Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetemista csajok. Összejönnétek alacsony végzettségű férfival?
Már nem vagyok egyetemista, de azért válaszolok.
Nekem a közös érdeklődés és a hasonló világnézet az, ami igazán fontos. Ez általában a diplomásokban gyakrabban megvan, de egyáltalán nem ilyen fekete és fehér. Ismerek olyan szintén diplomásokat, akikkel semmilyen közös dolog nincs bennünk, de ismerek olyan nem diplomást, akivel meg van.
Meg azért nem mindegy, hogy az alacsony végzettség mit takar. A 8 általánost? Mert akkor igen, az valóban kizáró tényező. De másfelől pl. apukám sem diplomás, hivatalosan az érettségi a legmagasabb végzettsége (persze az ő korosztályában még volt értéke az érettséginek), de a saját szakterületén olyan speciális vizsgái vannak, ami még rajta kívül kb. 5-6 embernek van az országban.
Corvinus mesterszakon végzett közgazdász vagyok. Érdemes lenne még ehhez a témához hozzátenni, hogy a mai világban különbséget kellene tenni diplomás és diplomás ember között is. Régen csak a nagy egyetemeken (BME, ELTE, BCE stb.) lehetett diplomát szerezni, mára már a BGF turizmus és vendéglátás szakán végzett is egyenlővé teszi magát egy ELTE-s jogásszal, mondván, hogy az ő diplomája ugyanannyit ér. Ezek az emberek háborodnak fel a leginkább, mikor kiderül, hogy a munkaerőpiacon az ELTE-s jogászok kerülnek jó helyekre, ők meg mennek jobb esetben egy középszerű SSC-be rabszolgának. A lényeg az, hogy mikor diplomás emberekről beszélünk, nem mindegy, hogy ki hol szerezte azt a diplomát.
Én egy peremvárosi általános iskolába jártam, ahol 10-ből 9,9 emberből nem lett semmi, most pedig egy olyan multinál dolgozom, ahol a magas szakmai tudás mellett az emberi színvonal is kritérium, ergo ha a legkisebb jelét tapasztalják annak, hogy veled nem lehet együtt dolgozni, azonnal kiraknak.
Mondhatni, minden rétegből ismertem meg embereket, és az a tapasztalatom, hogy az unszimpatikus diplomások is tudnak viselkedni, még ha nem is bírják a másikat, akkor sem süllyednek egy szint alá. Azonban ha eszembe jutnak konflikutusok az életemben, szinte mindig a tanulatlan réteg emberét (biztonsági őr, szakmunkás, buszsofőr, stb.) kellett helyre tennem.
Lényeg a lényeg, kivételek vannak, de összességében egy egyetemista lány hasonló kasztból fog választani párt, mert azzal érzi jól magát, aki megérti, ugyanazt az utat járta végig, mint ő. Őszintén, egy gyári munkás, akinek az volt a legnagyobb kihívás az életében, hogy tanuljon meg egy Ady verset, honnan értené, hogy milyen kihivásokat támaszt az egyetem a fiatalok felé? Nem kell ezen besértődni, ez egyszerűen tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!