fel a fizetést (legyen gondolatolvasó, hogy a pasi igazából csak játszmázik).
Na megyek dolgozni, mert a számláim nem fizetik ki magukat.
A való életben én azt látom, hogy az önmagukkal rendben lévő férfiaknak egyáltalán nem okoz problémát egy "elférfiasodott" nővel élni, hanem kifejezetten keresik az ilyet. Az ismerőseim közül senki nem veri az asztalt, amiért a barátnője nem tud főzni, hanem felváltva rendelik a kaját. Nem hisztiznek, amiért a nő is dolgozik, ne adj' isten még jobban is keres, mint a férfi, hanem örömmel elmennek mondjuk nyaralni a megkeresett pénzükből. Nem őrjöngenek, amiért a barátnőjüknek rajtuk kívül is vannak emberi kapcsolatai és elfoglaltságai, mert nekik is vannak, ők sem qrnak meg valaki mást abban a pillanatban, amint nincs mellettük a párjuk és mondjuk nyugodt szívvel elmennek sörözni a haverokkal, ameddig a lány moziban van a barátnőkkel.
Szerintem normális ember nem full autista módon, checklist alapján, "férfi" és "női tulajdonságokat" pipálgatva alakítja ki a saját személyiségét és ítéli meg másokét, hanem egyszerűen a szükségletei és a preferenciái alapján alakít/osztályoz. Személy szerint meg tudok csinálni egy rakás "férfi munkát", mert nincs fiú tesóm, gyerekkorom óta apám sarkában voltam a ház körüli munkáknál. Nem azért csináltam, mert "hú, mennyivel faszább nő leszek, ha tudok glettelni vagy kitisztítom az ereszcsatornát", hanem azért, mert meg kellett csinálni, apámon kívül nem volt senki, aki megcsinálja helyettem, őt pedig nem szeretném olyan dolgok miatt ugráltatni, amik nekem is mennek. A mi családunkban természetes, hogy nemtől függetlenül mindenki azokat a feladatokat végzi el, 1) amiket kell, 2) amiket tud. Így apám is főz vagy porszívózik és anyám is ássa a kertet és fest, ha úgy van.
Egyetemre sem azért mentem, mert akkor biztos "önálló, független nő" leszek, hanem azért, mert megvoltak hozzá a képességeim és az érdeklődésem, konyhás néniként nem érezném magam olyan jól, mint a leendő szakmámban (hiába lesz nagyjából hasonló a fizetés). Ha valaki leszólna, amiért x munkát végzek nŐ lÉtEmRe, akkor nem is érteném, hogy mi baja van a saját férfiasságában való bizonytalanságon kívül. Abszolút nem volt szempont a döntésemben a nemi szervem és az sem, hogy vajon mit fognak gondolni rólam a férfiak az adott munkával. Ha valaki azt hiszi, hogy egy nő minden tettének és döntésének hátterében az áll, hogy a férfiaknak szeretne tetszeni, az egyszerűen csak primitív.
#25: Ez tipikus félremagyarázása a dolgoknak. Nem ezektől lesz elférfiasodott egy nő. Ettől "csak" életképes, ami önmagában inkább vonzó.
Az általad férfiasnak leírt dolgokat egyébként anyám, sőt már a nagyanyáim is lazán megcsinálták, pedig ők még ahhoz a generációhoz tartoztak, aminek a női tagjait ma annyira divatos lesajnálni, mert állítólag el voltak nyomva. Közben nagyapáim is tudtak főzni, az egyikük nem is akárhogy, de a másik is tudott alapszintű kajákat elkészíteni (mindezt a mikró és a félkész ételek kora előtt), apám a mai napig főz. Bár a takarítás a nagyszülőknél mindkét helyen "női munka" volt, de amikor nagyanyáim esetleg lebetegedtek, nagyapáim azt is megoldották, és nem verte fel a házat a kosz, nem kellett segíteni nekik. Szóval ezek a dolgok már régóta jelen vannak, a ma élő fiatal és középkorosztály már nem is emlékezhet arra, amikor a nőnek semmi szava nem volt, vagy el voltak nyomva.
