Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egyetemista csajok. Összejönné...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetemista csajok. Összejönnétek alacsony végzettségű férfival?

Figyelt kérdés
De most komolyan.

2020. aug. 1. 16:23
 131/174 anonim ***** válasza:
71%
Igazából a magas végzettség nem jelent automatikusan szakmai elismertséget, magas intelligenciát és életrevalóságot. Az egyetemen a férfi évfolyamtársaim többsége totál életképtelen volt, egy levelet nem tudtak feladni, 27-8 évesen koliban laktak és gólyákat kúrogattak meg bebsztak minden héten 4szer. Majd nekik is meglett a diplomájuk az említett életkor környékén, 0 munkatapasztalattal, és hazaköltöztek a mamahotelbe picsogni hogy nincs munka, esetleg elmentek szalag mellé. Na. Náluk többre tartom bármelyik szakmunkást, még azt is, amelyik kőműves aktimellel indítja a napot. DE! Akinek a magas végzettsége mellé társul némi megbízhatóság, jó karizma, némi önszorgalmat tanúsítva letett még az egyetemi kötelező dolgokon kívül valamit az asztalra, megáll a saját lábán, az más tészta. Így én összességében azt mondom, az ég világon semmilyen papír nem határoz meg egy embert. Az intelligencia, a közös témák és a hasonló anyagi meg egyéb élethelyzet ami számít inkább. De nem ítélem el azt, akinek fontos az ismerkedéskor.
2020. aug. 7. 11:42
 132/174 anonim ***** válasza:
100%

Már nem vagyok egyetemista, de azért válaszolok.

Nekem a közös érdeklődés és a hasonló világnézet az, ami igazán fontos. Ez általában a diplomásokban gyakrabban megvan, de egyáltalán nem ilyen fekete és fehér. Ismerek olyan szintén diplomásokat, akikkel semmilyen közös dolog nincs bennünk, de ismerek olyan nem diplomást, akivel meg van.

Meg azért nem mindegy, hogy az alacsony végzettség mit takar. A 8 általánost? Mert akkor igen, az valóban kizáró tényező. De másfelől pl. apukám sem diplomás, hivatalosan az érettségi a legmagasabb végzettsége (persze az ő korosztályában még volt értéke az érettséginek), de a saját szakterületén olyan speciális vizsgái vannak, ami még rajta kívül kb. 5-6 embernek van az országban.

2020. aug. 7. 13:32
 133/174 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok az egyetemista pasi. Utolsó előtti. Szerintem szakmunkásból is van életképtelen fajta, akiket fel se vettek sehova. Szerintem őket se tartsuk többre a hülye egyetemistánál, ráadásul ők le is diplomáztak nem? Annyira csak nem hülyék. Utolsó. Én akit ismerek és nem egyetemista nő, velük nem csak az érdeklődésem más maga az élettel kapcsolatos motivációk is. Én akarok minél nagyobb szakmai sikert, nekik oly mindegy, ha van munkájuk amit szeretnek, azt elvégzik és rá se gondolnak a kövi munkanapig. Tehát maga a felfogásuk is tök más. Van ismerősöm aki rendes és nem egyetemista. Viszont én aki meg sokra akarja vinni a munkájában, minél többre, vele ő sose jönne ki jól. Pedig szép és rendes nő! Ráadásul nem is buta lány.
2020. aug. 7. 18:24
 134/174 anonim ***** válasza:
25%
Melyik a fontosabb? A beszélgetés élménye, kellemesen eltöltött idő vagy a társadalmi státusz, fantáziák fontossága. A beszélgetés élménye nem a másik végzettségétől függ. Nekem nincs diplomám, de egy diplomás rokonom azt mondta nekem, hogy engem műveltebbnek tart. Tehát az egy fantázia kép, hogy akinek alacsonyabb a végzettsége az butább lenne. Amint beszélgettek egy olyan emberrel, akinek nincs diplomája és élvezitek vele a beszélgetést meglátjátok, hogy nem ilyen egyszerű a világ.
2020. aug. 8. 07:41
 135/174 anonim ***** válasza:
100%
Diplomás emberként még sosem sikerült 8 általánost végzett emberrel tartalmas beszélgetést folytatnom. Nem tudom melyikünk hibája. De valahogy nem akar összejönni....
2020. aug. 8. 08:14
 136/174 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Pontosabban fogalmazva: szerintük, az orvos hülye a pedagógus nem tanít megfelelően, a mérnök nagyképű.....Az ilyen beszélgetésekbe pedig nem bonyolódok bele.
2020. aug. 8. 08:18
 137/174 anonim ***** válasza:
85%
Nekem se jött még össze szakmunkással a normális beszélgetés. Egyszer azt hittem, hogy egy nagyon jó képességű értelmes autószerelővel beszélgetek, aztán kiderült, hogy gépészmérnök.
2020. aug. 8. 10:09
 138/174 anonim ***** válasza:
70%
134. Itt nem csak arról van szó, hogy ki diplomás, vagy az én estemben ki jár egyetemre, én sajna nem végeztem még el, mint itt sokan. Hanem a hozzáállás. Én ki akarok menni külföldre egyetem után, bár igazából már itt se lennék most se. Ott akarnék valami nagyot alkotni. Most van egy ismerősöm aki amúgy rendes és nem is hülye, ő kozmetikusnak tanul. Hogy hozható össze az aki szépségszalonban akar dolgozni és a kövi napig rá se gondolni azzal, aki külföldre akar menni és ott minél többre vinni? Pedig kedves nő, én szeretem. Ráadásul szerintem értelmes is. Maga a motivációja más. És képzeld el, hogy a múltkor beszélgettem egyik barátommal, aki kövi félévben végez (mérnökinfó szak) és megkérdezgettem tőle pár dolgot. Most egy fodrásztól mit tudok kérdezni? Mi a legújabb hajfesték? Nekem nincs bajom a fodrászokkal, de kizárt, hogy jól ellegyek velük hosszútávon. Nem azt akarják mint én, kicsit se. Még elbeszélgetni ellehet, még azt igen, viszont járni, az már más kérdés.
2020. aug. 8. 12:59
 139/174 anonim ***** válasza:
78%

