Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egyetemista csajok. Összejönné...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetemista csajok. Összejönnétek alacsony végzettségű férfival?

Figyelt kérdés
De most komolyan.

2020. aug. 1. 16:23
 161/174 anonim ***** válasza:
61%

157: És valóban, diplomás és diplomás között is nagy a különbség, de könyörgöm, ne mindig a Kodolányi és társai büfészakon végzettekkel kapcsolatos történeteinkkel példálozzunk. Igen, egyszer én is találkoztam diplomással, aki nem volt agyilag magas szinten. Ja, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy éppen egy romkocsmában beszélgettünk úgy, hogy ő teljesen részeg volt, úgy nehéz okosnak lenni. Megint kiragadunk az életünkből 1-2 példát, és azzal nyugtatjuk magunkat, hogy "jaj de jó hogy nem mentem egyetemre, hát itt volt 2 exem aki nem tudta egyedül összerakni a szakdogáját meg 3 ismerősöm aki nem tudott érvelni egy témával kapcsolatban".

Ezt úgy hívják, kognitív disszonancia. Kimaradt egy lehetőség az életemből, ez feszültséget generál bennem, két lehetőségem van: a) elfogadom, hogy egy lúzer vagyok, vagy b) megmagyarázom, hogy igazából mégsem vagyok lúzer, SŐT, még többet is érek, mint a diplomások. Te az utóbbit tetted, de a lényegen nem változtat. Mindkét oldalon lehet boldogulni, de arányaiban a diplomások nagyobb valószínűséggel helyezkednek el jó helyeken, mint a nem-diplomások.

2020. aug. 9. 09:46
 162/174 anonim ***** válasza:
76%

Akárki akármit mond, én nem nagyon láttam még SOTE-s orvost a mekiben vagy ELTE-s jogászt a burgerben. A diploma akkor garantál sikeres jövőt, ha az ember valóban veszi a fáradtságot, és szakmailag megalapozza saját magát. El lehet végezni a BGF turizmust is kettessel (aztán persze ezekre lehet hivatkozni, hogy a diplomások nem különbbek, mert találkoztam két turizmusossal, aki hülye volt), meg a SOTE-t is ötössel, ugyanúgy egy kalap alá vesszük őket, ez a hiba.

Egyébként meg az itt kommentelő nők, amikor kijelentették, hogy ők nem kezdenének nemdiplomással, nem a büfészakon végzett diplomásokra gondoltak, hanem azokra, akiknek a diplomája ér is valamit. Nincs ezen mit tovább fejtegetni.

2020. aug. 9. 09:50
 163/174 anonim ***** válasza:
64%

#161:

Most itt bedobhatnám az ilyenkor szokásos ellenpéldákat olyan sikeres hírességek hosszú listájával, akiknek nincs diplomája, pl. Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, James Cameron, stb..., de ez olyan lenne, mint a világ legöregebb emberével (aki erős dohányos volt) bizonyítani, milyen jót tesz a cigifüst a szervezetnek. A száraz statisztikák nyilván azért kiadják a valós viszonyokat.

El kell ismernem, tagadhatatlan tény, hogy a diplomások várhatóan jobb álláshoz jutnak, több lehetőség nyílik előttük, sok helyre nélkülözhetetlen is a papír. Nyilván akármilyen eltökélt és okos valaki, orvos vagy bíró nem lehet megfelelő felsőfokú képesítés nélkül. De ha egy nőt főleg az érdekel egy férfi személyiségében, hogy mennyi pénze lesz majd, és mennyire lehet villogni vele a barátnők előtt, számomra épp csak kicsit jobb azoknál, akiket jó kocsikkal és zöldövezeti házzal lehet "megvásárolni". A diploma nem tesz valakit jobb emberré, szórakoztatóbb beszélgetőpartnerré, érdekesebb karakterré, jobb apává, szeretőbb társsá, csak egy indikátora bizonyos képességeknek, amik az egzisztenciális érvényesülésben segíthetnek. Persze mindenkinek joga van eldönteni, neki mi a fontos a másikban, és nem bűn a könnyebb, biztosabb út felé kormányozni az élete szekerét.

#157 voltam.

2020. aug. 9. 10:31
 164/174 anonim ***** válasza:
53%

Én pedig írhatnám a szokásos ellenérvet, hogy a nagy hírességeknek csak töredéke az, aki megspórolta a diplomát, valamint ezek a hírességek topdiplomás munkavállalókat alkalmaznak (és ilyen téren szerintem mindegy, hogy valaki hírességként - mondok valamit - 20 milliárdot keres, vagy híresség által alkalmazottként 2 milliárdot, még így is bőven átlag feletti a keresetük).

