Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetemista csajok. Összejönnétek alacsony végzettségű férfival?
Egyetemista vagyok, tehát remélhetőleg lesz diplomám. A páromnak csak érettségije van. Eleinte rohadtul zavart, most már nem. Eleinte úgy éreztem, nem elég jó így tanulatlanul, de már nem érzem, hisz sok mindenben jobb nálam, boldogok vagyunk. IQ-ja is magas, de ez nem meglepő, az IQ végképp sosem a tanultság függvénye. Nem mellesleg vannak ambíciói. Máshogy alakult az élete, lényegében ment volna felsőoktatásba, de közbeszólt az élet.
Hozzáteszem bónuszként, előző párom nem hogy diplomás volt, de volt mellé OKJ-je is, meg mesterfokozatú diplomája is, ráadásul mérnök volt. De sajnos, vele nem voltunk boldogok, nem a szakterületén dolgozott, és amit dolgozott, azt sima technikusi végzettségűek is tudták csinálni, és mindemellé gyűlölte a munkát, 1 év után otthagyta. Inkább pakolt, abból volt pénze. A szakítás óta külföldre ment, ahogy én is, de más országokban vagyunk.
24/N
Úgy alakult az életem, hogy nem mentem egyetemre. Bár ez eleinte kicsit csökkentette az önbizalmamat, mi tagadás, de később azt láttam, hogy az engem érdeklő területekhez szükséges tudást autodidakta módon is elsajátíthatom, és eközben nem kell a fejemet megtömni gyakran teljesen felesleges töltelék-információkkal, ezek helyett marad időm egyéb fontosabb dologra, legyen az tanulás, munka, hobbi vagy szórakozás.
A párkapcsolataim alatt alkalmam adódott kicsit belelátni a diplomák "születésébe", mert három exbarátnőmnek is én segítettem elkészíteni a szakdolgozatát. Akkor döbbentem rá, mekkora szerencse, hogy ebből az egészből kimaradtam. Elkeserítő volt látni azt a nyűglődést, ahogy 4-5 év tanulás végére kínkeservvel összekapartak, összeollóztak valami kamu-adatokkal és diagramokkal, értelmetlen és öncélú statisztikákkal vagy használhatatlan tervekkel telepakolt rettenetet, amit nekem kellett "lektorálnom", mert hemzsegtek a helyesírási hibáktól és olykor értelmetlen vagy magyartalan mondatoktól.
Gyakran bonyolódtam vitákba diplomás kollégákkal, ismerősökkel természettudományos, műszaki vagy szociológiai kérdésekben, és azt láttam, hogy elemi logikai hibákat vétenek az érvelésükben, vagy egyenesen képtelenek felfogni a felvetődött problémákat olyan felbontásban, hogy egyáltalán értelme legyen a beszélgetésnek. Emellett szemtanúja voltam, hogy kommunikálnak és viselkednek nőkkel egyes agyoniskolázott férfiak az udvarlási vagy éppen a szakítási fázisban, és ezek az élmények végleg megnyugtattak afelől, hogy semmivel nem vagyok kevesebb a diplomásoknál.
Nem mondom, hogy a diplomások rosszabbak, mint a diploma nélküliek, sem azt, hogy jobbak. Szerintem egyszerűen nincs korreláció egy ember értéke (pl. becsületessége, intelligenciája, műveltsége, érzelmi mélysége, ízlése, kreativitása) és a papírban mérhető iskolázottsága között. Ettől persze még mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi alapján választ párt. Ha egy nő a hosszú hajú, barna szemű férfiakat szereti, értelmetlen egy kopasz, kék szeműnek azzal győzködnie, hogy ő is van olyan jó. Nincs, a nő számára nincs olyan jó. Én is elfogadtam, hogy valakinek nem kellek diploma nélkül, eszembe nem jutna rátukmálni magam. Ahogy én is kizárom az életemből azokat a nőket, akiknek diploma feltétel, mert én ezt egy korlátolt és diszkriminatív felfogásnak tartom, ugyanúgy, mint ahogy azokat is kizárom, akik a csillagjegyem alapján szelektálnak (függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív irányban).
Egyébként valahol megértem a diploma-fétis okát is: az itteni kommenteket elolvasva úgy tűnik, a diplomás nők számára mindenki, aki nem végzett egyetemet, csak egy pocakos focidrukker lehet, vagy tetovált, kigyúrt vállalkozó, vagy gyári munkás gépolajos munkaruhában, aki esténként részegen jár haza és lerúgja a csizmát. Az előítélet az evolúció nélkülözhetetlen fogaskereke: a nyúl is mindig menekül a róka elől, nem várja be kíváncsian, hátha csak barátkozási céllal fut felé. Jobb menekülni minden diplomátlan elől, bízva benne, hogy ezzel a tuskók java kirostálódik, bevállalva, hogy a szórásba bekerül esetleg pár jófajta egyed is.
Az eddigi válaszok melletti százalék-torták elég tisztán kirajzolják az olvasók véleményét, erre alapozva most valószínűleg most jól lepontoznak itt, de sebaj. Remélem, a gyk. pontszámom nem lesz szűrőfeltétel a nőknél... :)
38f
"152 Ezek karrier célok lehetnek, de elég távolian megfogalmazottak. Nem látok sok kapcsolatot benne párkapcsolati tervekkel."
Az a kapcsolat a párkapcsolati terv és a munka között, hogy olyan társ jó lenne aki hasonló hozzám, ráadásul ő segíthetne nekem a célomban is, ha magas a végzettsége.
159 Fárasztó vagy. Hagyjál légyszi.
158 Igen talán segíthet a célod elérésében, de akkor még mindig karrierista vagy csak és nem partner, de legyen így. Elfogadom érvnek.
Amúgy szakmában is lehet "sokra vinni" bár attól függ, hogy ezt a kifejezést hogyan értelmezed. Nyilván nem fog kutatást/fejlesztést végezni, de ha jó a szakmájában akkor vállalkozhat és sikeres lehet benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!