Corvinus mesterszakon végzett közgazdász vagyok. Érdemes lenne még ehhez a témához hozzátenni, hogy a mai világban különbséget kellene tenni diplomás és diplomás ember között is. Régen csak a nagy egyetemeken (BME, ELTE, BCE stb.) lehetett diplomát szerezni, mára már a BGF turizmus és vendéglátás szakán végzett is egyenlővé teszi magát egy ELTE-s jogásszal, mondván, hogy az ő diplomája ugyanannyit ér. Ezek az emberek háborodnak fel a leginkább, mikor kiderül, hogy a munkaerőpiacon az ELTE-s jogászok kerülnek jó helyekre, ők meg mennek jobb esetben egy középszerű SSC-be rabszolgának. A lényeg az, hogy mikor diplomás emberekről beszélünk, nem mindegy, hogy ki hol szerezte azt a diplomát.

Én egy peremvárosi általános iskolába jártam, ahol 10-ből 9,9 emberből nem lett semmi, most pedig egy olyan multinál dolgozom, ahol a magas szakmai tudás mellett az emberi színvonal is kritérium, ergo ha a legkisebb jelét tapasztalják annak, hogy veled nem lehet együtt dolgozni, azonnal kiraknak.

Mondhatni, minden rétegből ismertem meg embereket, és az a tapasztalatom, hogy az unszimpatikus diplomások is tudnak viselkedni, még ha nem is bírják a másikat, akkor sem süllyednek egy szint alá. Azonban ha eszembe jutnak konflikutusok az életemben, szinte mindig a tanulatlan réteg emberét (biztonsági őr, szakmunkás, buszsofőr, stb.) kellett helyre tennem.

Lényeg a lényeg, kivételek vannak, de összességében egy egyetemista lány hasonló kasztból fog választani párt, mert azzal érzi jól magát, aki megérti, ugyanazt az utat járta végig, mint ő. Őszintén, egy gyári munkás, akinek az volt a legnagyobb kihívás az életében, hogy tanuljon meg egy Ady verset, honnan értené, hogy milyen kihivásokat támaszt az egyetem a fiatalok felé? Nem kell ezen besértődni, ez egyszerűen tény.

2020. aug. 8. 16:44
 140/174 anonim ***** válasza:
97%
A tanulatlan emberekre jellemzőbb, hogy érzelemből kezdenek el érvelni egy olyan témakört illetően, ahol alapvetően racionális aggyal kéne érvelni. Az itteni kommentszekció tökéletes példa erre.
2020. aug. 8. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!