Az elférfiasodás helyett én inkább az "elnemtelenedés" szót használnám, mivel nem arról van szó, hogy a nők elférfiasodtak (mert ki tudnak cserélni egy villanykörtét), vagy a férfiak elnőiesedtek (mert ők takarítanak otthon), hanem arról, hogy a tipikus férfias és nőies viselkedésmintát nem kapták meg gyerekkorukban, így nőként illetve férfiként nem funkcionálnak. Attól nem lesz férfias egy nő, ha ő cserél olajat az autójában, attól viszont igen, ha nulla női kisugárzása van. Ugyanígy egy férfi sem lesz attól nőies, ha ő főz ebédet. De ha mellette nincs meg az a bizonyos férfias kisugárzás, akkor te is és mások is elkönyvelitek langyinak, tesze-toszának vagy a fene tudja minek nem és bár papíron tetszik, hogy az a férfi megcsinál ilyen dolgokat is, de a barátzónánál semmiképp nem juthat tovább, mert nem tudtok hozzá vonzódni. Na ugyanez van azokkal a nőkkel, akiket itt elférfiasodottnak mondanak.
Már megbocsáss, de amúgy hol írja a válaszoknál, hogy férfi vagy nő írta-e?-,- Sokan nem írják ezt oda. Aztán jönnek az ilyen feltételezések, hogyha “normális” válasz van, “azt tuti férfi írta”.
Nekem úgy tűnik, hogy itt anonimba olyan emberekről hadoválsz, akiknek nem tudod a nemét, életkorát, se semmit. Az is lehet, hogy elég fiatal még, tehát van ideje érni... A környezetedben felnőttekkel találkozol, de nem tudod ide hány évesek írkálhatnak láthatatlanban, ennyit erről...
De mi az, hogy elnőiesedés és elférfiasodás?
Elférfiasodás talán, ha egy nő önálló, jól megáll a saját lábán és egyenrangú kapcsoltatot keres? Mi ebben a rossz?
Elnőisedés, ha egy férfi ki tudja mutatni az érzelmeit, részt vesz a család minden napi élettébben és ő is egyenrangú kapcsolatban él? Mi ebben a rossz?
Egy nő persze hogy nem érti, hogy mi abban a rossz, ha ők elférfiasodnak. Hiszen ők ( hacsak nem leszbikusok) nem vonzódnak a nőkhőz. Tehát nem is érthetik, hogy mi a baja azoknak akik ezt problémaként felvetik.
A férfiak évezredeken át a biztosították a nők biztonságát, megélhetését. A férfiakban ösztönszerűen működik, hogy gondoskodjon a nőről, megvédje a családját. 50-100 évnyi társadalmi változás nem tudja felülírni ezt a bennünk elő ösztönt. Azzal, hogy egy nő azt mondja egy férfinak, hogy nincs szükségem a támogatásodra, egyedül is mindent meg tudok oldani, ez kicsit olyan, mintha egy férfi azt mondaná, hogy nem érdekel a szépséged, bármikor ki tudom elégíteni a szexuális igényeimet egy prostival. Ez egy kicsit durva példa, de gondolják csak el a nők, hogy ők hogyan fogadnák azt, ha teljesen életszerű szexrobotok lennének és egész egyszerűen semmit nem jelentene már az ő szépségük a férfiaknak, hiszen ők bármikor ki tudnák elégíteni a szexuális igényeiket.
A mai elférfiasodott nők ezt csinálják a férfiakkal, hogy semmit nem jelent már nekik a férfiak évezredeken át biztosított támogatása, azt mondják ezt ők is meg tudják oldani. Csak ezzel valamilyen szinten pont ők "heré..lik" ki a férfiakat.
Érdekes ellentmondás az is, hogy megküzdenek azért, hogy olyan szintre, vagy magasabb szintre jussanak, mint a férfiak, mert hogy megmutatom, hogy én is meg tudom csinálni. Aztán persze ösztönösen keresik a férfiakat akikre fel tudnak nézni. Persze, hogy nrm fog menni. A férfiak maradtak azon a szinten amin voltak. Ezt nevezik a nők a férfiak elnőiesedésének, ami csak látszólagos, mert a férfiak nem lettek rosszabbak, csak a nők lettek hozzájuk képest sokkal jobbak.
29. Keresem azokat a férfiakat, akikre lehet támaszkondi és fel lehet nézni? Ja, mint tűt a szénakazalban?
Ja, tudom, Te pont olyan férfi vagy, akire lehetne támaszkodni, számítani. Aha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!