Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetemista csajok. Összejönnétek alacsony végzettségű férfival?
Én pedig mérnök vagyok, 2 diplomával.
Egyébként javaslom a magyar szakot az itteni nem diplomásoknak. Rátok férne ;)
Hátha egy kicsit nagyobb lenne a szókincsetek.
121 azt hazudja, hogy senki sem "segédmunkásozik" (nyilván lóugrásban olvasta a válaszokat, kihagyva a bunkózó hozzászolásokat)...
Aztán a 122-es is segédmunkásozik egyet.
124 pedig a vesszőhasznalattal is hadilábon áll. Kezdem azt hinni, hogy itt a diplomások nevében csupán néhány unatkozó háziasszony trollkodik, hogy izgalmat csempésszen a sivár, szürke, "diplomás" életébe.
Nem szégyen, ha haztartásbeliek vagytok, de a trollkodás már ciki...
125!
Olvasd már el, hogy mit írt a 121. válaszoló.
Amúgy mi sértő a segédmunkásba? Nagyon sok szakmunkás segédmunkás. Ezen nem megsértődni kell, ez a valóság.
Arról nem beszélve, hogy a többség munkája hányadék, minősíthetetlen. Ez vonatkozik a festőkre, kőművesekre, szerelőkre, stb.
Annak köszönhető ez, hogy szakmunkásnak azok mennek általában, akiket nem vesznek fel egyetemre, nem azok, akiknek minden vágya, hogy az adott szakmát elvégezze.
Olyan mértékű sleppet nevel ki a szakmunkás suli, hogy az már vicc. A tanulók 95%-át ki kéne dobni onnan, akkor talán menne oda olyan is, aki ezt választja, nem pedig nem jó máshova.
A diploma mellé nem adnak emberi értékeket. Nem egy diplomától lesz valaki intelligens, művelt, udvarias, hűséges, jó párkapcsolati partner. Egy diplomás is lehet utolsó tróger, műveletlen.
Ugyanakkor, a műveltség, intelligencia, udvariasság nagyobb százalékban fordul elő azoknál, akiknek egyetemi végzettsége van, mivel ezek az emberek talán fogékonyabbak ezekre. Egyszerűbb emberek talán kevésbé igénylik az önfejlesztést, amelynek egy vetülete lehet a továbbtanulás is.
Valaki jól leírta, inkább a nőknek fontos az egyező szinten lévő vagy magasabb végzettség a férfiak oldalán, míg a férfiak sokkal elnézőbbek.
Én mindig is úgy voltam vele, amikor megismertem egy új lányt, hogy szeretném megismerni és nem ítélem el rögtön, mert pl.: csak érettségije van. Ezer oka lehet, hogy miért nem tanult tovább. Pedig, gondolhatná bárki, mivel jogot végeztem. És fel is idegesít, amikor valaki nekem azzal jön, amikor pl.: felszolgáló volt a barátnőm, hogy miért nem keresek magam mellé olyant, akinek felsőfokú végzettsége van.
Volt már többek között recepciós, felszolgáló, pultos barátnőm. Ezek közül egyikkel sem az iskolai végzettség miatti különbség lett a kapcsolat végének az oka. A recepciós lány családi okok miatt nem tudott továbbtanulni, de intelligensebb és értelmesebb volt, mint egy másik exem, aki szintén jogász volt, mint én.
És mivel én együtt tanultam pár száz emberrel, a jogászlányok közt is tele van partуk*rvákkal, butákkal, anyuci-apuci betolt az egyetemre-típusú emberekkel.
Látva a piaci viszonyokat, hogy egy jó szakember gyakorlatilag szаrrá keresi magát, válogathat a munkák között, elgondolkodtam, hogy inkább kellett volna menni villanyszerelőnek, vízszerelőnek stb. mint a sok irodista köсsög táborát gazdagítani. Jó szűrő is lenne a lányok felé, hogy mehet is a fenébe, aki ezen fennakad, hogy én „csak” egy szerelő lennék.
Most biztos irigylitek a problémát, de jogászként sok esetben szembesülök azzal, hogy a lányoknak inkább a státusz, az ingem, a végzettségem tetszik meg, mintsem a tényleges személyiségem. Megmondom, hogy hol dolgozom, mit dolgozom és látom rajtuk azt, hogy „hú ezzel a sráccal lehetne virítani mások előtt” stb.
Ebből az egy szempontból lenne csak jó egy másik jogász, mert legalább ő ezektől alapvetően eltekint, mivel én nem vagyok „magasabb”, mint ő és ezért a személyiségemre koncentrál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!