Az meg, hogy a nőknek fontos az egszisztencia... Most őszintén, erre mondjuk azt, hogy ez nem normális? Ki akarna egy olyan "férfivel" összekötni az életét, aki egy mozijegyet nem tud megvenni a családjának? Arról nem is beszélne, hogy az ilyen szintű csóróság kihat a férfi viselkedésére is, frusztrált és kétségbeesetté válik, ami kihat a családi életre (veszekedések, bántalmazás, stb.), kinek kell ez?

A mai világban az az igazi Férfi, aki anyagi, fizikai és érzelmi biztonságot tud nyújtani a Nőnek. Persze, hogy minden nő ezt keresi, és lehetőségéhez mérten ilyen Férfival áll össze. Ettől ők nem lesznek rosszak, hogy van igényük az életben. Egy topdiplomás férfi igenis nagyobb eséllyel lesz kiegyensúlyozott, mert uralja a munkáját, és nem a munkája uralja őt. A munkaerőpiacon ő van felül, ha valami nem tetszik neki, ő vált, nincs rajta a nyomás, hogy bármikor elveszítheti az egszisztenciáját, ezáltal kiegyensúlyozott és boldog életet tud teremteni a családjának.

Nem a nőket kell szidni, hanem törekedni kell arra, hogy ilyen férfivá válj. Aki pedig csak rinyálni tud, azt senki nem veszi komolyan.

2020. aug. 9. 12:33
 165/174 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a pasas, aki magához hasonló nőt akar maga mellé. Ha valaki diplomás az pedig nem csak azért jó, mert diplomás, hanem akkor ő is értékeli azt, aki az egyetemen szenvedett. Itt nem csak az a lényeg, hogy ki mennyire tudja vinni, hanem az is, hogy aki diplomás azt érdekli, hogy kinek mi a végzettsége, mint engem. Lehet sikeres egy villanyszerelő is, viszont én ha sikeres nőt akarok magam mellé, akkor nem a sikeres szakmunkás nőt értem alatta, hanem mondjuk egy olyan nőt, aki hasonló területen végzett mint én és kimegyünk ketten nyugatra. De lehet másfajta végzettség is, mondjuk ott, ahova én járok. Az másfajta siker, amikor a szakmunkás sok pénzt kap, hogy megszerelje a szomszéd csövét, mert más nem szereli meg. Valószínűleg ő nem is mehetne ki külföldre, szerintem nyelvet sem beszél, simán sokat kap, mert más nem csinálja meg, vagy ha igen, akkor se olcsóbban.
2020. aug. 9. 15:38
 166/174 anonim ***** válasza:
98%

Az, hogy nálam alacsonyabb végzettségű valaki, nem jelenti egyből azt, hogy tanulatlan. Durva általánosítások mennek itt.

Részemről az a helyzet, hogy van egy főiskolai végzettségem, de nem is abban dolgozom. Döcögősen megy a beszélgetés egy 8 általánost végzett gyári melóssal is, illetve egy doktorival rendelkező atomfizikussal is. Attól még, mert egyetemre jártam, vannak nálam sokkal okosabb és butább emberek egyaránt, ennek pedig kevés köze van a megszerzett papír szintjéhez. (Értsd technikusi bizi, vagy felsőoktatási szakképzés, egyéb okj, vagy ba/bsc, mester diploma, stb). Így meg úgyis lehet valaki tanult és olvasott. Nekem csak ez számít. De vannak azok a szintek, amit már említettem is, ahol azért érezhetően kifulladnak a közös témák 2 mondat után :D

2020. aug. 12. 08:29
 167/174 anonim ***** válasza:
Utolsó én azt írtam, hogy az a baj, hogy más az érdeklődés meg a cél. Hiába értelmes ember a másik, ha tök más a cél, meg úgy minden. Ugye te aszt írod, hogy nem abban dolgozol a mi a végzettséged, neked más számít, viszont nekem se az a baj, hogy a másiknak mi a végzettsége hanem a célja stb. Mellesleg lehet ő is tanult. Miben tanult? Meg olvasott. Az mit jelent? Verseket olvasott sokat, vagy mit? Még ha tanult is egy szakmunkás akkor is az a tanult, kicsit más tanult, mint a diplomásoknál. Ha valakinek nem számít a végzettség, az nem olyan mint én, ha okos ha nem okos.
2020. aug. 12. 11:47
 168/174 anonim ***** válasza:
97%
Kedves utolsó! Nálam a tanult és olvasott azt jelenti, hogy művelt, nyitott a világ történései felé, még ha nem is járt egyetemre, érdeklődő, tájékozott, az intelligenciája magas. Lehet ettől neki technikusi papírja, vagy csak egy érettségije, teljesen mindegy.
2020. aug. 12. 12:20
 169/174 anonim ***** válasza:
32%
Ennyi válasz után még mindig nem egyértelmű, hogy egy diplomás embernek diplomás ember kell, és ha földhöz veritek magatokat, akkor se éri be kevesebbel??
2020. aug. 12. 12:37
 170/174 anonim ***** válasza:
23%
#169. Én is ezen csodálkozom.
2020. aug. 12. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!